خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه روستایی کشور:

توسعه کشور وابسته به توسعه و تقویت روستاها است

asdasd
کد خبر : ۲۷۸۷۲۲

تمدن ها و فرهنگ همزیستی از روستاها شروع شده و مادامی که شاهد مهاجرت و تقویت حاشیه نشینی باشیم پیشرفت و توسعه حقیقی رخ نخواهد داد.

به گزارش ایلنا، سید ابوالفضل رضوی شامگاه پنجشنبه در همایش 'نقش آینده پژوهی در شهرهای اسلامی' در مشهد افزود: تا زمانی که روستای توسعه یافته نداشته باشیم کشور توسعه یافته هم نخواهیم داشت.

وی اظهار کرد: تمدن ها و فرهنگ همزیستی از روستاها شروع شده و مادامی که شاهد مهاجرت و تقویت حاشیه نشینی باشیم پیشرفت و توسعه حقیقی رخ نخواهد داد.

رضوی گفت: تا زمانی که حاشیه نشینی و جاذبه های شهری وجود داشته باشد به هیچ وجه امکان دستیابی به شهر توسعه یافته را نخواهیم داشت.

وی افزود: متوسط نرخ رشد اقتصادی کشور از سال 57 تا 93 تنها دو درصد بوده در حالی که متوسط نرخ رشد شهرنشینی از سال 55 تا 93 حدود 30 درصد بوده است.

وی اظهار کرد: شمار شهرهای کشور از 201 شهر در سال 1335 به 1242 شهر در سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: تعداد جمعیت خانوار روستایی که همیشه در مقایسه با این تعداد در خانوار شهری بیشتر بوده در حال کاهش است به طوری که در سال 1335 دو میلیون و 724 هزار و 308 خانوار روستایی با تعداد متوسط 4.8 نفر در هر خانوار در کشور وجود داشت که این تعداد در سال 1390 به پنج میلیون و 742 هزار و 614 خانوار با تعداد متوسط 3.7 نفر در هر خانواده رسیده است.

وی گفت: شمار خانوار شهری از یک میلیون و 261 هزار و 372 خانوار با تعداد متوسط 4.7 نفر در خانوار در سال 1335 به 15 میلیون و 427 هزار و 848 خانوار با تعداد متوسط 3.5 نفر در هر خانواده در سال 1390 رسیده است.

رضوی اظهار کرد: جمعیت روستایی کشور در سال 1335 معادل 70 درصد جمعیت کشور بود که این تعداد در سال گذشته به 28.6 درصد کاهش یافت.

وی ادامه داد: در این میان شهر مشهد با هفت هزار و 800 هکتار مساحت در سال 1355 به 30 هزار هکتار در سال 1385 توسعه پیدا کرد.

وی افزود: اکنون کلانشهر مشهد دارای یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت حاشیه نشین است.

معاون توسعه روستایی کشور گفت: ایجاد مشکل در حاشیه نشینی مسوولان شهری را به واکنش انفعالی وادار می کند و در نتیجه تدبیر و خلاقیتی در مدیریت این بخش وجود ندارد و به همین دلیل در برنامه ریزی در این حوزه همیشه شاهد عقب ماندگی هستیم.

وی تاکید کرد: برای تحقق شهر اسلامی مسوولان، شهرداری ها و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا باید به زیبا سازی و توسعه و آبادانی روستاها بپردازند نه اینکه به طمع دارایی و ملک بیشتر سعی کنند حوزه نفوذ خود را در روستاها زیاد کنند.

رضوی گفت: به دلیل فقر حاکم بر حاشیه نشینی نظم پذیری در این حوزه اندک است لذا نمی توان مدیریت خوب و خدمت موثر داشت که البته بی سوادی و کم سوادی در میان حاشیه نشین ها از مشکلاتی است که خود عامل دیگر مسائل و مشکلات می باشد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز