خبرگزاری کار ایران

تراکتورها و کمباین‌های با عمر بالای 13 سال پلاک گذاری می‌شوند

asdasd
کد خبر : ۵۰۹۷۱۱

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: مجوز پلاک گذاری تراکتورها و کمباین های با عمر بالای 13 سال در دست عملیاتی شدن است.

به گزارش ایلنا، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی امروز دوشنبه 19 تیر در نشست فنی تخصصی برنامه ریزی مکانیزاسیون کشاورزی کشور در کرج اظهار کرد: ظرف سه و نیم سال فعالیت دولت یازدهم بیش از 180 هزار دستگاه کمباین و تراکتور با عمر زیر 13 سال پلاک گذاری شده است و اخیرا در زمینه پلاک گذاری تراکتور و کمباین های بالای 13 سال نیز موافقت صورت گرفته که امیدوارم تا پایان برنامه ششم توسعه همه این ماشین آلات صاحب پلاک،شناسنامه و سند مالکیت شوند.

وی بهره گیری از سند ماشین آلات کشاورزی برای دریافت تسهیلات را از مزایای طرح پلاک گذاری و سند دار شدن این ماشین آلات عنوان کرد.

عباسی با بیان این که فاز نخست پلاک گذاری تراکتور و کمباین های زیر 13 سال در گذشته و به طور محدود صورت گرفته است،اظهار داشت: در دولت یازدهم با حمایت وزیر جهاد کشاورزی و پلیس راهور ناجا، پلاک گذاری با جدیت بیشتری انجام می شود.

وی سرمایه گذاری بیش از 5200 میلیارد تومانی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی را اقدامی بی سابقه در دولت یازدهم دانست و گفت: دستورالعمل های بانکی مطابق با شرایط تمام متقاضیان است و ما باید تلاش کنیم که دستورالعمل های بانک کشاورزی متناسب با شرایط کشاورزان باشد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، افزایش 30 تا 35 درصدی تولیدات کشاورزی طی سه سال و نیم اخیر از جمله گندم را مرهون توسعه مکانیزاسیون دانست و اذعان داشت: طی این مدت،دو هزار و 380 دستگاه نشاکار برنج وارد مزارع شده که رشد 57 درصدی را نشان می دهد و با این اقدام 100 هزار هکتار به سطح کشت مکانیزه برنج اضافه شده است.

وی افزود: در سه سال و نیم گذشته 49 هزار و 738 دستگاه تراکتور متوسط زراعی،26 هزار دستگاه انواع تراکتور نیمه سنگین و 1900 دستگاه کمباین متوسط و نیمه سنگین وارد عرصه کشاورزی شده است. در کمباین های برداشت غلات،رشد 15 درصدی داشته ایم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در عین حال خواستار مشارکت بخش خصوصی و تحقیقات برای پیشبرد اهداف و برنامه های این مرکز شد و اعلام کرد: توسعه مکانیزاسیون گیاهان دارویی،جنگل و مرتع و گلخانه ها مورد تاکید و حمایت وزارت جهاد کشاورزی فرار دارد و از این رو زمینه فعالیت بیشتر پژوهشگران در این حوزه ها وجود دارد.

وی درباره کاهش ضایعات نیز خاطر نشان کرد: در حال حاضر با توسعه مکانیزاسیون، ضایعات برداشت غلات به 5.74 درصد رسیده و هدف ما این است که در یک بازه زمانی این عدد به چهار درصد کاهش یابد.

عباسی، نقش مکانیزاسیون در کاهش آسیب های سرمازدگی و تگرگ در باغات کشور را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این حوزه،ماشین های زیادی شناسایی شده و کشاورزان هم از سامانه های ضد تگرگ استقبال کردند به طوری که در جلفا 14 دستگاه از این سامانه ها جذب شده است.

وی ضریب مکانیزاسیون کشاورزی را 1.54 اسب بخار در هکتار عنوان و اعلام کرد:در افق برنامه باید این عدد به 2.1 اسب بخار برسد.

عباسی، توجه به زنجیره کامل عملیات در فرایند توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعم از خاک ورزی،کاشت،داشت و برداشت را مهم خواند و گفت: توسعه مکانیزاسیون باید در راستای تولید پایدار، حفاظت از منابع پایه آب و خاک با محوریت کاهش تقاضای آب باشد.
 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز