خبرگزاری کار ایران

مرد وابسته به اسرائیل به دنبال تعلیق ایران

asdasd
کد خبر : ۸۰۶۵۳۸

اگر همین الان نام رئیس فدراسیون جهانی جودو، ماریو ویزر را در گوگل به انگلیسی جست‌وجو کنید، به نکته جالبی می‌رسید. نام او در یک هفته اخیر به وفور در تمامی رسانه‌های مهم رژیم صهیونیستی به چاپ رسیده.

 

به گزارش ایلنا،  ژوراسلیم پست، تایمز اسرائیل و بسیاری دیگر از روزنامه‌های صهیونیستی در چند روز اخیر گزارش‌هایی حمایت آمیز از ویزر منتشر کرده‌اند و اقدامات او را مورد حمایت قرار داده‌اند. ویزر حالا بیشتر از همیشه مورد توجه است. او حتی وقتی در سال 2015 با توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک هم وارد رقابت شد، چنین مورد توجه رسانه‌های غیر ورزشی قرار نگرفته بود.

ویزر در کشورش اتریش بیشتر به عنوان یک تاجر شناخته می‌شود. او البته متولد سال 1958 در رومانی است و با اینکه شناسنامه‌اش در مجارستان صادر شده، در همان رومانی هم بزرگ شده ولی حالا بیشتر با تابعیت دومش یعنی اتریش شناخته می‌شود. ویزر در دوران جوانی به آکادمی ارتش رومانی پیوست و از زمانی که 16 سال داشت رو به ورزش جودو آورد و موفق شد به کمربند مشکی و دان هفت این رشته دست یابد. بعد هم از سال 1982 تا سال 1988 به مدت 6 سال مربیگری کرد. در این مدت موفق شد جوانان خوبی برای جودوی رومانی تربیت کند. ویزر در سال 1988 به اتریش مهاجرت کرد اما جودو را رها نکرد. او سه سال رئیس افتخاری فدراسیون جودوی رومانی بود و بعد از سال 2000 به مدت 7 سال رئیس اتحادیه جودو اروپا و به صورت همزمان نایب رئیس فدراسیون جهانی شد. بعد هم از سال 2007 تا به امروز ریاست فدراسیون جهانی جودو را در اختیار گرفت. او در ‌این مدت کارهای زیادی کرده. تور جهانی جودو را به وجود آورده، مسابقات قهرمانی جهان را به طور سالانه برنامه‌ریزی کرده، رنکینگ جهانی را برای جودو شکل داده و البته اسپانسرهای زیادی را هم به سمت این رشته سابقاً مهجور جلب کرده. این مورد آخر در واقع به مدد توانایی‌ها و روابط او در دنیای تجارت به دست آمده. فدراسیون جهانی جودو حداقل سالی 2 میلیون دلار کمک‌های بلاعوض دریافت می‌کند و همین باعث پیشرفت این رشته شده. و البته همین موضوع باعث شده تا ویزر روابط گرمی با تاجران مختلف دنیا برقرار کند. ارتباطی که روی تصمیمات ورزشی او هم تأثیر گذاشته.

ویزر از سال 2015 بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در آن سال او به عنوان رئیس انجمن اسپورت آکورد، وارد نزاع جدی با توماس باخ شد. ویزر که برای ریاست کمیته بین‌المللی المپیک خیز برداشته بود، علناً این کمیته را «منسوخ شده، خارج از رده، در مسیری غلط و غیر شفاف» می‌دانست. این صحبت‌ها باعث عصبانیت بسیاری از افراد بانفوذ ورزشی شد اما ویزر را در بین برخی افراد بیرون از ورزش محبوب کرد. ویزر به کمک همین افراد که همگی از افراد بانفوذ و ثروتمند بودند، قصد داشت مسابقاتی جهانی را بین فدراسیون‌های مختلف برگزار کند و خیلی‌ها این تصمیم را خطری علنی برای موجودیت المپیک می‌دانستند. در آخر فشارهای باخ و یارانش جواب داد و ویزر به طور کلی از اسپورت آکورد بیرون آمد. از آن زمان، تاجر اتریشی دوباره روی فدراسیون جهانی جودو تمرکز کرد. او که رابطه‌ای نزدیک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی داشت، در سال‌های گذشته حمایت‌های بی‌شماری از فدراسیون جودوی اسرائیل کرده. از جمله اضافه کردن تل آویو به جدول مسابقات جایزه بزرگ سال 2019. این برای اولین بار بود که مسابقاتی جهانی و در این سطح در اراضی اشغالی فلسطین برگزار می‌شد. رئیس فدراسیون جهانی جودو به صورت شخصی در متن کار قرار داشت و با بسیاری از کشورها مذاکره کرد تا در این مسابقات حضور داشته باشند. با این همه از قاره آسیا تنها 4 کشور حاضر به سفر به پایتخت رژیم صهیونیستی شدند و بیشتر شرکت کنندگان را کشورهای اروپایی تشکیل دادند. ویزر البته برای آمادگی هرچه بیشتر فدراسیون جودوی اسرائیل، در سال 2018 هم میزبانی رقابت‌های جودوی اروپا را به آنها داده بود.

او در پی همین روابط با مسئولان رژیم اشغالگر قدس به توافقی نانوشته رسیده بود برای فشار به فدراسیون جودوی ایران. ویزر در زمستان سال گذشته در توییترش و در پاسخ به سؤالی که چطور می‌شود متوجه شد که باخت ملایی در مسابقات آذربایجان از روی عمد بوده نوشت: «ما به صورت جدی این مورد را بررسی خواهیم کرد چرا که توضیح دادن این مسأله از لحاظ روش‌های منطقی آسان نیست. موقعیت بسیار پیچیده‌ای است. بعضی وقت‌ها ورزش می‌تواند از لحاظ بسیار متفاوتی روی زندگی تأثیر بگذارد. برای برخی از اعضای خانواده و خود شخص ورزشکار ریسک‌هایی وجود دارد. ما این موقعیت را به زودی تحلیل می‌ کنیم و به یک راه حل عادلانه می‌رسیم. ما در گذشته موقعیت‌های سخت دیگری را هم حل کرده بودیم و امیدوارم برای این مورد هم به راه حلی برسیم.»

این توییت در فوریه سال 2019 نشان می‌دهد که ویزر از مدت‌ها قبل برای سعید ملایی و فدراسیون جودوی ایران برنامه داشته. برنامه و راه حلی که البته ظاهراً خیلی هم مسالمت آمیز نبوده است.

چند سال قبل وبسایتی در کشور رومانی شروع به کار کرد که آدرسش عجیب بود: «ویزرنیوز دات کام». این سایت درباره فساد مسئولان رده بالای رومانی بود و البته اسنادی هم از رابطه ویزر با مقامات فاسد رومانی منتشر می‌کرد. ویزر موفق شد با شکایت از صاحب دامنه و به دلیل هم اسم بودن ادمین سایت با نام خانوادگی‌اش، این سایت را پایین بکشد. حالا باید دید در سال‌های آینده سایتی مشابه برای افشا کردن روابط او با سیاستمداران رژیم صهیونیستی هم به راه می‌افتد یا نه؟

گزارش: شهاب اخلاقی

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز