خبرگزاری کار ایران

به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی؛

بررسی برنامه‌های فرهنگی شهرداری مشهد در وبینار نقد کتاب «هویت‌بخشی به شهر»

asdasd
کد خبر : ۱۱۷۱۴۲۱

نقد و بررسی کتاب «هویت بخشی به شهر» در یک وبینار انجام گرفت و درخصوص عملکرد شهرداری مشهد در اوایل دهه نود بحث و گفت و گو شد.

به گزارش ایلنا، وبینار نقد و بررسی کتاب «هویت بخشی به شهر» با حضور حجت الاسلام علی رضا بشیری و سید مجتبی قافله باشی به عنوان منتقد وجمال یزدانی (نویسنده این کتاب) شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

جمال یزدانی با اشاره به دلایل نگارش این کتاب گفت: شهرداری مشهد، به عنوان یکی از مهم‌ترین و پیشروترین شهرداری‌های کشور تا سال ۱۳۷۸، تنها چهار خانه فرهنگ کوچک با نیروها و برنامه‌های با مخاطب بسیار کم داشت و بیش از این در حوزه فرهنگی هیچ گونه مداخله‌ای نداشت. فعالیت‌های فرهنگی در ساختار رسمی شهرداری جایگاهی نداشت و کارها پروژه‌ای انجام می‌شد. وحید جلیلی، چهره خبره فرهنگی، سردبیر مجله سوره و مبدع جشنواره فیلم عمار؛ که عملیات‌های متعدد فرهنگی را در دفتر جبهه مطالعات فرهنگی انقلاب اسلامی رقم زده بود؛ معاونت فرهنگی شهرداری مشهد را قبول می‌نماید و در تاریخ هفتم آبان ۱۳۹۳ معارفه می‌شود.

وی افزود جلیلی در روز معارفه خود، رویکردش را ایجاد شادکامی مومنانه در شهر مشهد دانست و گفتمان شهادت را دال مرکزی فعالیت‌های مرکزی معاونت فرهنگی عنوان نمود. او تحقق فرزاهای زیارت امین الله را یکی از مهم‌ترین محورهای فعالیت‌های خود دانست. از مهم‌ترین رویکردهای اعلامی و اعمالی جلیلی در دوره مدیریتی تقریبا سه‌ساله‌اش تقدم تحول بر تغییر در نیروی انسانی بود. کمتر از پانزده نفر از نیروهای همفکر و بیرون از مجموعه شهرداری را وارد مجموعه کرد که البته هیچ کدام تبدیل به نیروهای رسمی شهرداری نیز نشدند و همگی بعد از تغییر او، از شهرداری خارج شدند.

وی خاطر نشان کرد ابعاد مختلف مدیریت وحید جلیلی در این بازه زمانی، از جهات متعدد قابل مطالعه و بررسی است: الگوی مدیریتی، رویکرد سیاست‌گذاری فرهنگی، نگاه نظری و مبنایی به حوزه فرهنگ انقلاب اسلامی، تولید ادبیات و کلیدواژه‌های جدید در حوزه مدیریت فرهنگی، عرصه گشایی‌های متنوع، حجم کار بالا و جهادی به نسبت دوره‌های پیش از خود و در یک کلمه کیفی سازی، مردمی‌سازی و هویت محوری و عدالت خواهی عینی در حوزه مدیریت فرهنگی شهر، ابعاد مختلف این دوره سه‌ساله محسوب می‌شود.

در ادامه این وبینار حجت الاسلام علی رضا بشیری به بیان دیدگاه‌های خود در مورد این کتاب پرداخت و گفت: از منظر من این کتاب، کتاب بسیار خوبی است و واقعا باید به نویسندگان آن خسته نباشید و خدا قوت گفت. جای خالی این نوع کتاب‌ها در بازار نشر و فرهنگ حس می‌شود. با کمی اصلاحات می‌توان از آن مقاله علمی پژوهشی استخراج کرد و اینکه شهرداری هم همکاری کرده جای تعجب و البته تشکر دارد.

وی افزود فصل‌بندی کتاب بسیار مدون و کاربردی است. طرح جلد هم شیک و ساده می‌باشد. بنده به عنوان کارشناس ارتباطات خیلی ازآن لذت بردم. البته‌ای کاش چند جمله توضیحات در مورد کتاب در پشت جلد نوشته می‌شد. البته گاهی در معانی کلمات دقت نشده و رفرنس داده نشده که ان شاء الله برطرف گردد. ضمن اینکه به نقاط مثبت طرح‌ها مفصل پرداخته شده اما نقاط ضعف آن‌ها کمتر مورد اشاره قرار گرفته است.

در ادامه سید مجتبی قافله باشی ضمن بیان اینکه موضوع کتاب، امر مبارکی است و جا دارد تدوین تجربیات فعالیت‌های مردمی و مدیریتی، به یکی از جریان‌های اصلی حوزه کتاب تبدیل شوند، افزود: در مورد کتاب، می‌توان به دو نکته اصلی اشاره نمود. نکته اول در مورد مباحثی است که جای خالی آنان در کتاب موجود است. در این زمینه نیز جای خالی دو دسته مباحث احساس می‌شود؛ نخست آنکه این کتاب به تجربه فعالیت‌های انجام شده در حدود سه سال فعالیت وحید جلیلی در سازمان فرهنگی شهرداری مشهد می‌پردازد. لذا جا داشت بیش از این در مورد تجربیات او و تیم مدیریتی‌ در این دوران پرداخته می‌شد. با این حال، ادعای کتاب این است که این تصور درست نبوده و اتفاقاً عملکرد خوب تیم جدید باعث شده تا تجربیات ایشان قابل الگوبرداری باشد. از این رو شایسته بود در طول کتاب، شاخص‌های تجربه داشتن و یا تعادل بین عرصه اجرا و نظر باز می‌شد و مطابق با تجربیات انجام شده مشخص می‌شود.

وی خاطر نشان کرد، همانگونه که در کتاب اشاره شده است عرصه فرهنگ، درگیر دوگانگی‌هایی چون ذکر و غفلت، وحدت و کثرت و علم و عمل است. با این حال، این موضوع به زبان تجربه درآمده است. اما در مورد روایت‌هایی که در مورد برنامه‌های فرهنگی شهرداری مشهد صورت گرفته است، به نظر می‌رسد این روایت، کامل و گزارش‌گونه فعالیت‌ها را گزارش نموده است، البته بهتر بود به لایه‌های عمیقتر تجربه نیز ورود کند. با این حال این اثر از این رو که به ذکر تمام برنامه‌ها و طرح‌های معاونت فرهنگی شهرداری مشهد پرداخته است، می‌تواند مرجعی برای «شناخت اولیه» فعالیت‌ها برای علاقمندان این حوزه باشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز