خبرگزاری کار ایران

سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید در نامه به وزیر مطرح کرد:

هرچه‌ سریعتر زمینه‌ی ارسال نمونه‌ها را فراهم کنید/ نتایج آزمایش‌ها برای تمامی ایرانیان مهم است

asdasd
کد خبر : ۱۰۳۴۸۷۹

سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید از برخی سیاست‌های پژوهشگاه باستان‌شناسی در قبال عدم ارسال نمونه‌های آزمایشات سال‌یابی به موسسه ماکس پلانک آلمان انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اسدی (سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید) در نامه‌ای به علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) از موانعِ پیش‌روی انجام آزمایش‌های سال‌یابی و ژنتیک اسکلت‌های بدست آمده از تخت جمشید به دلیل برخی سیاست‌های پژوهشگاه باستان‌شناسی گلایه کرد.

در بخشی از این نامه آمده است: همانگونه که احتمالا مستحضر هستید در تابستان سال جاری، برخی اسکلت‌های انسانی از آبراهه‌های تخت جمشید کشف شد. نمونه‌های کشف شده بوسیله دکتر وحدتی نسب (انسان‌شناس و عضو عیات علمی دانشگاه تربیت مدرس) برای گاه‌نگاری و آزمایش‌های ژنتیک نمونه‌برداری شدند و قرار شد باتوجه به اینکه متاسفانه امکان آزمایشات سال‌یابی دقیق از این نمونه‌ها در داخل کشور عزیزمان ایران وجود ندارد، نمونه‌های برداشت شده، با نامه‌نگاری انجام شده؛ به موسسه ماکس پلانک آلمان فرستاده شوند. بعد از طی تمامی مراحل اداری انتقال نمونه‌ها از تخت جمشید و انجام کارهای اداری در پژوهشکده باستان‌شناسی، در مرحله نهایی صدور مجوز، آقای دکتر عمرانی، ریاست محترم پژوهشگاه میراث فرهنگی با ارسال نمونه‌ها به مرکز مذکور مخالفت کرده‌اند. دلیل این مخالفت نیز براساس گفته‌های مسئول روابط بین‌الملل ایشان این است که ظاهرا در نامه‌ای از موسسه ماکس پلانک به آقای عمرانی، عنوان ایشان (ریاست پژوهشگاه) ذکر نشده و باعث تکدر خاطر ایشان شده است.

جناب آقای وزیر از طرفی همه ما می‌دانیم که نمونه‌های آزمایشی تخت جمشید دارای چه اهمیتی هستند و براستی همه ما مشتاقیم بدانیم گروهی متشکل از دست‌کم سیزده چهارده نفر چرا و به ویژه چه تاریخی در داخل آبراهه‌های زیرزمینی شمال خاوری و حاشیه بنای دروازه ناتمام مرده‌اند و ارتباط اینها با حمله اسکندر مقدونی به تخت جمشید چگونه است؟ به طور کلی پاسخ به این پرسش‌ها بخشی از مسائل تاریخ مهم هخامنشی برای تمامی ایرانیان است.

سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید در بخش دیگری از نامه ضمن گلایه از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در پژوهشکده آورده است: این جانب تقاضای خود را در جامعه باستان‌شناسی مطرح کرده‌ام و متاسفانه بنا به دلایل گوناگون و البته احتمالا به خاطر محافظه‌کاری بیش از حد تاکنون به جایی نرسیده است. از این رو و به ناچار تقاضای بنده (علی اسدی، سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید) از حضرتعالی این است که از پژوهشگاه و شخص آقای عمرانی با توجه به مسِئله پیش آمده (نمونه‌های تخت جمشید) پرسشگری بفرمایید تا دلایل خود را برای‌ عدم انجام وظایفشان مشخص کنند.

اسدی در ادامه نامه با بیان این مطلب که این مشکل دست‌کمی از رفتار متولیان محلی با تپه چگاسفلی ندارد و حتی دردناک‌تر هم هست، نوشته است: جناب آقای وزیر با این وضعیت فکر می‌کنید سر انجام این نمونه‌ها چه می‌شود؟ تجربه من نشان می‌دهد که در صورت پیگیری نکردن به تدریج ارزش آزمایشگاهی خود را از دست می‌دهند و آن زمان دیگر آه و افسوس بی‌فایده است. لازم به ذکر می‌دانم که موسسه ماکس پلانک انجام آزمایش گاهنگاری و مطالعات ژنتیک نمونه‌های مذکور را که نزدیک به بیست مورد است، به صورت رایگان و تنها با مشارکت در انتشار نتایج آزمایشات بنا بر قوائدی که بین ما (گروه کاوش) و آن‌ها مشخص شده، انجام خواهند داد. حال چرا باید جلوی این کار در پژوهشگاه گرفته شود؟ به جای اینکه کار تسریع شود برعکس جلوی انجام آن را گرفته‌اند… واقعا مایه تاسف است…

جناب آقای وزیر همه باستان‌شناسان کاوش می‌کنند و در نهایت نمونه‌هایی برای آزمایش به دست می‌آورند که بعضا تمام نتایج کار آن‌ها به انجام آن آزمایش‌ها متکی است. به گونه‌ای که اگر انجام آن آزمایش‌ها مقدور نگردد بسیاری از گزارش کاوش‌ها قابل ارائه نیستند و همواره مورد پرسش باقی می‌مانند.

در پایان دوباره از حسن نیت و پیگیری شما وزارت محترم سپاسگزاری کرده و امیدوارم با درایت و خردمندی حضرتعالی این مشکل مرتفع گردد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز