خبرگزاری کار ایران

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد؛

سازمان بورس از ایجاد سازمان جهانی زعفران «اوسِک» حمایت و استقبال می کند

asdasd
کد خبر : ۸۶۷۷۳۰

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ایجاد سازمان جهانی زعفران کار ارزشمندی است و در این زمینه اگر نیاز به حمایت و کمک بورس باشد از آن استقبال خواهیم کرد زیرا ایجاد این سازمان سبب می‌شود که ایران تعیین‌کننده قیمت زعفران شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، حسن امیری در حاشیه بازدید مدیر عامل بورس کالای ایران از انبارهای زعفران و زنجیره ارزش زعفران طلای سرخ در مشهد گفت: برای ایجاد سازمان جهانی باید کار ساختاری انجام شود و فرهنگ استفاده از زعفران ابتدا باید در کشور ایجاد و محصولات متنوع عرضه شود.

وی ضمن استقبال از طرح «اوسِک» افزود: ایجاد این سازمان کار ارزشمندی است و نگاه به این کار بسیار خلاقانه است و در این زمینه اگر نیاز به حمایت و کمک بورس باشد از آن استقبال خواهیم کرد زیرا ایجاد این سازمان سبب می‌شود که ایران تعیین‌کننده قیمت زعفران شود.

عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: برای ایجاد این بازار نیازمند سرمایه‌گذارانی برای سرمایه‌گذاری در جهت توسعه عمق بازار هستیم. ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا صادرات از بازار بورس صورت بگیرد که این امر در بلند مدت صورت خواهد گرفت و نیاز به آموزش و بازنگری قوانین است.

امیری تصریح کرد: یکی از اهداف ما در سازمان بورس توسعه سواد مالی است همچنین به دنبال این موضوع هستیم که موضوع بورس را در کتاب‌های آموزشی وارد کنیم.

وی در خصوص تاثیر ورود زعفران به بازار بورس افزود: وظیفه اصلی بورس تعیین قیمت نیست بلکه کشف نرخ در بازار است؛ زمانی که تعداد زیادی خریدار و فروشنده در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، یک فضای رقابتی ایجاد می‌شود که منجر به کشف قیمت واقعی خواهد شد.

وی بیان کرد: ما باید سازوکار و بسترها لازم را ایجاد کنیم تا مکانیزم قیمت از دل عرضه و تقاضا ایجاد شود و برای این کار بازیگران بازار باید نقش‌آفرینی کنند و در کنار آن افرادی به بازار جنب و جوش بیشتر می‌دهند که از آن‌ها به عنوان واسطه یاد می‌شود.

عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: این ایده و تفکر که در سطح جهانی نقش‌آفرین باشیم، به فرآیندها کمک خواهد کرد و سبب می‌شود که قیمت‌های واقعی کشف شود و شاهد یک بورس واقعی باشیم اما در بلند مدت امکان‌پذیر خواهد بود. اجرایی شدن این کار مستلزم ایجاد ابزارهای مورد نیاز و حضور تمام بازیگران است و در مجموع کار بسیار خوبی است اما نتیجه کار بستگی به عملکرد بازیگران آن در آینده دارد.

سید احسان مصطفوی، طراح و پیشنهاد دهنده سازمانی جهانی زعفران نیز در این جلسه گفت: ما ابداع کننده مجموعه‌ای تحت عنوان سازمان جهانی مدیریت تولید و صادرات زعفران با نام اختصاری «اوسِک» هستیم، یک لگو برای این سازمان طراحی شده که در مرکز آن کلمه الله به شکل گل زعفران تعبیه شده و کشورهای تولیدکننده زعفران نسبت به اهمیت خود در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

وی افزود: صعود آن از پایین به بالا نشان‌دهنده رشد دسته جمعی کشورها و دایره بودن نحوه قرارگیری کشورها در کنار یکدیگر نشان‌دهنده تکامل و تقارن آن نشان از قانون طبیعت و در نقشه‌ای که در وسط این لوگو طراحی شده کشورهای تولیدکننده زعفران مشخص شده است و براساس میزان تولید رنگ‌بندی این نقشه مشخص شده است.

این تولیدکننده زعفران بیان کرد: «اوسِک» دارای واحد دارویی است تا تحریم نشود همچنین دارای واحد مکانیزیسیون، رسانه، محصول و بورس جهانی زعفران است. این سازمان همچون سازمان «اوپک» است. علت شکل‌گیری ایده آن بود که در حال حاضر فرش ایران به نام هند، خاوریار ایران به نام چین، پسته ایران به نام آمریکا و فیروزه ایران به نام افغانستان است اما «اوسِک» دیگر نخواهد گذاشت که زعفران ایران به نام افغانستان ثبت شود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود با راه اندازی سازمان جهانی اوسک، سهم ایران از تجارت جهانی زعفران ظرف مدت چند سال ابتدایی از ۴۰۰ میلیون دلار به چهار میلیارد دلار برسد، همچنین یکی دیگر از اقدامات ایران برای رشد تجارت جهانی زعفران، تعیین استاندارد مورد قبول بازار بین المللی است به طوری که هم اکنون کشورهای اروپایی استانداردهای ما را قبول ندارند اما راه اندازی اوسک این موضوع را نیز تسهیل می‌کند و سبب می‌شود ایران با استاندارد مورد قبول دنیا نبض بازار و قیمت‌ها را در دست بگیرد. در واقع بورس کالا حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ می کند.

مبدع سازمان سازمان جهانی مدیریت تولید و صادرات زعفران (اوسِک) خاطرنشان کرد: سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO»  ثبت جهانی انجام می‌دهد، در حال حاضر هند و پاکستان و چین در حال ساخت سازمان جهانی فرش هستند و در این راستا هیچ توجهی به قدمت دو هزار ساله ایران نکرده‌اند. درآمد زالو در تایلند برابر با قیمت نفت ایران است یعنی هر چهار زالو قیمت یک بشکه نفت «اوپک» است. ما در حال ایجاد (SMILE) زعفران هستیم زیرا ایران رتبه 127 را به لحاظ شادی را دارد و ما به کمک زعفران می‌توانیم کشور را شادتر کنیم.

مصطفوی تصریح کرد: از جمله مزیت‌های «اوسِک» میتوان به ثبت زعفران به نام ایران، جبران عقب‌ماندگی‌ها، ایجاد بازارهای فروش جدید و شناساندن خواص منحصربه فرد زعفران می‌شود. یکی از مشکلات ما تصمیم‌گیری پشت درهای بسته است در حال حاضر علت ناتوانی ما در صادرات زعفران به اسپانیا، عدم استفاده اسپانیا از محصولات زائد است. ما نمی‌توانیم با سیلقه خود برای دنیا تصمیم‌گیری کنیم.

وی اضافه کرد: از جمله کارهای «اوسِک» می‌توان به ایجاد صندوق مازاد زعفران، شناسنامه‌دار کردن کشاورزان و ایجاد صندوق امانات زعفران، ثبت روز جهانی زعفران و تهیه پکیج سوغات اشاره کرد.

مصطفوی در ادامه به نقش بورس کالا در بازار زعفران اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که هم اکنون در بازار داخلی زعفران در حال انجام است، تکمیل و توسعه زنجیره ارزش زعفران قبل از تولید با آموزش کشاورزان تا بازخورد از مصرف کننده است که یکی از مهم ترین حلقه های این زنجیره، بورس کالاست که با استانداردسازی، ارزیابی کیفی و کمی، شفافیت در خرید و فروش و عرضه و تقاضا، حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ می کند.

گفتنی‌است طرح راه اندازی سازمان‌جهانی تولید و صادرات زعفران«اوسِک» که از سازمان جهانی اوپک الگو گرفته است، یک پروژه ملی به شمار می رود و ایده این طرح 10 تیرماه سال جاری از سوی سید احسان مصطفوی جوان کارآفرین و تولیدکننده نمونه کشور در سالن اجلاس سران مطرح شد و در 25 آذرماه نیز در سالن همایش های صدا و سیما و با حضور مسئولان عالی رتبه کشور رونمایی شد و هم اکنون در حال شکل گیری نهایی است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز