خبرگزاری کار ایران

نماینده هرمزگان در شورای عالی استان ها مطرح کرد:

تبدیل شدن شوراها از یک نهاد تصمیم گیر به یک نهاد مشاور

asdasd
کد خبر : ۹۰۵۲۶۱

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و روستایی شورای عالی استان‌ها گفت: متاسفانه شوراها طی سال های گذشته به دلایل مختلفی از یک نهاد تصمیم گیر و تاثیر گذار به یک نهاد مشاور و همکار تبدیل شده که نظارت دولتی نیز بر آنها سایه انداخته است.

به گزارش ایلنا، کیانوش جهانبخش در نشست تخصصی با موضوع ارزیابی عملکرد شوراها و بررسی موانع پیش رو که امروز دوشنبه به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: قطعا شوراها محلی هستند که مردم علاقمند در تعیین سرنوشت خود می توانند با انتخاب نمایندگان‌شان در شوراها این امر مهم را محقق کنند.

وی افزود: متاسفانه شوراها طی سال های گذشته به دلایل مختلفی از یک نهاد تصمیم گیر و تاثیر گذار به یک نهاد مشاور و همکار تبدیل شده که نظارت دولتی نیز بر آنها سایه انداخته، بر همین اساس باید عملکرد شوراها به صورت نسبی مورد بررسی قرار گیرد و همه محدودیت هایی که دست و پای شوراها را در سراسر کشور بسته است در ارزیابی عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد.

جهانبخش ادامه داد: قطعا اولین و مهمترین وظیفه شوراهای شهر و روستا ، انتخاب شهردار و دهیار است. در این مسیر شوراهایی که با همدلی بین اعضا دست به انتخاب شهرداری همسو زده‌اند شوراهای موفق بوده‌اند و آنجایی که سایه سیاسی کاری در این نهاد اتفاق افتاده است آسیب های جدی را شاهد بوده‌ایم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و روستایی شورای عالی استان ها در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارزیابی عملکرد شوراها دولت و مجلس فعلی را دارای بیشترین تقابل با نهاد شوراها خواند.

وی با بیان اینکه شوراها باید بر اساس وظایف قانونی و اختیارات آنها مورد سنجش قرار گیرند، تاکید کرد: در راستای بررسی موانع پیش روی نهاد شورایی کشور باید به عدم زیرساخت های قانونی لازم جهت فعالیت این نهاد اشاره کنیم. فاصله زیادی میان قوانین عادی با قانون اساسی در حوزه شوراها وجود دارد به شکلی که در قانون اساسی جایگاه شوراها رفیع دیده شده اما در قوانین عادی این نهاد تضعیف شده است.

جهانبخش ادامه داد: شوراها به واسطه ارتباط با مردم مطالبات مردمی را بیشتر می پذیرند اما قوانین و اختیارات اجازه نمی دهند که این مطالبات به درستی توسط شوراها پیگیری شود. بی تردید ارکان نظام نباید شوراها را در تقابل با خود ببینند. شوراها باید حلقه واسط مردم و قوا و دستگاه ها باشند و در این صورت می‌توانند نقش تاثیرگذار خود در اداره کشور را به بهترین شکل ایفا کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز