خبرگزاری کار ایران

حاجی میرزایی:

هیچ مدرسه‌ای حق ندارد که دانش‌آموز را به حضور در مدرسه مجبور کند/ مشکل ورود دانش‌آموزان به «شاد» در یکی، دو روز آینده حل می‌شود

asdasd
کد خبر : ۹۶۵۸۹۵

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ مدرسه‌ای حق ندارد که دانش‌آموز را به حضور در مدرسه مجبور کند، گفت: مشکل ورود دانش‌آموزان به «شاد» در یکی، دو روز آینده حل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه علت حضورم در برنامه‌های تلویزیونی، احترامی است که برای خانواده‌ها قائلم و به نگرانی و دغدغه خانواده‌ها توجه دارم تا با آگاهی کامل تصمیم بگیرند و نگران تحصیل فرزندان خود نباشند، گفت: بزرگترین رویداد فرهنگی کشور یا بازگشایی مدارس و سال تحصیلی جدید از ابتدای هفته آغاز شد و خانواده‌ها در جریان امور قرار گرفتند و ابهامات برطرف شد.

وی ادامه داد: سلامت دانش‌آموزان دغدغه اصلی ما است و حداکثر ملاحظه را برای حفظ سلامت بچه‌ها به عمل می آوریم و هیچ تصمیمی نخواهیم گرفت مگر سلامت آنها لحاظ شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: پایدارترین و عمیق‌ترین یادگیری در سنین دانش‌آموزی است و هویت در این سنین شکل می‌گیرد و وقفه آموزشی، سلامت جسمی و روحی آنها را به خطر می‌اندازد؛ پس مدارس را دایر کردیم و بر آموزش حضوری تأکید کردیم چون مدرسه فقط آموزش نیست بلکه پرورش هم هست.

حاجی میرزایی با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، یادآور شد: رعایت فاصله بین دانش‌آموزان در مدارس، استفاده از ماسک، برگزاری کلاس‌های درس در زمان حداکثر 35 دقیقه و پیش‌بینی ورود و خروج متفاوت برای گروه‌های دانش‌آموزان از جمله موارد پیش‌بینی شده در مدارس است.

وی با تأکید بر اینکه این هفته و هفته آینده، هفته کسب آمادگی‌های لازم است، اظهار کرد: البته در برخی مدارس، آموزش آغاز شده است و در بازدیدهایی که از مدارس داشتم، مشاهده کردم که پروتکل‌ها رعایت می‌شود. برای رفع نگرانی خانواده‌ها، به رغم اینکه آموزش حضوری را ادامه می‌دهیم اما اگر خانواده‌های نگران هستند، هیچ اجباری نیست که فرزندشان را به مدرسه بسپارند؛ ضمن اینکه در سامانه «شاد» هم آموزش برقرار است و مدرسه تلویزیونی هم به ارائه آموزش همه دروس می‌پردازند یعنی حدود 20 تا 22 ساعت در کانال‌های صدا و سیما به ما وقت اختصاص داده شده است که آموزش دروس انجام می‌شود.

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه هم آموزش حضوری و هم غیر حضوری را فراهم کردیم، یادآور شد: در آموزش حضوری، پروتکل‌ها رعایت می‌شود؛ هر هفته در ستاد کرونا، ارزیابی وزارت بهداشت از همه اصناف ارائه می‌دهد که وزارت آموزش و پرورش هم جزو این گروه‌هاست و اگر کوتاهی خدای ناکرده باشد، مطرح و پیگیری می‌شود.

وی در خصوص نظارت بر روند فعالیت مدارس، گفت: درخواست می‌کنم که خانواده‌ها نظارت کنند و به انجمن اولیا و مربیان مأموریت دادیم که بر فعالیت مدارس نظارت کنند. از مدیران هم خواستیم که سرزده به مدارس مراجعه کنند. ما خوشبختیم فرهنگیانی داریم که مسؤولیت پذیرند و از بچه ها با دقت مراقبت می‌کنند؛ از سوی دیگر دانش‌آموزان هم آگاه هستند و بنده به بچه‌ها اعتماد دارم.

وزیر آموزش و پرورش در واکنش به طنزی مبنی بر اینکه «بچه‌ها ماسک‌شان را با هم عوض می‌کنند»، گفت: اینها قطعا شوخی است و بچه‌ها اهمیت این موضوع را کاملا درک می‌کنند.

حاجی‌میرزایی درباره سامانه «شاد» و مشکلات آن، گفت: وقتی دانش‌آموزان در مدرسه ثبت‌نام می‌کنند در سامانه آموزش و پرورش تحت عنوان سناد ثبت می‌شود و به محض اینکه دانش‌آموز، کد ملی خود را وارد کند، وارد کلاس و آموزگار خودش می‌شود. اگر در جایی اختلال وجود داشته باشد در همین روزها حل می شود؛ در حال حاضر حدود 80 درصد دانش‌آموزان در کلاس‌های خود در «شاد» قرار گرفتند و به محض ورود کد ملی، به کلاس وارد می‌شوند و مابقی در همین یکی، دو روزه حل و فصل می شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره اینترنت «شاد»، بیان کرد: اینترنت همه کسانی که از «شاد» استفاده می‌کنند، رایگان است و هماهنگی با ارائه کنندگان اینترنت انجام شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که «برخی مدارس اعلام می‌کنند که آموزش غیرحضوری نداریم و باید همه دانش‌آموزان در مدرسه حضور یابند»، گفت‌: قطعا غلط است و هیچ مدرسه‌ای حق ندارد که دانش‌آموز را به حضور در مدرسه مجبور کند و انتخاب برای حضور و عدم حضور با خانواده دانش‌آموز است و آموزش‌های جایگزین هم تحت عنوان «شاد» و تلویزیون در دست همگان است و هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند استنکاف کند؛ البته ما بیش از 100 هزار مدرسه داریم و اگر موردی باشد برخورد می‌کنیم.

حاجی‌میرزایی در خصوص هزینه مدارس مانند سرویس مدارس، گفت: در مورد مدارس غیردولتی، عمده هزینه‌ها مربوط به معلم و فضای آموزشی است که در شرایط کرونایی تغییر نمی‌کند و نهایتا به جمع‌بندی خانواده و مدرسه باز می‌گردد. شنیدم در برخی مدرسه دولتی هم گفته شده است برای هزینه خدمات بهداشتی از خانواده‌ها پول می‌گیرند که تخلف است؛ ما به مدارس سرانه بهداشتی تخصیص داده‌ایم و پیگیر اختصاص سهمیه دیگری هم هستیم.

وی درباره اینکه آیا پروتکل ها در پاییز و زمستان تغییر می کند، تصریح کرد: ما با پدیده کاملا ناشناخته مواجه هستیم و هیچکس نمی داند که در یک ماه آینده چه اتفاقی می افتد اما بر اساس پروتکل اعلام شده، اقدام می‌کنیم؛ اگر نیاز به تغییرات در پروتکل ها باشد، وزارت بهداشت اعمال می‌کند؛ آنها عنوان کردند که اگر با شیوع گسترده روبرو شویم به شما اعلام می‌کنیم که مدارس را تعطیل کنید و ما به به مجموعه خدوم وزارت بهداشت اعتماد و اطمینان داریم. 

وزیر آموزش و پرورش در خصوص معلمانی که بیماری زمینه‌ای دارند، گفت: هر معلمی که بیماری زمینه ای دارد، اگر گواهی را به مدرسه ارائه کند، می‌تواند فعالیت آموزشی را صرفا به صورت مجازی در «شاد» انجام دهد. همچنین دانش‌آموزانی که بیماری زمینه‌ای دارند نباید در مدرسه حضور یابند و همچنین اگر از اطرافیان دانش‌آموز در منزل، فردی مبتلا شد یا خود دانش‌آموزان علائم سرماخوردگی و کرونا دارند به مدرسه مراجعه نکنند. 

حاجی میرزایی یادآور شد: آموزش حضوری با هیچ آموزشی قابل مقایسه نیست و امیدوارم خانوده‌ها به مدارس سر بزنند و سال آموزشی را با خوبی پشت سر بگذاریم. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز