خبرگزاری کار ایران

رییس بخش جراحی پلاستیک بیمارستان ۱۵ خرداد در گفت‌وگو با ایلنا:

آمار مبتلایان به بیماری شکاف لب و کام در استان‌های محروم بیشتر است

asdasd
کد خبر : ۴۹۸۲۷۲

رییس بخش جراحی پلاستیک بیمارستان 15 خرداد گفت:‌ بیماری مادرزادی شکاف لب و کام با سطح رفاه مردم رابطه‌ای مستقیم دارد، از همین رو آمار مبتلایان به این بیماری در مناطق محروم بیشتر است.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی (رییس بخش جراحی پلاستیک بیمارستان 15 خرداد) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به آمار جهانی مبتلایان به بیماری مادرزادی شکاف لب و کام اظهار کرد: در دنیا به ازای هر ۷۰۰ تولد زنده یک نفر مبتلا به شکاف لب است که البته آمار مبتلایان به این بیماری در کشورهای پیشرفته کمتر و در کشورهای جهان سوم بیشتر است.

او با بیان اینکه آمار دقیقی از این بیماری در کشور وجود ندارد، گفت: براساس آمار مقطعی که در کشور از مبتلایان به این بیماری وجود دارد؛ حدود یک در ۸۰۰ یا یک در ۸۵۰ آمار مبتلایان به این بیماری مادرزادی است.

این فوق‌ تخصص جراح پلاستیک به عوامل موثر در بروز این بیماری مادرزادی اشاره کرد و گفت: عواملی مانند تاثیرات دارویی مانند ضد تشنج و خواب آور، ژنتیک و بیماری‌های عفونی در سه ماهه اول بارداری در بروز این بیماری مادرزادی تاثیر دارد.

کلانتر هرمزی خاطرنشان کرد: بیماری مادرزادی شکاف لب و کام ناهنجاری‌های مادرزادی سر و صورت شایعی است و آمار مبتلایان به این بیماری تقریبا زیاد است. البته این آمار نیز در استان‌های مرفه با استان‌های محروم متفاوت است، چراکه این بیماری رابطه مستقیم با سطح آگاهی و رفاه مردم دارد و در سه الی چهارماه اول بارداری مراقبت‌های بیشتری باید از مادر صورت گیرد.

او درباره درمان قطعی این بیماری توضیح داد: بیماری مادرزادی شکاف لب با عمل جراحی به صورت قطعی درمان می‌شود و با طور تقریبی بیشتر ضایعات با جراحی برطرف می‌شود. هزینه درمان این بیماری با تعرفه دولتی در بیمارستان‌های دولتی بعد از اجرای طرح تحول سلامت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است و در بیمارستان‌های خصوصی با تعرفه دولتی بین ۵ تا ۶ میلیون تومان می‌شود.

این فوق‌ تخصص جراح پلاستیک درباره طرح درمان رایگان این بیماری که از ۹ تا ۱۴ تیرماه در استان کرمانشاه اجرا می‌شود، گفت: آمار مبتلایان به این بیماری در این استان یک در ۷۰۰ نفر است، البته برخی از بیماران درمان شده‌اند و این طرح برای بیمارانی است که هزینه درمان این بیماری را ندارند و نسبت به آن از آگاهی لازم برخوردار نیستند.

کلانتر هرمزی افزود: ما بعد از استان‌های خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، کردستان، بوشهر، هرمزگان، مازندارن به استان کرمانشاه می‌رویم و اگر بتوانیم در آینده نیز این طرح را در دیگر استان‌های کشور ادامه خواهیم داد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز