خبرگزاری کار ایران

میلیون‌ها کودک کار در اتحادیه اروپا در فقر زندگی می‌کنند/ حمایت‌های اجتماعی کاهش یافته است

asdasd
کد خبر : ۱۱۳۸۲۴۳

بسیاری از کودکان کار در اتحادیه اروپا شرایط نامساعدی دارند. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این کودکان از حمایت‌های اجتماعی محروم هستند و روز به روز فقیرتر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لیبراستارت، بر اساس قوانین حمایتی کشورهای اروپایی، تمامی کودکان کار باید تحت پوشش حمایت‌های اجتماعی قرار گیرند. اگرچه قوانین حمایتی در جهت حمایت از کودکان وضع شده اما در طول ۲ سال گذشته هیچ حمایتی از کودکان کار ایرلندی نشده است. 

 وزارت بهداشت ایرلند در گزارشی نوشت: نه تنها کیفیت بلکه کمیت حمایت‌های اجتماعی در ۲ سال گذشته کاهش یافته است؛ از هر پنج کودک کار تنها یک نفر تحت حمایت‌های اجتماعی قرار گرفته یا مددکاران اجتماعی به آن‌ها کمک کرده‌اند. 

حمایت‌های اجتماعی معنا و مفهوم ندارد

به گفته حامیان حقوق کودکان کار، عدم ارائه خدمات اجتماعی به کودکان در دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ افزایش یافت. اقدامات حمایتی از کودکان در آن سال‌ها ضعیف بوده اما کرونا سبب شده تا محرومیت کودکان کار از حمایت‌های به بیشترین میزان خود برسد. اقدامات حمایتی در سراسر جهان بسیاری ضعیف است؛ بسیاری از فعالان کودک بر این باور هستند، کشورهای اروپایی فقط در ظاهر شعار حمایت از کودکان کار را می‌دهند اما عدم حمایت از این گروه در اروپا بسیار به چشم می‌خورد. 

بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد، برخی از کودکان با چالش‌های متعددی روبرو هستند. کودکان کار بارها تغییر مددکار را تجربه کرده‌اند؛ برخی هنوز موفق نشده‌اند تا با مددکار خود دیدار کنند و جمعیت کثیری هم از هیچ حمایتی برخوردار نیستند. اگرچه منابع رسمی از محرومیت کودکان از طرح‌های حمایتی خبر می‌دهند اما اغلب کودکان از حقیقت فراری هستند. کودکان مدعی هستند، مددکاران در جلسات دوره‌ای به آن‌ها سر می‌زنند. اکثر کودکان اظهار می‌کنند که در جلسات خصوصی با مددکار اجتماعی خود ملاقات می‌کنند و احساس می‌کنند.

تاخیر در ارائه خدمات منجر به بروز مشکلات فراوانی برای این کودکان شده است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بسیاری از کودکان کار از حمایت‌های اجتماعی محروم هستند. کاهش حمایت‌های اجتماعی از این گروه کودکان به واسطه شیوع بیماری کرونا بسیار کاهش یافته است. 

وضعیت نامساعد کودکان کار در اروپا

بیش از ۱۸ میلیون کودک کار در اتحادیه اروپا با فقر و محرومیت اجتماعی روبه‌رو هستند. این آمار که مربوط به سال ۲۰۱۹ است، حدود ۲۲ و نیم درصد جمعیت کودکان اروپا را در بر می‌گیرد. انتظار می‌رود این وضعیت با همه‌گیری ویروس کرونا بدتر شده باشد. البته میزان فقر کودکان در کشورهای مختلف اروپا متفاوت است. بیشترین تعداد کودکانی که با فقر روبه‌رو هستند در بلغارستان و رومانی گزارش شده است، دو کشوری که از هر سه کودک یک نفر در فقر زندگی می‌کند. کمترین میزان در اسلوونی، هلند و فنلاند است که از هر ده کودک، یک نفر در فقر زندگی می‌کند. حدود ۶۰ درصد کودکان ساکن رومانی در محرومیت شدید مادی زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد آن‌ها در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار دارند.

مقاوله‌نامه‌هایی که اجرا نمی‌شود

سال ۱۹۹۹، مقاوله‌نامه شماره ۱۸۲ به تصویب جهانی رسید و تمام کودکان کار تحت حمایت قانونی قرار گرفتند. پذیرش استاندارد بین‌المللی کار، یک دستاورد مهم به حساب می‌آید. این موضوع به این دلیل اهمیت دارد، سال ۲۰۲۱، از سوی سازمان ملل به عنوان سال حذف پدیده کودکان کار معرفی شده است. 

اگرچه مقاوله‌نامه شماره ۱۸۲ از تمامی کودکان کار جهان حمایت می‌کند ولی این بحران جهانی هنوز حل نشده است. اگر بخواهیم دیگر شاهد پدیده کودکان کار نباشیم، تمامی اعضای سازمان بین‌المللی کار باید کنوانسیون شماره ۱۸۲ را اجرا کنند. کشورهایی که مقاوله‌نامه ۱۸۲ را پذیرفته‌اند، متعهد به اجرای ماده‌های این کنوانسیون در قوانین و سیاست‌های داخلی خود هستند. آن‌ها متعهد می‌شوند که اقداماتی فوری برای خروج کودکان کار از بدترین کارها انجام دهند. ۲۰ سال از زمان تصویب مقاوله‌نامه شماره ۱۸۲ گذشته است، مشاهدات عینی نشان می‌دهد، تعداد کودکان کار در جهان حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است. 

یک سال پس از تصویب این کنوانسیون، سازمان بین‌المللی کار رسیدگی به پایان دادن به کار کودک را در دستور کار خود قرار داد. بنابر گفته‌های مسئولان سازمان بین‌المللی کار، سال ۲۰۰۰ نقطه عطفی برای حامیان حقوق کودکان در جهت مبارزه با پدیده کودکان کار است. آمارهای منتشر شده از سوی این سازمان نشان می‌دهد، تعداد کودکان کار در این سال به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و از ۲۴۶ میلیون کودک به ۱۵۲ میلیون نفر رسیده است. 

باید باور کرد که وضعیت کودکان کار در سراسر جهان نگران‌کننده است. در دو دهه گذشته، کشورهای جهان، پیشرفت‌های فراوانی را تجربه کرده‌اند. سال ۲۰۰۰، تعداد کودکان کار سراسر جهان، حدود ۲۴۶ میلیون نفر ارزیابی شد. سال ۲۰۱۶، تعداد آن‌ها به طور چشمگیری کاهش یافت و به عدد ۱۵۲ میلیون نفر رسید. اگرچه تعداد کودکان کار به طور چشمگیری کاهش یافته است ولی وضعیت آن‌ها همچنان نگران‌کننده است. در حال حاضر، شیوع کرونا در جهان عاملی برای توقف پیشرفت و یا حرکت معکوس کشورهای جهان است. گروهی از کودکان جهان با خطرات گوناگونی روبرو هستند. در این لحظه بحرانی، ما باید برای دستیابی به هدف «۸.۷» توسعه پایدار بیش از گذشته تلاش کنیم و پدیده کودکان کار را تا ۵ سال آینده از بین ببریم. 

برنامه‌هایی با هدف بهبود شرایط

سازمان‌های بین‌المللی، سال ۲۰۲۱ را زمان رسیدگی به حذف کار کودک معرفی کردند؛ به گفته فعالان حقوق کودک، ثروتمندترین کشورهای جهان باید در جهت تاسیس یک صندوق بین‌المللی گام بردارند تا منابع مالی این هدف را تامین کنند. کنفرانس بین المللی تامین مالی توسعه در سپتامبر سال جاری برگزار خواهد شد که فرصت مناسبی برای اعلام تاسیس صندوق حمایت جهانی از کودکان کار است. آرژانتین، فرانسه و اتحادیه اروپا از اعضای گروه بیست (گروهی متشکل از وزرای اقتصاد و مسولان بانک‌های مرکزی بیست اقتصاد برتر جهان است. گروه ۲۰ متشکل از قدرتمندترین کشورهای جهان در زمینه اقتصاد است که در مجموع ۸۵ درصد کل اقتصاد جهانی و دو سوم جمعیت جهان را دربردارند) از تشکیل این صندوق حمایت کرده‌اند، سایر اعضا نیز نباید فرصت حمایت از یک موضوع اساسی را از دست بدهند. 

تصمیم بر این بود تا در پرتو اهداف جهانی، پدیده کار کودک تا سال ۲۰۲۵ برای همیشه از بین برود اما دنیا چشمش را بر روی این تصمیم می‌بندد و این هدف را تمسخرآمیز قلمداد می‌کند. افزایش غم‌انگیز تعداد کودکان کار در دوره‌ای رخ داده که ثروت جهانی حدود ۱۰ تریلیون دلار رشد کرده است. همه‌گیری کووید ۱۹ ثابت کرد، دنیای انسان‌ها، جهانِ نابرابرای‌هاست. در زمانه‌ای که یکه‌تازی کرونا را تجربه می‌کنیم، هر ۱۷ ساعت یکبار، میلیاردی جدید در جهان ظهور می‌کند. 

پیش‌بینی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد، حدود ۲۰۰ میلیون بزرگسال تا پایان سال ۲۰۲۲ شغل خود را از دست خواهند داد؛ همچنین سازمان بین‌المللی کار هشدار داده تا آن برهه زمانی حدود ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار کودک دیگر وارد بازار کار خواهند شد. آنچه که مسلم است، پدیده کار کودک با توجه به بحران کنونی افزایش خواهد یافت. 

در اواخر سال گذشته میلادی، سازمان بین‌المللی کار از شرایط حاکم بر کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد. این نهاد بین‌المللی ارزیابی کرده است که شیوع کووید ۱۹ نه تنها زندگی کارگران را تحت تاثیر قرار داده بلکه می‌تواند دو دهه تلاش حامیان حقوق کودکان کار را نقش برآب کند. این نهاد بین‌المللی در گزارشی اعلام کرد: یکی از اهدف میان‌مدت سازمان بین‌المللی کار، ریشه‌کن کردن کار کودک در تمام حوزه‌های اشتغال غیررسمی است اما کووید ۱۹ عاملی برای تهدید اهداف خود می‌داند. 

بر اساس ادعاهای مطرح شده از سوی حامیان حقوق کودک، ساعات کاری کودکان کار در دوران کرونا افزایش یافته است. کووید ۱۹ همچنین اقتصاد خانواده‌های کم‌برخوردار را تحت تاثیر قرار داده و این خانواده‌ها به دلیل مشکل در تامین معاش خود، کودکان را به کار وامی‌دارند. 

حفاظت از کودکان کار در بحران فعلی و ایجاد بهبودهای پایدار در وضعیت آن‌ها، تحت تاثیر تصمیمات مقامات سیاسی کشورهاست. به همین دلیل، انتخاب‌های سیاسی در بحران کنونی از اهمیت فراوانی برخوردار است. برخورداری از حق آموزش رایگان برای گروه‌های حامی حقوق کودکان و کار مناسب والدین از عناصر کلیدی در مبارزه با پدیده کودکان کار است. این عناصر سبب تسریع پیشرفت و انعطاف‌پذیری بیشتر در برابر بحران‌ها می‌شوند. 

اگرچه وضعیت کودکان کار در تمامی دنیا مساعد نیست ولی برخی شرایط بدتری را تجربه می‌کنند. ماهیت کار برخی از کودکان کار، سخت و زیان‌آور است و مشکلات جسمی و روحی برای آن‌ها به همراه دارد. متاسفانه گاه کودکان در اموری مثل حمل مواد مخدر، پورنوگرافی، کارهای غیر قانونی به کار گمارده می‌شوند. این کارها، بدترین اشکال کار کودکان هستند.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز