خبرگزاری کار ایران

توضیح شرکت بازرگانی دولتی در مورد خبر واردات گندم‌های آلوده

asdasd
کد خبر : ۱۱۸۵۲۳۹

شرکت بازرگانی دولتی در مورد خبر واردات گندم‌های مشکوک به آلوده بودن از روسیه واکنش نشان داد.

به گزارش ایلنا، شرکت بازرگانی دولتی ایران در جوابیه خبر ایلنا با عنوان« دومین واردکننده غلات از روسیه هستیم/ چرا کارگروه کشاورزی تهران-مسکو تشکیل نشد؟» اظهار داشت: پیرو انتشار مصاحبه با عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در خصوص واردات گندم از روسیه، موارد ذیل توسط جهت تنویر افکار عمومی ایفاد می‌شود:

1- شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان متولی تامین کالاهای اساسی گندم، برنج، روغن و شکر، سالانه اقدام به واردات میلیون‌ها تن کالاهای اساسی یاد شده می‌نماید و بدیهی است یکی از مهمترین ملاحظات این شرکت در واردات موادغذایی فوق الذکر، برخورداری آنها از شاخص‌های سلامت اعلام شده از سوی دستگاه‌های نظارتی می‌باشد.

2- مبدا گندم‌های خریداری شده توسط این شرکت همواره کشورهای عمده تولیدکننده گندم بوده‌اند که تولیدات آنها مورد تایید دستگاه‌های نظارت بر سلامت کشور قرار گرفته است. ضمنا کلیه‌ی گندم‌های وارداتی شرکت قبل از بارگیری در کشور مبدا و حمل به کشور توسط بازرسی بین‌المللی مورد تایید سازمان استاندارد ملی ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نمونه‌گیری و مورد آزمایش قرار می گیرد و با تایید بازرسین بین‌المللی حمل و ثمن معامله پرداخت می‌گردد؛ لذا تمامی کالاها و محموله‌های وارداتی مطابق شرایط قراردادی و استانداردهای بین‌المللی توسط این بازرسین آزمایش و ارزیابی قرار گرفته و هیچ‌گونه مغایرتی تاکنون توسط این بازرسین گزارش نشده است.

3- به دلیل خشکسالی در سال زراعی گذشته و کاهش تولید گندم داخلی، این شرکت اقدام به تأمین گندم از مبادی مورد تأیید خارجی نموده و در این راستا از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به 5.5 میلیون تن گندم در بنادر شمالی و جنوبی ایران تخلیه شده است. حجم بالای گندم مورد نیاز کشور به‌گونه‌ای بوده است که در برخی ماه‌ها بیش از یک میلیون تن گندم به کشور وارد شده و بدیهی است که با توجه به نیاز مبرم استان‌های کشور به گندم و محدودیت‌های جاری در بنادر کشور، امکان نگهداری این کالاها در بندر میسر نبوده و به همین خاطر پس از انجام نمونه‌برداری از کالاهای وارداتی توسط دستگاه‌های نظارتی (سازمان حفظ نباتات، سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو) و صدور مجوز موقت ترخیص؛ محموله‌ها به سیلوها و انبارهای این شرکت در استان‌های مقصد حمل می‌شود. لازم به ذکر است مجوز موقت ترخیص تنها درازای تعهد این شرکت به عدم ورود کالا به چرخه مصرف صادر می‌گردد و تا زمان صدور نتیجه نهایی آزمون‌های سلامت توسط دستگاه‌های نظارتی، هیچ محموله‌ای در دسترس مصرف کننده قرار نمی‌گیرد.

4- در مقابل قریب به 5.5 میلیون تن گندم وارداتی، تنها موارد معدودی از محموله‌های این شرکت به منظور اطمینان از سلامت کالا مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و غالب آنها نیز پس از انجام مجدد آزمایشات مورد تأیید واقع شده‌اند. خاطرنشان می‌گردد بروز اختلافات اینچنینی امری طبیعی به شمار رفته که ماهیت آن به تفاوت‌‌های دستگاه‌های آزمایشگاهی و کالیبره نبودن برخی دستگاه‌ها باز می‌گردد که این مشکل معمولا با بررسی مجدد و تنظیم دقیقتر دستگاه‌ها مرتفع می‌گردد.

5- در خصوص محموله مورد اشاره و گزارش عدم مطابقت منتشره به‌استحضار مردم شریف می‌رساند به‌منظور افزایش سرعت لجستیک و انجام حمل یکسره از کشتی به مقاصد و با توجه به تأیید اولیه توسط بازرسین بین‌المللی  محموله‌های گندم وارداتی پس از اظهار و نمونه‌گیری توسط سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه علوم پزشکی استان و ارائه تعهد عدم مصرف تا اعلام نتایج آزمایشات نمونه‌های اخذ شده، پس از ثبت در سامانه TTAC به مقاصد حمل می‌گردد و تا اخذ نتایج آزمایش و مطابقت با استانداردهای مربوطه، امکان مصرف ندارند. محموله مورد اشاره مرتبط با کشتی EMMAKRISI که طی کوتاژهای مرتبط اظهار و توسط سازمان‌های فوق‌الذکر نمونه‌گیری صورت گرفته و سازمان ملی استاندارد تمامی محموله‌های اشاره شده را پس از انجام آزمایش در آزمایشگاهای مورد تایید منطبق دانسته؛ لیکن سازمان غذا و دارو در آزمایشات اولیه این محموله را غیر منطبق تشخیص داد؛  لذا با توجه به وجود امکان خطای آزمایشگاهی به‌دلیل مسایلی ناشی از کالیبراسیون وسایل آزمایشگاه و یا خطای انسانی به‌ویژه با توجه به تأیید محموله فوق در مبدا و در مقصد توسط سایر آزمایشگاه‌ها دستورات لازم برای نمونه‌برداری و آزمایش مجدد توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت صادر که در حال انجام بوده و تا رفع شبهه این محموله‌ها در چرخه مصرف قرار نخواهد گرفت.

6- پس از ایجاد این شبهه و مغایرت فی مابین آزمایشگاه‌های سازمان‌های متولی شرکت بازرگانی دولتی ایران به جهت اهمیت موضوع دستورات لازم را به بازرسین بین‌المللی برای نمونه‌گیری مجدد و انجام آزمایش در آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو آزمایش را صادر کرده که موارد انجام و بر همین اساس نمونه‌ها در آزمایشگاههای شرکت بازرسی بین المللی بازرسی کالای تجاری ایران و مرجعان خاتم بررسی و مورد تایید قرار گرفته است.

7- همچنین به نقل از خبرگزاری ایسنا براساس اعلام سرپرست اداره کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، نتیجه آزمایش نمونه‌های ۵ کشتی حامل گندم وارداتی ارسال شده به آزمایشگاه مرجع قابل قبول می باشد.

8- در پایان از آن رسانه‌ی وزین انتظار می‌رود که پیش از انتشار چنین اخباری که به سفره‌ی آحاد مردم مربوط و سبب تشویش اذهان عمومی می‌شود صحت و سقم آن را بررسی و با اطلاعات کامل آن را منتشر نماید.

به گزارش ایلنا، لازم به توضیح است که ادعای شرکت بازرگانی دولتی در شرایطی مطرح می‌شود که تلاش‌های چندین باره خبرنگار ایلنا در مورد پیگیری صحت و سقم خبر واردات گندم‌های آلوده و همچنین موضوعات دیگر از سوی این نهاد تاکنون بی‌پاسخ بوده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز