خبرگزاری کار ایران

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در گفت‌وگو با ایلنا:

"اختلال‌ هورمونی" بعد از تزریق واکسن کرونا اثبات نشده است/ دولت جدید؛ مسئول برنامه‌ریزی مراسم‌های محرم/ حضور مردم در عزاداری‌ها نباید به بیمارشدنشان منجر شود

asdasd
کد خبر : ۱۱۱۴۲۲۵

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: با توجه به اینکه دولت در حال تغییر است، رئیس‌جمهور جدید باید در مورد مراسم محرم در ستاد کرونا تصمیم بگیرد.

«عاطفه عابدینی» دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد عملکرد ویروس‌های جهش یافته‌ی جدید، بیان کرد: ویروس لامبدا که فعلا در کشور گزارش رسمی نشده است، اما در مورد ویروس دلتا سازمان بیماری‌های واگیر دنیا گفته که با توجه به اینکه بار ویروس در نوع دلتا بالاتر است، قرنطینه از ۲ هفته به ۳ هفته افزایش یابد.چون معتقد است که بعد از دو هفته هم ما بار ویروسی داریم و ممکن است، انتقال ویروس را داشته باشیم، اما این موضوع در ایران خیلی عملی نمی‌شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در وزارت بهداشت افزود: البته مبتلایانی که نوع شدید و خاص ابتلا را داشتند، یعنی در بیمارستان بستری شدند، ما قرنطینه سه هفته را برای آنها پیشنهاد می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد تزریق واکسن کرونا باعث ایجاد مشکلات هورمونی در افراد شود، گفت: فعلا چیزی در مورد عوارض هورمونی در مورد واکسن‌ها نداریم و به نظر من در مورد این موضوع خیلی صحبت نکنیم چون همین حالا هم خیلی از مردم ما از واکسن ترس دارند و اینکه بخواهیم یک سری از احتمالات علمی را مطرح کنیم، ترس مردم بیشتر می‌شود و هنوز هیچ چیز ثابت شده‌ای برای اختلالات هورمونی بعد از تزریق واکسن نداریم.

عابدینی در مورد یکی از واکسن‌ها که توصیه نمی‌شود زنان زیر ۵۰ سال استفاده کنند، افزود: آسترازنکا به دلیل  لخته خونی که ممکن است بعد از زدن واکسن به خصوص واکسن نوبت اول ایجاد کند در خیلی از کشورها در حال به نتیجه رسیدن هستند تا به زنان زیر ۵۰ سال دیگر تزریق نکنند.

او با اشاره به برنامه‌های ستاد کرونا برای برگزاری مراسم‌های محرم، ادامه داد: با توجه به تغییر دولت، رئیس‌جمهور جدید در ستاد کرونا باید در مورد این موضوع تصمیم بگیرد، البته الان در پیک پنجم و پیک دلتایی هستیم که خیلی سریع ویروس بین افراد منتشر می‌شود و آمار بستری شده‌ها در این پیک نسبت به پیک چهارم رکورد زده است.

وی ادامه داد: تمام استان‌ها بیشتر از پیک چهارم بیمار بستری دارند و مراجعه سرپایی‌شان هم بیشتر شده و واقعیت این است که باید تمهیدات خاصی برای پروتکل‌ها داشته باشیم، به طور که مردم هم مراسم معنوی‌شان را داشته باشند و هم آسیب نبیند و بیمار نشود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز