خبرگزاری کار ایران

مهمانپرست در نشست خبری/کامل/:

فعالیت‌های ناتو امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد

asdasd
کد خبر : ۲۷۱۹۴

انتخابات آزاد راه‌حل بحران سوریه است/ایران و گروه ۱+ ۵ به زودی مذاکره می‌کنند/ممکن است پای مسئولین آژانس انرژی اتمی به درز اطلاعات کشورها باز شود.

نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین مواضع ایران صبح امروز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این نشست مطبوعاتی که با حضور نماینده رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد، مهمانپرست در خصوص مساله فلسطین گفت: بحث فلسطین و مبارزات آن مورد حمایت ما قرار داشته و حقوق آنها باید داده شود. این مساله درقبال سوریه نیز مصداق دارد. جریانات منحرف سیاسی منطقه ممکن است در کنار روابط خوب با یکدیگر اختلاف نظر هم داشته باشند طبیعی است که از طریق مذاکره و رایزنی به دیدگاه مشترک برای بهترین راه حل برای بحران سوریه دست پیدا کنند.

وی ادامه داد: این که برخی سعی می کنند از موضوعاتی در جهت اهداف رژیم صهیونیستی در خصوص دور کردن جریان های مقاومت از یکدیگر استفاده کنند حرکت تبلیغاتی بی اثر است.

فعالیت‌های ناتو امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد

مهمانپرست درخصوص مداخله کشورهای عضو ناتو در منطقه اظهار داشت: تحرکی که کشورهای ناتو خواهند داشت ممکن است با اقدامات مختلف امنیت منطقه را به خطر بیندازند به مقامات منطقه تذکر داده شده است در مسیری حرکت نکنند که به مداخلات کشورهای خارجی منجر شود و در نهایت این مداخلات می توانند به همه کشورهای منطقه آسیب وارد کنند وضعیت منطقه وضعیت حساسی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه رابطه ایران و کره شمالی را در چارچوب همکاری های اقتصادی و سیاسی تعریف کرده و تصریح کرد: ما با کره شمالی روابط دو جانبه ای داریم و حتی در زمان جنگ همکاری ما به همکاری نظامی تبدیل شده است. اما بعد از آن همکاری تنها در زمینه سیاسی و اقتصادی بوده ادعاهایی که در خصوص همکاری های موشکی و هسته ای مطرح می شود تبلیغات بی اساسی است که برخی تلاش می کنند از این طریق در منطقه ترس ایجاد کنند. اما این ادعاها بی اساس است.

مهمانپرست همکاری ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی را براساس عضویت و امضا معاهده تعریف کرد و گفت: ما بنا را براین می گذاریم که عضو آژانس هستیم NPTرا امضا کردیم و تعهداتی را پذیرفته ایم و طلایه دار حرکت خلع سلاح جهانی بوده ایم. طرف های نقض معاهده کسانی هستند که از پیگیری طرح هایی چون خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای مانع می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به رویکرد سیاسی 1+5 در مذاکره با ایران تاکید کرد: کشورهای 1+5 در مذاکرات رویکرد سیاسی دارند اگر نسبت به فعالیت های صلح آمیز مطلبی را مطرح می کنند با رویکرد سیاسی همراه است و ما این مذاکرات را در چارچوب حقوقی نمی بینیم. اگر نگاه فنی وجود داشت نگرانی ها قابل حل بود اما نمایندگان سه کشور اروپایی و آمریکا در تلاشند که مذاکره را با رویکرد سیاسی دنبال کنند.

مهمانپرست همکاری ایران و آژانس را در چارچوب حقوقی و قانونی برای رسیدن به گفتگویی دو جانبه را راه حل منطقی تلقی کرده و افزود: بحث همکاری با آژانس چارچوب حقوقی دارد در این چارچوب که براساس معاهده NPT تعریف می شود مشخص شده که کشورها در چه زمینه هایی باید از حقوق خود بهره مند شوند. ما در این چارچوب حقوقی همیشه آمادگی مذاکره داشته ایم.

وی ادامه داد: بیشترین همکاری را کشور ما با آژانس داشته است حتی بیشترین بازرسی را آژانس از کشور ما تاکنون به عمل آورده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره هشدار یکی از نمایندگان آمریکا در آژانس مبنی بر اینکه در صورت به توافق نرسیدن ایران و آمریکا بر سر پرونده هسته ای ایران این موضوع به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد هشدار داد: اگر نمایندگان آمریکا به ما هشدار می دهند ما نیز به آنها هشدار می دهیم که به مسائل داخلی خود بپردازند و در امور دیگر کشورها دخالت نکنند. هر جا که مداخله کردند مشکلات آن کشور افزایش پیدا کرده است. اگر کشوری مدعی ثبات و امنیت در دیگر کشورها است باید حقوق آن ملت را به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارند. متاسفانه نمایندگان آمریکایی یاد نگرفته اند به حقوق کشورها احترام بگذارند.

انتخابات آزاد راه‌حل بحران سوریه است

مهمانپرست تعیین سرنوشت مردم سوریه را تنها وابسته به خواست و مطالبه آنان دانست و تصریح کرد: هیچ کشوری حق ندارد به جای مردم سوریه برای آینده این کشور تصمیم بگیرد. مردم سوریه مهم ترین بخش بحران سوریه هستند و آنها خودشان باید آینده را تعریف کنند مهم ترین تحقق خواست یک ملت ایجاد فضای مناسب برای شرکت مردم در انتخابات عادلانه است.

وی برگزاری انتخابات آزاد در سوریه را وابسته به ایجاد فضای مناسب در این کشور دانست و خاطرنشان ساخت: چنین اتفاقی نیازمند فضای لازم است که این مساله منوط به توقف درگیری ها در سوریه است. ارسال سلاح باید متوقف شود و این مردم سوریه هستند که تصمیم می گیرند چه کسی رئیس کشور باشد و چه کسی رئیس کشور نباشد. برخی کشورهای غربی مخالف برگزاری انتخابات تحقق خواست اکثریت مردم سوری و ایجاد ثبات در این کشور هستند.

ایران و گروه ۱+ ۵ به زودی مذاکره می‌کنند

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای کلینتون درباره رابطه ایران و آمریکا گفت: ایران بار‌ها در این مورد نظر خود را اعلام کرده است و نیازی به توضیح اضافه نیست.

 مهمانپرست در ادامه نشست خبری خود در خصوص مذاکرات ایران و آژانس و تاکید بر همه جانبه بودن آن اظهار داشت: این نشست با تاکید بر حقوق اساسی ایران در برخورداری از انرژی هسته‌ای از جمله چرخه تامین سوخت و از طرفی برطرف کردن نگرانی‌های آژانس برگزار خواهد شد. به عبارتی این نشست، نشست دو جانبه‌ای است.

مهمانپرست در خصوص پذیرش فلسطین به عنوان کشور ناظر در سازمان ملل متحد افزود: ما بار‌ها نظر خود را اعلام کرده‌ایم. هر قدمی که به سمت احقاق حقوق کامل ملت فلسطین و مشروعیت بخشیدن به کشوری باشد که تعداد آوارگان زیادی دارد گام مثبتی خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به نشست اخیر گروه ۱+۵ در برلین تصریح کرد: ارتباط ما در ۱+۵ تا الان مسیر خود را طی کرده و جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات مشخصی را در این مذاکرات ارائه داده است. این پیشنهادات مورد توجه کشورهای ۱+۵ قرار گرفته و آن‌ها این پیشنهادات را جامع و سازنده تلقی کرده‌اند و برای بررسی و اظهار نظر در خصوص این پیشنهادات از ایران فرصت خواسته بودند.

وی در ادامه گفت: اخیرا گروه ۱+۵ اعلام کرده است که با ایران مذاکره کند که در مورد محل و زمان برگزاری این مذاکره نیز متعاقبا اطلاعاتی منتشر خواهد شد.

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سحر در خصوص اینکه واکنش ایران به تحرکات تجزیه طلبی برخی گروه‌ها در آذربایجان چیست، تصریح کرد: فعالیت‌های مشکوکی توسط برخی جریان‌ها و گروه‌ها در منطقه صورت می‌گیرد تا روابط کشورهای همسایه را مخدوش کند. ما تصمیم جدی برای توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه گرفتیم و همیشه به مسئولان کشورهای همسایه این توصیه را داشته‌ایم تا با همکاری بتوان جلوی این جریان‌ها را گرفت. واکنش سفارت ایران در آذربایجان به گروه‌های تجزیه طلب، بعنوان موضع ایران است و به خوبی توانسته نقطه نظرات کشورمان را در این مورد اعلام کند.

مهمانپرست در خصوص ورود پهپاد آذربایجانی به داخل ایران اظهار داشت: این اقدامات تا زمانی می‌تواند موثر باشد که بتواند از سیستم دفاعی کشور ما عبور کند. با توجه به اقتدار کامل سیستم دفاعی ما در رابطه با حفاظت مرزهای کشور ما هر جریانی و هر کشوری که قصد سوءاستفاده از مرز هوایی ایران را داشته باشد با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد و دامن زدن به اخباری که رسانه‌ها در خصوص حمله به مرزهای ایران منتشر می‌کنند می‌توانند هم سو شدن با سیاست‌های کشورهای غربی باشد.

وی در ادامه در خصوص ادعای یکی از اعضای ۱+۵ مبنی بر در نظر گرفتن حقوق ایران در فعالیت‌های هسته‌ای اظهارداشت: اینکه یکی از اعضای ۱+۵ حق ایران را در فعالیت‌های هسته‌ای در نظر گرفته نشان می‌دهد که آن‌ها به واقعیات نزدیک شده‌اند و بحث می‌تواند با در نظر گرفتن حقوق کشور‌ها و به رسمیت شناختن آن‌ها به نتیجه برسد این نکته مورد تایید جامعه جهانی است و حتی جامعه جهانی از این رویکرد حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: جامعه جهانی را اکثر کشورهای حاضر در دنیا می‌دانیم که در حال حاضر بزرگ‌ترین مجموعه بین المللی در آن جنبش عدم تعهد است. بار‌ها دیده‌ایم که جنبش از فعالیت هسته‌ای کشور حمایت کرده و آن را به رسمیت شناخته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه حمله به سفارت ایران در دانمارک را موثق ندانست و افزود: حمله به سفارت ایران در دانمارک خبر دقیقی نبوده است. بلکه پناهندگان اعتراضی داشتند و اقدامات کشورهای غربی در خصوص انتشار چنین اخباری در جهت بزرگنمایی مسائل است.

