خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن کشتیرانی خبر داد؛

اختصاص ۳ بندر ویژه به کشتی‌های ایرانی در چین

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۲۳۲۷

دبیر انجمن کشتیرانی از اختصاص ۳ بندر ویژه به کشتی‌های ایرانی در چین خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مسعود پلمه در مراسم سالگرد تاسیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته با اشاره به آخرین وضعیت پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در هند و چابهار اظهار داشت: در حال حاضر ورود و پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در بندر موندرای هند با اپراتوری آدانی با هیچ مانعی مواجه نیست و در این مورد هیچ مشکلی نداریم.

وی درباره بنادر چین گفت: برای بنادر چین تناژ مهم است و تناژ بالا ارجحیت بالاتری دارد اما در حال حاضر چین سه بندر اختصاصی به کشتی‌های ایرانی اختصاص داده است که امکان پهلوگیری، بارگیری و تخلیه در این بنادر برای کشتی‌های ایرانی وجود دارد.

دبیر انجمن کشتیرانی با اشاره به درخواست اپراتور هندی فعال در بندر چابهار برای تعیین داوری بین‌المللی گفت: قراردادهای بین‌المللی به هیچ عنوان تابع قانون حاکمیتی کشوری نیستند و در نتیجه به سمت داوری بین‌المللی می‌روند. درباره قرارداد با اپراتوری هندی در چابهار، سیاست این است که اگر درباره تفسیر، برداشت، اختلاف یا سوتفاهم در قرارداد مشکلی پیش بیاید که با مذاکره امکان حل و رفع آن وجود نداشت، به این داوری بین‌المللی رجوع شود.

وی درباره چرایی پرداخت حق توقف کالاها به دلار اظهار داشت: ٨٠ درصد تعاملات تجاری در دنیا بر پایه دلار است و این درصد در تجارت دریایی به ١٠٠ درصد می‌رسد و در تمام دنیا این هزینه براساس دلار محاسبه می‌شود و دموراژ طبق قوانین و مقررات باید بر پایه دلار باشد اما وصول آن در ایران ریالی است و تسهیل می‌شود.

پلمه تاکید کرد: این روال از ۴٨ سال گذشته در حال انجام بوده و این گونه نیست که این هزینه دلاری و وصول ریالی آن تأثیری بر قیمت تمام شده نخواهد داشت.

وی از افزایش سه برابری هزینه حمل در مسیر ایران و چین در طول سه ماه گذشته خبر داد و گفت: این افزایش قیمت تنها شامل مسیر ایران و کشتی‌های ایرانی نیست و تمام دنیا با این میزان افزایش قیمت مواجه است.

دبیر انجمن کشتیرانی ادامه داد: در حال حاضر کشتی‌های کانتینر بر در تمام دنیا در برابر تقاضا کاهش پیدا کرده‌ است و در دوران کرونا به دلیل کاهش سفارشات، شرکت‌های کشتیرانی به دلیل اینکه متوجه خسارت بالایی نشوند، سفارشات را لغو کردند و با هزینه‌هایی مواجه شدند.

وی افزود: پس از اتمام دوره کرونا رویه اقتصادی در بازارها تغییر کرد و با افزایش تقاضا مواجه شدیم در حالی تعداد کشتی‌های کانتینربر بالا نبود بنابراین یک رقابت منفی شکل گرفت.

پلمه ادامه داد: به همین دلیل فقط در سه ماه قیمت حمل کالا در مسیر ایران و چین تا سه برابر و در مسیرهای اروپایی در ٩ ماه گذشته تا ٢٠ برابر افزایش یافت.

دبیر انجمن کشتیرانی همچنین درباره بی میلی اپراتور هندی برای ادامه کار و سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار گفت: بی‌میلی جنبه تجاری دارد به این معنا که اگر آورده بر اساس محاسبات برگشت سرمایه نباشد، به دنبال نجات پول و سرمایه خود خواهد بود. اما راهکار این است که برای رونق بندر چابهار، دولت حداقل تا ۵ سال دندان درآمدزایی از آن را بکشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز