خبرگزاری کار ایران

فرماندار سنندج:

روز "سنه" در تقویم کشور ثبت می‌شود

asdasd
کد خبر : ۷۳۲۹۵۹

فرماندار سنندج گفت: سال آینده، سالروز تاریخ ساخت شهر سنندج به نام 'سنه' در تقویم کشور نام‌گذاری و برنامه‌های متنوع نمایشی و موسیقی اجرا می‌شود.

به گزارش ایلنا، ابراهیم زارعی در همایش و کارگاه یک‌روزه خلاقیت با آجر که در دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: آثار به جا مانده از قبرها و گورستان‌های چند هزار ساله شهرستان سنندج نشان می‌دهد که این شهر قدمت بسیاری داشته است.

وی افزود: با توجه به شواهد تاریخی زلزله‌ای در قرن 6 هجری قمری رخ می‌دهد، این شهر را با خاک یکسان می‌کند و این شهر به‌صورت متروکه باقی می‌ماند که پس از آن خاندان اردلان به فرمان شاه‌صفی، با ایجاد چهار قلعه در سلیمانیه، سنندج، مریوان و پالنگان در یک مسیر و راه ارتباطی و همچنین ایجاد شهری در محوریت آن، شهر سنندج را دوباره احیا می‌کنند.

 زارعی با بیان اینکه قلعه‌های ایجاد شده در استان اهمیت ویژه ای دارند، تصریح کرد: بررسی‌های انجام شده در چهار قلعه پالنگان، حسن آباد، زند و ایمام نشان می‌دهد معماری این بناها کوه‌پایه‌ای بوده و کهن‌دژ هستند.

وی با اشاره به دستور ساخت شهر سنندج، توسط شاه صفی 6 اردیبهشت سال 1046 خبر داد: سال آینده روزی به نام سنه در تقویم استان و کشور نا‌م‌گذاری خواهد شد که تاریخ ساخت شهر سنندج است و در این روز برنامه‌های متنوع نمایشی و موسیقی اجرا خواهد شد.

فرماندار سنندج اضافه کرد: هنگام ساخت شهر سنندج کنونی از معماران اصفهانی کمک گرفته شده و این شهر به سبک معماری اصفهانی و با آجرنما ساخته شده است.

زارعی گفت: در سنندج آجر به‌عنوان مصالح ساختمانی اغلب نماها و برای سرعت بخشیدن به کار مورد استفاده قرار می‌گرفت و استفاده از آجر به‌طور ویژه اواخر دوره پهلوی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: بخش عمده معماری غربی ایران بیشتر از کارت پوستال‌هایی که از خارج وارد کشور می‌شد الهام گرفته شده و پس از مدتی به یک نوع هماهنگی در معماری ایرانی و غربی رسیدیم اما اکنون متاسفانه معماری ما هیچ همخوانی با یکدیگر ندارند و هرکدام ساز خود را می‌زنند.

فرماندار سنندج با اشاره به معماران بزرگ کردستانی خاطرنشان کرد: ابراهیم مختارپور معمار حرفه‌ای بود و بناهای زیادی را در سنندج ساخته که از جمله آنها می‌توان به ساختمان شهرداری سنندج اشاره کرد که از سنگ‌های تراشیده شده به صورت استادانه‌ای بهره جسته است.

زارعی تصریح کرد: هر دوره‌ای معماران فرزندان زمان خویش بوده‌اند اما متاسفانه اکنون سنندج پر از نماهای رومی شده و امیدواریم روزی از این نوع معماری خلاصی پیدا کنیم.

وی در پایان به سردرهای بناهای سنندج اشاره و اذعان کرد: سردرهای بسیار زیبا و عجیبی در سنندج وجود دارد که متاسفانه بسیاری از آن در حال نابودی است و ضروری است این سردرها مرمت و نگهداری شوند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز