خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد:

امید به روزهای بهتر برای بازار صادراتی محصولات سبزی و صیفی/ آیا نگرانی کشاورزان از بی‌مشتری ماندن محصولات مرتفع خواهد شد؟

asdasd
کد خبر : ۸۳۶۴۷۸

نایب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: با امضای توافقنامه اتحادیه اوراسیا انتظار می‌رود در طیف دوم صادرات سبزی و صیفی به کشورهای عضو، شاهد شرایط بهتر صادراتی از نظر حجم و ارزش باشیم.

صدرالدین نیاورانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی با تاکید بر اینکه قضاوت برای نتایج توافقنامه اوراسیا زود است، اظهار کرد: توافقنامه اوراسیا را می‌توان به طور صد درصد مثبت ارزیابی کرد، اما بر میزان تاثیر آن بر صادرات محصولات زود است.

وی ادامه داد: تخفیفات در نظر گرفته شده برای صادرات محصولات کشاورزی قابل توجه است و می‌تواند بابی برای تجارت در برخی از محصولاتی باشد که اکنون در بازار مصرف آن‌ها دچار مشکل هستیم.

به گفته نیاورانی؛ ایران توانسته است برای 98 کد تعرفه محصول کشاورزی و غذایی تخفیف بگیرد تا سهیل در تجارت آن‌ها فراهم شود.

وی بخشی از این محصولات را سبزی و صیفی برشمرد که اکنون در بازار مصرف آن‌ها دچار مشکل جدی هستیم.

نیاورانی با یادآوری اینکه هنوز در ابتدای راه ورود به توافقنامه اوراسیا هستیم، افزود: تا یک ماه آینده می‌توان برآرود بهتری درباره تجارت با اتحادیه اوراسیا ارائه داد.

وی اضافه کرد: البته برای بهره‌مندی حداکثری از این توافقنامه باید چند موضوع مورد توجه قرار گیرد.

نیاورانی مهمترین آن را رفع موانع بانکی و نقل و انتقالات مالی بین بانک‌ها عنوان کرد.

وی همچنین بر ضرورت استفاده از ارز مشترک در مبادلات تجاری فی مابین کشورهای عضو اوراسیا برای استقلال از دلار تاکید کرد و افزود: اطلاع رسانی به تجار، پرداخت تسهیلات تجاری، برقراری امور بیمه‌ای، ایجاد ترمینال صادرات و واردات محصولات کشاورزی در کشورهای عضو از دیگری اقداماتی است که موفقیت در این موافقتنامه را برای طرفین تضمین کند.

نایب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران خواستار لغو روادید تجاری برای تجار طرفین شد.

نیاورانی دیگر شروط مهم موفقیت ایران در افزایش بهره از توافقنامه اوراسیا را تمرکز بر تولید و فرآوری محصولات صادرات محور مطابق با سفارش مشتری دانست.

به گزارش ایلنا؛ امید به شرایط بهتر برای صادرات محصولات سبزی و صیفی در حالی است که در سال‌جاری گزارش‌های زیادی از بی‌مشتری ماندن بخشی از این محصولات مانند گوجه فرنگی و ... وجود دارد. وزارت جهادکشاورزی یکی از دلایل این اتفاق را مشکلات صادراتی در سال‌جاری به رغم پیش‌بینی صادارت برای این محصولات می‌داند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز