خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

افزایش گردشگران ترکیه و آذربایجان در تبریز/ با اعتبار ۹ میلیارد تومانی برای بازار موافقت شد

asdasd
کد خبر : ۱۲۸۴۹۳۹

مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز از مرمت و بازسازی ۵ طاق آجری در راسته صادقیه در بخش بازار قدیم خبر داد و گفت: مرمت اضطراری در جای جای بازار تبریز صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین اسمعیلی سنگری (مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز) با اشاره به آنکه روال کار مرمت در این میراث جهانی به روال سابق ادامه دارد، درخصوص بودجه و اعتبارات پایگاه گفت: هنوز بودجه تخصیص نیافته چراکه اعتبارات سال گذشته تا پایان شهریور تمدید شد و می‌توان گفت اعتبارات سال گذشته طی چند هفته گذشته جذب شده است و این مجموعه توانسته اعتبارات استانی و ملی را به طور کامل جذب کند. اما هنوز دورنمایی از چگونگی جذب اعتبارات امسال نداریم. البته برای امسال با حدود ۵ میلیارد تومان به صورت اعتبارات ملی و حدود ۴ میلیارد تومان اعتبارات استانی و در کل با حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار برای بازار تبریز موافقت شده است. 

او ادامه داد: در بازار تبریز دو راسته بازار قدیم و جدید قرار دارد. در راسته صادقیه بازار قدیم تبریز ۵ طاق ریخته شده بود که در دهه ۵۰ با موادی مانند شیشه و آهن پوشانده شده بودند و با توجه به گذشت نیم قرن از آن احتمال ریزش وجود داشت. امسال موفق شدیم با همکاری کارشناسان، بازاری‌ها و… این طاق‌ها را به هم وصل کنیم. این طاق‌ها با استفاده از مصالح آجر انجام شد. 

به گفته اسمعیلی سنگری، علاوه بر مرمت‌ها و بازسازی‌های انجام شده در راسته صادقیه، مرمت‌های اضطراری همیشه در بازار تبریز وجود دارد و هر زمان که به این مجموعه میراث جهانی بروید با گروهی از مرمتگران روبه رو می‌شوید که روی داربست مشغول مرمت اضطراری هستند. 

مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز همچنین از مرمت و بازسازی دو گنبد در بازار شتربان خبر داد و گفت: یکی از راسته‌های بازار شتربان استحکام بخشی شده است. این استحکام بخشی با مشارکت بازاریان به صورت نیم به نیم انجام شده. به این صورت که مصالح و مرمتگر را میراث فرهنگی تامین کرده است و هزینه‌ها و دستمزد کارگران و بناها را بازاریان می‌دهند. 

او در ادامه از اصلاح و مرمت و بازسازی بخش‌هایی از بازار تبریز خبر داد که طی چند ماه و سال اخیر دچار آتش‌سوزی شده بودند و گفت: تمام این بخش‌ها مرمت و بازسازی شده‌اند. همچنین با توجه به آنکه به فصل سرما نزدیک می‌شویم جلسات مستمری با بازاریان برای توجیه آن‌ها درخصوص استفاده از مواد و وسایل گرمایشی داشتیم. قراردادی نیز با مشاور ذیصلاح درخصوص طرح جامع مدیریت بازار تاریخی تبریز منعقد کرده‌ایم. 

اسمعیلی سنگری در توضیح طرح جامع مدیریت بازار تاریخی تبریز گفت: این طرح شامل سه آیتم اصلی ازجمله طرح پلان مدیریت ۱۰ ساله، طرح مدیریت بحران و طرح تاسیسات بازار تبریز و بازنگری در آن و تامین طرح گرمایش بازار است. ارائه این طرح ممکن است یک سال به طول بیانجامد البته با توجه به اهمیت بخش طرح تامین گرمایش بازار ممکن است این طرح زودتر آماده و ارائه شود. 

او درخصوص وضعیت بازدید گردشگران از مجموعه میراث جهانی بازار تبریز نیز گفت: از آنجا که بلیت فروشی نداریم، آماری از تعداد بازدیدکنندگان و گردشگران بازار نداریم اما این روزها تعداد تورهایی که برای بازدید از بازار می‌آیند افزایش یافته. از ترکیه و آذربایجان گردشگران زیادی داشتیم. تعداد گردشگران داخلی نیز افزایش یافته و در تابستان میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی بودیم. حتا شاهد رونقی در فروش صنایع دستی و سوغات تبریز بخصوص در بخش خوراکی‌ها هستیم.

مجموعه مسقف بازار تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۹۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز