خبرگزاری کار ایران

خرمشاهی در بازید از غرفه دانشگاه آزاد:

بعد از پرونده کرباسچی؛ مردم به نقش وکلا پی بردند

کشور ایران ۸۰ میلیون جمعیت دارد مگر می‌شود وحدت فکری بین همه مردم ایجاد کرد اما رسانه‌ها می‌توانند وحدت ملی ایجاد کنند نه وحدت فکری.

به گزارش ایلنا؛ عبدالصمد خرمشاهی در بازدید از غرفه دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعامل رسانه‌ها با وکلا گفت: رسانه‌ها تأثیر شگرفی در زندگی اجتماعی مردم دارند زیرا عصر رسانه‌هاست. بشر تشنه اطلاعات دارد و به دنبال یادگیری و اطلاعات زیاد است. ما نمی‌توانیم تاثیر رسانه‌ها را نادیده بگیریم.

خرمشاهی که صبح امروز یعنی ۲۰ اردیبهشت ماه از سالن کتاب دانشگاه آزاد بازید کرد، گفت: در قانون مطبوعات به صراحتا گفته شده مطبوعات وظیفه اطلاع‌رسانی به مردم را دارد آن هم در زمینه‌های مختلف مانند سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی است. رسانه زبان گویای جامعه است.

وی در ادامه افزود: اگر قرار باشد زبان گویای جامعه کنار گذاشته شود رسانه‌های فرمایشی و دور از مسائل اجتماعی به وجود خواهد آمد زیرا باعث جذب افکار عمومی در این زمینه نمی‌شود. رسانه‌ها باید حرف دل مردم را بزنند یعنی بازتاب دهنده آنچه که در ذهن و زبان مردم است باشد تا مورد قبول مردم واقع شود. به نظر من رسانه‌ها نبض مردم را در اختیار دارند و حرف دل مردم را می‌زنند اما برخی رسانه‌ها نمی‌توانند با مردم و افکار عمومی ارتباط برقرار کنند.

خرمشاهی تأکید کرد: رسانه پل ارتباطی بین مردم و مسئولین فقط نیست. برخی می‌گویند رسانه‌ها باید ایجاد وحدت فکری در مردم باشند من این حرف را قبول ندارم زیرا وحدت فکری معنا ندارد. کشور ایران ۸۰ میلیون جمعیت دارد مگر می‌شود وحدت فکری بین همه مردم ایجاد کرد اما رسانه‌ها می‌توانند وحدت ملی ایجاد کنند نه وحدت فکری.

او در ادامه گفت: در ارتباط با رسالت مطبوعات حرف‌های زیادی گفته شده است. سالیان سال در گذشته از حضور وکلا در رسانه‌ها خبری نبود. کمتر اسم یک وکیل را در روزنامه‌ها و رسانه‌ها دیده می‌شد. تا زمانی که پرونده غلامحسین کرباسچی باز شد و آقای بهمن کشاورز از ایشان دفاع کردند. همین موضوع باعث شد که مردم به نقش و تاثیر وکلا در جامعه واقف شوند و مردم فهمیدند وکیل یعنی چه.

خرمشاهی گفت: قبل از پرونده آقای کرباسچی نقش وکیل در بین عوام نقشی وجود نداشت وقتی این دادگاه رسانه‌ای شد مردم متوجه شدند که وکیل کارش دفاع است و تازه نقش وکیل و وکلا در بین مردم روشن‌تر شد و مردم یکسری از واقعیت‌ها را در بسیاری از پرونده‌های قضایی به وضوح دیدند که آن هم نقش تعامل رسانه با وکیل باعث و بانی این رویداد‌ها بود.

او گفت: پرونده شهلا جاهد زمانی مطرح شد که دادسرا در سیستم قضایی کشور وجود نداشت و برای من و مردم خیلی جالب بود که شهلا جاهد قبل از اینکه محاکمه شود، محکوم شد. زیرا بسیاری از افراد در آن جریان هم نقش پلیس را بازی می‌کردند و هم نقش قاضی را.

این حقوقدان اظهار داشت: زمانی که این پرونده در جامعه و در بسیاری از روزنامه‌ها منتشر شد این موضوع برای مردم عجیب بود که چگونه وقتی حکمی صادر نشده می‌شود شخصی را قاتل قلمداد کرد. به نظر من نمی‌شود جلوی رسانه‌ها را گرفت‌‌ همان طور که آقای جنتی وزیر فرهنگ امروز این حرف را زدند اما من این حرف را ۱۰ سال پیش گفته بودم. برخی از رسانه‌ها بدنبال منافع شخصی و برخی نماینده جامعه بدنبال اطلاع رسانی دقیق‌تر هستند.

خرمشاهی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ هنوز اجرایی نشده گفت: قانون جدید انگشت بر روی حقوق متهم گذاشته است و دفاع از حقوق متهم و اصول دقیق اولیه متهم را به دنبال دارد. در مرحله دادسرا وکیل نقش چندانی نداشت. اما به نظر من این دستاورد مهمی است که در قانون جدید به آن اشاره شده است.

خرمشاهی در پاسخ این سوال مبنی بر مسائل سگ کشی و آزار و اذیت حیوانان و حقوق حیوانات در جمع خبرنگاران تأکید کرد: این موارد آیین نامه خلافی است که مربوط به قوانین شهرداری و یکسری مقررات مربوط به آن نهاد است که باید وظیفه کنترل حیوانات مانند سگ را بر عهده بگیرد. به نظر من سگ کشی و این گونه رفتار آثار بسیار بدی را در جامعه می‌گذارد این‌ها وظایف شهرداری است اما چگونه رفتار با این حیوانات مهم است نباید این گونه اقدامات در تعارض با رفتار و کرامت انسانی باشد.

کد خبر : ۲۷۶۴۷۸