ممکن است پای مسئولین آژانس انرژی اتمی به درز اطلاعات کشورها باز شود

رامین مهمانپرست در ابتدای این نشست خبری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه چه رویکردی برای نتیجه گرفتن از مذاکرات ایران و آژانس مناسب‌تر است گفت: طبق توافقی که بین ایران و آژانس شده مذاکرات نمایندگان ایران با مسئولان آژانس هفته دیگر برگزار خواهد شد ما امیدواریم با رویکرد مثبت این مذاکره نتایج قابل توجهی پیدا کند. امیدواریم که برحقوق اساسی ایران در خصوص داشتن دانش هسته‌ای و چرخه سوخت آن تاکید شود و از طرفی نگرانی‌های احتمالی آژانس انرژی اتمی در خصوص فعالیت هسته‌ای ایران برطرف شود.مهمانپرست در پاسخ به اینکه آیا دفتر حماس در ایران تعطیل شده اظهار داشت: حمایت از حماس و گروه‌های مقاومت فلسطینی یکی از اصول و اساس سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران است و این ادعا صحت ندارد. ادعاهایی که برخی رسانه‌ها در این خصوص دارند به شکست رژیم صهیونیستی در غزه باز می‌گردد که مشکلاتی را پیش آورده است.

وی ضمن اشاره به راهکارهایی که ایران برای خروج فلسطین از شرایط فعلی ارائه داده است تاکید کرد: راه خروج از شرایط فعلی که ایران آن را به فلسطین پیشنهاد داده است در ابتدا بازگرداندن آوارگان فلسطینی به این کشور و بعد برگزاری انتخابات آزاد و تعیین سرنوشت به دست مردم با در نظر گرفتن همه سرزمین غصب شده فلسطین است. اگر این سرزمین به مردم بازگردانده نشود این بحران همچنان ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص رابطه ایران با آذربایجان و دیپورت یکی از مقامات ایرانی در این کشور تصریح کرد: روابط ایران و آذربایجان براساس روابط تعریف شده‌ای دنبال می‌شود. مشترکات سیاسی، اعتقادی و فرهنگی بین این دو کشور وجود دارد که زمینه خوبی برای همکاری فراهم می‌کند. برخی جریانات تحت تاثیر کشورهای غربی دست به اقداماتی می‌زنند که روابط کشورهای همسایه متاثر از این اقدامات قرار می‌گیرد. بدون توجه مسئولین کشورهای همسایه به این اقدامات از جمله کشور آذربایجان روابط ایران و آذربایجان در بهترین سطح دنبال خواهد شد.

مهمانپرست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه آیا نیروگاه بوشهر نقص فنی دارد و یا این تنها ادعای رسانه‌های غربی است خاطرنشان ساخت: اصولا تبلیغاتی که توسط برخی رسانه‌های غربی در رابطه با نیروگاه بوشهر دنبال می‌شود و سرمنشأ آن به موضع گیری کشورهای غربی مرتبط است نگرانی بین مردم منطقه برای فعالیت‌های صلح آمیز ایران ایجاد کرده است. اما به هیچ وجه این ادعا‌ها صحت ندارند و نیروگاه بوشهر در بالا‌ترین سطح ایمنی خود قرار دارد برای ما امنیت و ایمنی این نیروگاه از هر چیزی اهمیت بیشتری دارد.

وی ادامه داد: اگر استفاده از انرژی هسته‌ای در هر کشوری چنین نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند کشورهای منطقه هم طبیعی است که نباید به سراغ فعالیت‌های هسته‌ای می‌رفتند. این تبلغات بی‌اساسی است که برای ایجاد نگرانی مطرح می‌شود.

مهمانپرست نقش سازمان انرژی اتمی را در خصوص درز اطلاعات و افشای آن بسیار پررنگ و موثر دانست و افزود: طبیعی است که مسئولینی که اطلاعات اتمی کشورهای مختلف را نگهداری می‌کنند مسئولیت دارند و این خواست مسئولان و نمایندگان کشور ما است که نسبت به اطلاعات ایران مسئولیت پذیر باشند و در حفظ آن به درستی ایفای نقش کنند.

وی در ادامه گفت: امیدواریم که دقت بیشتری در نگهداری از اطلاعات شود تا سابق بر این افشای اطلاعات منجر به ترور برخی دانشمندان هسته‌ای ایران شد و ممکن است این دست اتفاق‌ها پای مسئولین آژانس را در درز اطلاعات و افشای آن باز کند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز