خبرگزاری کار ایران

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور در گفت‌وگو با ایلنا:

احتمال انتقال کرونا از بیمار بهبودیافته به دیگران بسیار کم است/تنها راه تشخیص قطعی کووید ۱۹ انجام تست ژنتیک است

asdasd
کد خبر : ۸۸۰۹۶۱

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور درباره انتقال بیماری کرونا از فرد بهبودیافته گفت: در حالت عادی انتقال ویروس از فرد بهبودیافته به دیگران در صورتی که عطسه و سرفه نداشته باشد، حتی اگر ویروس همچنان در بدن فرد باشد، بسیار کم است.

«احمدرضا بهره‌مند، کلینیکال میکروبیولوژیست و عضو هیئت علمی انستیتو پاستور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: ویروس کرونا همان ویروسی است که باعث بروز بیماری سارس شده و بعد تغییر ژنتیک داده و به مرس تبدیل شده است، آنچه که مسلم است در این ژن یک جهش ژنتیکی جدیدی اتفاق افتاده و باعث بروز بیماری کووید ۱۹ شده است، اما بیش از ۹۵ درصد این ویروس با همان ویروس مرس و سارس همخوانی دارد.

وی ادامه داد: اما آنچه که مسلم است، این است که ۸۰ درصد بیماران اصلا علائم جدی ندارند و مانند یک سرماخوردگی ساده است. ۲۰ درصد از مبتلایان با مشکلات خاص مواجه می‌شوند و تنها ۲ درصد از این ۲۰ درصد با توجه به عوامل مختلف مانند سن بالا، نقص ایمنی، مشکلات قلبی، ریوی و ... با مشکلات حاد تنفسی مواجه می‌شوند.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور در پاسخ به این سوال که آیان این دو درصد در  همه جای دنیا یکسان است، گفت: ممکن است بین ۲ تا ۲.۵ درصد متفاوت باشد و این میزان به بیماری‌های زمینه‌ای افراد بستگی دارد.

بهره‌مند تصریح کرد: آنفولانزاها و سرماخوردگی‌ها شبیه هم هستند و صرفا با بروز علائم نمی‌توان گفت که فردی به کرونا مبتلا شده است یا خیر و حتما باید تست ژنتیک گرفته شود تا به طور قطع اعلام کرد که فردی به کرونا مبتلا شده است یا خیر. همچنین وقتی میزان اکسیژن موجود در خون فردی از یک حد مشخص پایین‌تر نیست به معنی این است که آن فرد مبتلا نشده و ۸۰ درصد از افراد ممکن است، مبتلا شوند و علائم حاد را نداشته باشند و بهبود پیدا کنند. 

وی ادامه داد: اصولا بیماری با علائم تب در حدود ۳۹ درجه، عطسه، آب‌ریزش بینی، سرفه و درد ظاهر می‌شود.ممکن است این علائم تا مدت ۱۴ روز که دوره کمون این بیماری است، بروز نکند و از همین رو در این مدت ۱۴ روز بسیار سخت است که بتوانیم تشخیص قطعی بدهیم که فرد دارای بیماری آنفولانزای h۱n۱  یا آنفولانزای h۱n۵  یا کرونا است، لذا تنها راه تشخیص قطعی کرونا همان تست ژنتیک است. اگر چنین علائمی در فرد مشاهده شد، حتما به پزشک مراجعه کند تا تحت نظر باشد و خود فرد نمی‌تواند به راحتی تشخیص دهد که به کرونا مبتلا شده است یا به آنفولانزا. 

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور تاکید کرد: همچنان تا جایی که امکان دارد افراد باید از حضور در اجتماعات خودداری کرده و از غذاهای فست فود و غذای بیرون از منزل کمتر استفاده کنند. همچنین باید فاصله‌ را با دیگران رعایت کنند. 

بهره‌مند درباره انتشار این ویروس از طریق هوا نیز خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود این ویروس سنگین است و از هوا روی زمین می‌نشیند و بلند نمی‌شود چندان مستند نیست، چراکه اسنادی وجود دارد مبنی براینکه ویروس‌ها سبک‌تر از باکتری‌‌ها هستند و با جریان هوا حرکت می‌کنند حتی باکتری سل که بسیار سنگین است با جریان هوا حرکت می‌کند، لذا در هوا چنانچه یک نفر سرفه کند و این ویروس پخش شود ممکن است منتقل شود.

وی ادامه داد: بهترین راه شستن دست‌ها به کرات با آب و صابون است و اگر کسی خواست سرفه کند حتما از دستمال استفاده کنند. همچنین سطوح باید ضدعفونی شوند و یکی از بهترین ضدعفونی کننده‌ها همین مایع‌های سفید کننده است که با مایع سفید‌کننده ۱۰ درصد می‌توانید همه سطوح‌ها را ضدعفونی کنید.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور درباره تحقیقات انجام شده روی این ویروس گفت: اسناد مدللی که درباره این بیماری سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است با اسناد مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا متفاوت است، اسناد مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا بسیار قویتر از اسناد سازمان بهداشت جهانی است، اسناد سازمان بهداشت جهانی بیشتر جنبه کنترلی و پیشنهادات بهداشتی دارد، اما اسناد مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا بیشتر جنبه علمی دارد.

 بهره‌مند در پاسخ به این سوال که آیا فردی که بیمار شده و بهبود یافته آیا احتمال ابتلای مجدد دارد و دیگر اینکه آیا فرد بهبودیافته می‌تواند این بیماری را منتقل کند؟ خاطرنشان کرد: دوره کمون این بیماری برمبنای اسناد مدلل بین دو هفته الی سه هفته است در این دوره فرد می‌تواند همه را آلوده کند، اما بعد از اینکه این بیماری در فرد بیمار کنترل شود به شرطی که فرد آب ریزش بینی و عطسه و سرفه نداشته باشد، این بیماری از فرد بهبود یافته راه انتقال دیگری ندارد. البته این به معنی این نیست که می‌تواند افراد دیگر را در آغوش گرفته، ببوسد یا رابطه جنسی داشته باشد، چراکه ما هنوز درباره این ویروس که ویروس جدیدی هم است، اطلاعات کافی نداریم، اما همانطور که گفتم در حالت عادی انتقال ویروس از فرد بهبود یافته در صورتی که عطسه و سرفه نداشته باشد به دیگران حتی اگر ویروس همچنان در بدن فرد باشد، بسیار کم است. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز