خبرگزاری کار ایران

مشاور رئیس‌جمهور:

۱۰۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد کشور آماده شده است/تصویب اساسنامه مناطق آزاد مازندران در مرحله پایانی

asdasd
کد خبر : ۱۴۳۴۱۵۷

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی از آماده شدن ۱۰۰۰ پروژه و بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۰ میلیارد یورو برای ارائه به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد کشور خبر داد.

به گزارش ایلنا، حجت‌الله عبدالملکی عصر چهارشنبه در جلسه مدیران دستگاه‌ها و فعالان اقتصادی مازندران با بیان اینکه ۹۷ منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی مصوب در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۸ منطقه فعال  است.

وی افزود: ۷۰۰ هزار فرصت شغلی در این ۴۸ منطقه ایجاده شده است، دیگر کسی صحبت از فرار مالیاتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نمی‌کند، بلکه همه باور داریم که مناطق آزاد، بهشت سرمایه‌گذاری و جزء بهترین نقاط دنیا برای سرمایه‌گذاری است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه هم‌اکنون یک‌سوم صادرات غیرنفتی کشور یعنی ۱۸ میلیارد یورو در سال از مناطق آزاد صورت می‌گیرد، گفت: همچنین ۸۰ درصد میزان ترانزیت عبوری کشورمان از طریق مناطق آزاد انجام می‌شود.

وی افزود: هزینه تولید پایین، نیروی کارو سرمایه مالی، بازار مصرف و فناوری را پنج مولفه‌ای است که در ایران اسلامی وجود دارد.

عبدالملکی همچنین از معرفی ۱۰۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به ارزش ۲۰ میلیارد یورو خبر داد.

مشاور رئیس جمهور، منطقه آزاد مازندران را از مناطق تاثیرگذار در ارتقای اقتصاد ملی عنوان کرد و گفت: این مناطق در سه پهنه در چند ماه اخیر تصویب شده و ما اکنون در حال آخرین مرحله یعنی راه‌اندازی و تصویب اساسنامه  این منطقه در شورای نگهبان و انتصاب اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل است.

وی افزود: برای اینکه اساسنامه تصویب شود مصوبه دبیرخانه شورای عالی منطقه آزاد، مصوبه شورای عالی و هئیت وزیران را باید اخذ کنیم؛ زیر ساخت‌های موجود در آن در مرحله تصویب اساسنامه دولت در شورای نگهبان است.

عبدالملکی افزود: پیش‌بینی می‌شود در ماه نخست سال  ۱۴۰۳ مدیرعامل و اعضای هئیت مدیره منطقه آزاد مازندران انتخاب شده و این منطقه کارش را آغاز کند.

وی به سه پهنه‌ای بودن منطقه آزاد در مازندران اشاره کرد و گفت: مازندران به لحاظ زیر ساخت از موقعیتی بسیار مناسب برخوردار است و به سرعت کار در این استان رونق خواهد گرفت.

عبدالملکی به مزیت‌های منطقه آزاد مازندران اشاره کرد و وجود دریای خزر، نزدیکی به پایتخت، توانمندی بخش خصوصی و وجود کریدور شرق- غرب و شمال - جنوب را از جمله این مزیت‌ها برشمرد که موفقیت مناطق آزاد مازندران را تضمین می‌کند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه در دولت کنونی هیچ گونه امکان ثبت صوری شرکت و فرار مالیاتی وجود ندارد،افزوذ: در برنامه بهبود فضای کسب و کار در مناطق آزاد و تجاری، شاخص سهولت کسب و کار در این مناطق بسیار بهبود پیدا کرده است.

عبدالملکی گفت: ۵۸۰ هزار میلیارد تومان ۹ ماهه نخست امسال درخواست سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران وجود دارد.

وی افزود: مناطق آزاد، مناطق ملی است و سیاست‌گذاری‌های آن بر اساس منافع ملی تعریف شده است پس باید تفکر ملی در مناطق آزاد حاکم شود.

لزوم راه‌اندازی اقتصاد دریا محور

استاندار مازندران نیز دستیابی به رشد ۴ و یک دهم درصدی مازندران و تلاش برای دستیابی به رشد ۸ درصدی در استان را از عوامل موثر و مشوق سرمایه‌گذاری در مازندران دانست و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان پارسال به ۴۶ و شش دهم درصد رسید و مازندران توانست رتبه چهارم کشوری در مشارکت اقتصادی را با همت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کسب کند.

سید محمودحسینی پور با بیان اینکه مازندران توانست رتبه سوم در شاخص ملی امنیت سرمایه‌گذاری در کشور را کسب کند، افزود: مناطق آزاد تجاری، صنعتی، بستر تسهیل‌گری سرمایه‌گذاری است و مازندران نیازمند جانمایی مناسب در سه منطقه به لحاظ گرایش‌ها و نیاز‌های تجاری و اقتصادی است.

وی گفت: با راه‌اندازی اقتصاد دریا محور در استان، زمینه‌های تجاری و اقتصادی این استان گسترش یافته و تسهیل می‌شود.

تاکید بر فراهم کردن مقدمات اقتصادی در مناطق آزاد استان

مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی مازندران نیز تقویت حضور بخش خصوصی و تسهیل سرمایه‌گذاری از سوی دستگاه‌های اجرایی استان و به خدمت گرفتن قانون در اجرایی شدن این قانون را در پیشرفت و توسعه استان موثر دانست و افزود: انتظار می‌رود تا هم‌زمان با آغاز سال ۱۴۰۳ مقدمات سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی در مناطق آزاد استان فراهم شود.

حجت الاسلام فولادی همچنین از دولت خواست ۲۰۰ هکتار پس کرانه‌های موجود در شهرستان نوشهر نیز به عنوان مازاد به ۸۴ هکتار نوشهر اضافه شود.

مدیرکل اقتصادی و امور دارایی مازندران نیز صدور ۹ مجوز سرمایه گذاری خارجی تاکنون و سرمایه گذاری ۱۶۵ میلیون دلاری در استان که عمدتا از سوی کشور‌های ترکیه و امارات بوده است را هم موثر در رشد و تعالی مناطق آزاد مازندران عنوان کرد.

غلامرضا هاشمی سرکنسول ایران در آکتایو قزاقستان از استقبال و آمادگی کشور قزاقستان به سبب مجاورت با استان‌های شمالی و شناخت تجار و محصولات صادراتی مازندران با این کشور خبر داد و گفت: به‌زودی و با عضویت کشور قزاقستان در اتحادیه اوراسیا زمینه‌های مالیاتی به کشور قزاقستان نیز تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز