خبرگزاری کار ایران

بلاتکلیفی کارگران اسوه ایران یکساله شد

asdasd
کد خبر : ۸۰۳۰۸۷

با گذشت یک سال از زمان توقف فعالیت شرکت «اسوه ایران» وضعیت شغلی ۷ کارگر رسمی باقیمانده این واحد تولیدکننده لوح‌ دیگ‌های بخار و شوفاژ با بیش از ۱۲ ماه حقوق معوقه معلوم نیست.

منابع کارگری در کارخانه اسوه به خبرنگار ایلنا گفتند: با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از شهریور ماه سال ۹۷، در حال حاضر ۷ کارگر رسمی این کارخانه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و آنها هنوز بابت ۱۲ ماه مزایای مزدی و ۲۶ ماه حق بیمه طلبکارند.

بر اساس این گزارش، کارفرمای اسوه ایران در شهریور ماه سال ۹۷ با توقف فعالیت این واحد صنعتی، کارخانه و کارگران را رها کرده و در این بین فقط بخش کمی از مطالبات معوقه آنها را پرداخت کرده است.

کارگران در تشریح جزئیات معوقات بیمه خود گفتند: معوقات بیمه‌ای کارگران اسوه ایران از اردیبهشت ماه سال ۹۶ به تاخیر افتاده است.

به گفته این کارگران؛ وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که همه ۷ کارگر این کارخانه با ۲۵ سال سابقه کار مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هستند اما چون کارفرما سهم ۴ درصدی بیمه آنان را در مشاغل سخت و زیان‌آور پرداخت نمی‌کند؛ امکان بازنشستگی برای آنها وجود ندارد. در عین حال این تعداد کارگر به دلیل بدهی‌های بیمه‌ای کارفرما به تامین اجتماعی مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری نشده‌اند.

طبق اظهارت کارگران؛ کارفرمای کارخانه اسوه ایران چند سال است حضور فیزیکی در کارخانه ندارد و کارگران  بدون پرداخت دستمزد رها شده‌اند.

آنها همچنین اظهار داشتند: اخیرا هم خبر فوت (علی محمد کاشفی) کارفرمای اصلی شرکت را شنیده‌ایم و فرزندان ایشان به عنوان وراث کارخانه هیچ دخالتی در امور شرکت نمی‌کنند.

به نقل از این کارگران گفته می‌شود که آنها هر روز در محل کار خود بدون انجام هیچ کاری حاضر می‌شوند و از این وضعیت که هر روز منتظر پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود بمانند، خسته شده‌اند.

به گفته کارگران، وقتی به آنها مزدی داده نمی‌شود آنها ناچار برای تامین معاش خانواده‌های خود در خارج از ساعات کاری به انجام مشاغلی همانند کار در مزارع چغندر، گوجه و خیار و باغات انگور، بادام و مشاغل ساختمانی روی بیاورند.

به گفته کارگران؛ وضعیت کارگران اسوه ایران هر روز بد‌تر می‌شود.

آنها گفتند: باوجود اینکه به اداره کار شکایت کرده‌ایم و گهگاه اخبار مطالبات کارگران این کارخانه در بسیاری از رسانه‌ها منتشر می‌شود اما بعد از گذشت یک سال هنوز مسئولان؛ وضعیت کارخانه را به جهت بی‌اطلاعی؛ پیگیری نمی‌کنند.

کارگران این واحد با بیان اینکه امیدوارند به همت مسئولان استان قزوین مشکلات صنفی آنها به زودی مرتفع شود، در ادامه گفتند: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی که مربوط به یک سال گذشته می‌شود، موضوع تعیین تکلیف ۷ کارگر رسمی که هنوز وضعیت مشخصی ندارند، از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن مشاهده نمی‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز