خبرگزاری کار ایران

یادمان محمد نوری در ارسباران برگزار می‌شود

asdasd
کد خبر : ۸۴۸۵۹۹

یادمان نودمین زادروز استاد محمد نوری سه‌شنبه ۳ دی ماه ۹۸ ساعت ۱۹ با حضور اهالی موسیقی و سخنرانی محمد سریر و میلاد کیایی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا به نقل از فرهنگسرای ارسباران، بازخوانی دو اثر از محمد نوری با خوانندگی پژمان مصلح به همراه گروه موسیقی، اجرای آثاری از فرامرز پایور توسط فرهاد احمدی(تار)، علیرضا فریدون‌پور(آواز)، سعید رودباری(تنبک) و محمد انصاری(سنتور)، همنوازی سه‌تار و آواز(امیر متولی و رادفر ریاحی)، دو نوازی سنتور و تنبک(رضا مهدوی و فریبرز جعفری) و تکنوازی پیانو پیام سوری اجراهای موسیقی این برنامه است.

محمد نوری متولد دی‌ماه ۱۳۰۸ در تهران بود که آواز را نزد ثمین باغچه‌بان و تئوری موسیقی را نزد سیروس شهردار و فریدون فرزانه، اساتید هنرستان عالی موسیقی، فرا گرفت. او شیوه آواز خود را متأثر از بافت و غنای زخمه‌ایِ اساتیدی چون حسین اصلانی، ناصر حسینی و محمد سریر می‌دانست.

دهه بیست، دوران آغاز نوعی تفکر در شعر و موسیقی آوازی میان مردم ایران، به‌ویژه نسل جوان بود که بخشی را می‌توان متأثر از نشر و پخش وسیع‌تر موسیقی علمی و آثار فولکلور کشورهای مختلف جهان از طریق رادیو و صفحات گرامافون دانست.

محمد نوری همین سال‌ها -سنین نوجوانی- با خواندن اشعار نوینی که روی نغمه‌های روز مغرب‌زمین و برخی قطعات کلاسیکِ آوازی سروده شده‌ بود، کار خوانندگی را آغاز کرد.

نوری سال‌های بعد با تکیه بر تحصیلات هنرستانی و دانشگاهی خود توانست هویت مستقلی به این اندیشه و گرایش ببخشد و با اجرای آثار اساتیدی که ذکر آنان رفت، فضای متفکرانه‌ای به گونه آوازیِ خویش دهد.

محمد نوری طی پنج‌دهه بیش از سیصد قطعه آوازی را اجرا کرد. او همچنین به تقریر و ترجمه مقالات و سرودن اشعاری برای ترانه‌ نیز پرداخت. محمد نوری سال‌های پایانی عمر چند اجرا به نفع بیماران خاص داشت. او ترانه‌های زیادی با تم میهنی چون «جان مریم»، «شالیزار»، «واسونک»، «جمعه بازار»، «ایران» را اجرا کرد.

او پس از انقلاب اسلامی و پس از مدتی سکوت، فعالیت هنری خود را با آلبوم «در شب سرد زمستانی» همراه با فریبرز لاچینی و احمدرضا احمدی سال ۶۸ از سر گرفت و این همکاری بعدها با آلبوم «آوازهای سرزمین خورشید» ادامه یافت. سال ۸۵ او از سوی سازمان صداوسیما به‌عنوان چهره ماندگار موسیقی انتخاب و معرفی شد.

محمد نوری سرانجام پس از سال‌ها مبارزه با بیماری سرطان مغز استخوان و وخامت وضعیت جسمانی شامگاه ۹ مرداد ۸۹ در گذشت.

علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران به نشانی سید خندان، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز