خبرگزاری کار ایران

رئیس جهادکشاورزی خراسان رضوی:

رتبه اول تولید زعفران دنیا را داریم / فقط ٢۵ درصد گردش مالی زعفران مربوط به ما است

asdasd
کد خبر : ۱۳۶۷۷۸۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ‌گفت: اگرچه در تولید زعفران رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم اما ۲۵ درصد گردش مالی زعفران در دنیا مربوط به ما است.

به گزارش ایلنا از مشهد، غلامرضا قنبری در نشست خبری، اظهار کرد: بخش کشاورزی از ارکان مهم اقتصاد کشور بوده و خراسان رضوی نیز یک رکن اصلی در مقوله کشاورزی کشور است. امروز توانایی، ظرفیت و استعداد خراسان رضوی بعد از انقلاب اسلامی قابل مقایسه با قبل نیست. امروز نه‌تنها در کشور بلکه در استان در تامین بخش اعظم محصولات خودکفا شده‌ایم.

قنبری با اشاره به اینکه امروز خراسان رضوی پشتیبان تولید در کشور است، بیان کرد: بخشی از نیازهای سایر استان‌ها توسط استان ما تامین می‌شود. علاوه بر این در تأمین محصولات پروتئینی ظرفیت مناسبی داریم.

وی تصریح کرد: در خراسان رضوی نیز در تولید برخی محصولات نه‌تنها در کشور بلکه در دنیا دارای رتبه هستیم و نقش موثری در ارزآوری و ایجاد مرجعیت اقتصادی داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: خراسان رضوی در تولید زعفران با تولید ۷۵ درصد زعفران کشور رتبه اول را دارد؛ ضمن اینکه تامین‌کننده ۷۰ درصد نیاز دنیا هستیم. در تولید گلابی، آلبالو و جو رتبه اول کشور را در اختیار داریم. همچنین در تولید خربزه، آلو، تخم مرغ و توت درختی رتبه دوم کشور در اختیار خراسان رضوی است.

قنبری افزود: همچنین خراسان رضوی رتبه اول سطح زیر کشت پسته را در کشور دارد. علاوه بر این بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت تولید گوشت مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز مازاد سرانه مصرف در استان است. همچنین سال گذشته ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ راس دام سبک از استان به استان‌های دیگر صادر شد.

وی با اشاره به اینکه در خراسان رضوی در تولید محصولاتی مانند چغندر، انگور، گیلاس و سیر رتبه سوم در کشور را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: یکی از دغدغه‌های امروز در بخش کشاورزی این است که راندمان متوسط تولید با سطح زیر کشت تناسبی ندارد؛ از همین رو فاصله بین راندمان تولید و رکوردهای تولید زیاد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات حوزه کشاورزی این است که در زمینه تولید ضایعات کشاورزی در دنیا رتبه اول را داریم و در مجموع ایران سه درصد تولید ضایعات کشاورزی را به خود اختصاص داده است. در این خصوص باید به سمت روش‌های نوین پیش رویم تا ضایعات و تلفات در این بخش کاهش یابد. رکن اصلی این امر جهاد تبیین است که هم حوزه آموزش و ترویج را شامل می‌شود و هم باید مطالبه‌گری و پیگیری جدی شود.

قنبری ادامه داد: خراسان رضوی با تولید یک میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۶ تن شیر در سال رتبه سوم کشور را در اختیار داشته و در تامین نیاز مملکت خودکفا هستیم. خوشبختانه برنامه الگوی کشت در استان با کشت پاییزه آغاز شده و با کمترین انحراف در حال پیشروی هستیم. همچنین الگوی کشت بهاره هم در استان آغاز شده اما جهاد کشاورزی به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه گره‌گشا باشد بلکه باید سازمان‌های مربوطه برای تحقق الگوی کشت با جهاد کشاورزی همراهی کنند.

وی تصریح کرد: برای اینکه نقشه راه و چشم‌انداز مشخصی در بخش کشاورزی داشته باشیم، باید روی الگوی کشت تمرکز شود. از طرفی اگر بخواهیم کاهش قیمت تولید داشته باشیم، باید واسطه ها حذف شوند؛ ارتقاء بهره‌وری داشته باشیم و محصول سالم تولید کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به مشکلات آب و خاک در حوزه کشاورزی اظهار کرد: باید به سمت الگوهای مصرف آب در همه حوزه‌های کشاورزی پیش رویم و در این خصوص الگوی مصرف آب داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: مساله تنظیم بازار و توسعه بازرگانی از دیگر مسائلی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخته شود. اگر قرار باشد خراسان رضوی در حوزه بازرگانی در دنیا دارای جایگاه باشد، باید تلاش کنیم که قیمت تمام‌شده محصولات کشاورزی کاهش یابد و از طرفی در راستای سلامت و استاندارهای ملی و جهانی اهتمام لازم انجام گیرد. 

قنبری اضافه کرد: با توجه به شرایط تحریم، کاهش قیمت تمام‌شده محصولات دشوار است؛ از همین رو از طریق ارتقاء بهره‌وری و تولید دانش‌بنیان باید به سمت کاهش قیمت تمام‌شده محصولات گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی یکی از پالایشگاه‌های گیاهان دارویی در خاورمیانه است، اظهار کرد: در خصوص گیاهان دارویی که یکی از مزیت‌های کشور است، بنا داریم به صورت ویژه این حوزه را توسعه دهیم. سال گذشته سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان از ۲۱ هزار و ۹۹ هکتار به ۳۰ هزار و ۱۵۰ هکتار رشد یافته و ۴۳ درصد افزایش داشته است.  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: باید در خصوص مزیت‌های کشاورزی روی فرآوری و تکمیل زنجیره تولید کار کنیم و با خروج از خام‌فروشی به سمت فرآوری پیش رویم.

قنبری بیان کرد: اگرچه در تولید زعفران رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم اما ۲۵ درصد گردش مالی زعفران در دنیا مربوط به ما است؛ بنابراین باید در خصوص تکمیل زنجیره تولید در حوزه زعفران به صورت ویژه بپردازیم و به جای خام‌فروشی به سمت فرآوری محصولات گام برداریم.

وی با اشاره به کشت قراردادی و فراسرزمینی بیان کرد: این موضوع از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. کشت فراسرزمینی حدود یک دهه است که در کشور ما مطرح شده و باید این نوع کشت به کشت قراردادی گره بخورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه تجارت و بازرگانی برنامه مشخصی نداریم و باید به سمت ارتقاء دیپلماسی غذایی با کشورهای همجوار و سایر کشورهای دنیا پیش رویم و امنیت لازم را برای کشت فراسرزمینی را فراهم کنیم.

وی گفت: کشت قراردادی نیز فقط به برخی از محصولات با خرید تضمینی مانند گندم خلاصه شده است. کشت قراردادی یعنی ارتباط تکمیل کننده، ارگانیک و هدفمند بین حلقه‌های تولید برای تامین کردن نیازهای یکدیگر؛ لذا باید کشت قراردادی به دست بخش خصوصی سپرده شود و تصدی‌گری دولت را کنار بگذاریم.

قنبری با اشاره به موضوع هوشمندسازی کشاورزی اظهار کرد: رصدخانه کشاورزی برای این موضوع در تهران آغاز به کار کرده و به زودی به شهرستان‌ها در این خصوص ابلاغ خواهد شد. اولین پلتفرم تنظیم بازار در مشهد در حال اجرا است که به زودی رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز