خبرگزاری کار ایران

پس لرزه های آلودگی هوا؛

مرگ ۱۰۰ جنین در هر ماه تنها در یک مرکز درمانی شهر اراک

کد خبر : ۱۵۰۸۷۹

از ابتدای سال ۹۲ تا پایان دی ماه ۱۰۵۰ جنین بدون نیاز با اتاق عمل و منجر به کورتاژ در بیمارستان طالقانی اراک سقط شده اند.

ایلنا: از ابتدای سال ۹۲ تا پایان دی ماه ۱۰۵۰ جنین بدون نیاز با اتاق عمل و منجر به کورتاژ در بیمارستان طالقانی اراک سقط شده اند.

به گزارش " ایلنا " یعنی تنها در یک مرکز درمانی در شهر اراک هر ماه بیش از ۱۰۰ مورد سقط جنین انجام شده این آمار تلخ و تکان دهنده را در حالی رئیس بیمارستان طالقانی اراک از آن خبر میدهد که خیلی از موارد سقط در منزل انجام و نصف آن هم در مطب و سایر بیمارستان های اراک اتفاق افتاده است و چنانچه به گفته او آمار از دو بیمارستان تامین اجتماعی و خصوصی نیز تهیه شود شاید تعداد جنین هایی که به کودکی نرسیده تلف شده اند بیش از دو برابر عدد اعلام شده ای باشد که در موارد سقط ثبت شده در زایشگاه طالقانی موجود است.

دکتر مریم مکتبی آمار موجود از جنین های سقط شده در ده ماهه سال جاری در این بیمارستان را دو برابر مدت زمان مشابه سال ۹۱ اعلام کرده و می گوید: از ابتدای سال ۹۲ تا پایان دی ماه سقط های منجر به کورتاژ حدود ۷۰۰ مورد و بدون کورتاژ کامل و بدون نیاز به اتاق عمل که در سه ماهه اول دوره بارداری اتفاق افتاده ۳۵۰ مورد در این بیمارستان ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان طالقانی تنها مرکز تخصصی زنان در این شهر است که هزینه های آن به لحاظ دولتی بودن پایین می باشد می افزاید: اغلب مراجعات زایمان و زنان به این مرکز است اما در کنار زایشگاه طالقانی در بیمارستان تامین اجتماعی که کل هزینه ها رایگان محاسبه میشود مراجعات زیاد است و در مواردی حتی بیشتر از طالقانی و چه بسا آمار سقط در آنجا بیشتر از طالقانی باشد.

او با اشاره به اینکه آمار هایی از سقط جنین ثبت نشده باقی می مانند، معتقد است آمار بسیار بالاتر از آن چیزی است که در این گزارش می آید.

دکتر مکتبی عمر بیشتر جنین های سقط شده را زیر سه ماهگی عنوان کرده و می افزاید: در خیلی از موارد مادر در شرایط بسیار خطرناک مراجعه می کند و جنین بدون نیاز به اتاق عمل سقط می شود. او علت بسیاری از سقط ها را نامشخص اعلام کرده و می گوید: مادر پس از مشاهده حالات نگران کننده و قبل از مراجعه به پزشک در حالت سقط قرار می گیرد که عوامل مختلف از جمله آلودگی هوا در آن بی تاثیر نیست.

دکتر مکتبی تاثیر آلودگی هوا و افزایش دو برابری سقط ها در سال جاری را در حالی که تعداد روز های آلوده هوا دو برابر سال گذشته بوده را رد نمی کند و متذکر می شود بحثآلاینده های هوا و فلزات سنگین در هوای اراک که آلودگی صنعتی محسوب میشود و تاثیر آن روی سیستم تنفسی مادر و اثر آن بر جنین از نظر علمی ثابت شده است. به این صورت که هر ماده سمی که مادر استنشاق میکند وارد خون او و سپس وارد مایع اطراف جنین شده و مستقیم به جنین منتقل و او را تحت تاثیر قرار میدهد.

او متذکر می شود: آلودگی سیگار، جیوه، سولفور، گاز های سمی و گوگرد اثبات شده اند که از نظر علمی روی سلامت جنین و افزایش سقط اثر دارند اما اینکه آلودگی هوای اراک چه میزان اثر دارد حتما نیاز به بررسی و مطالعه ی علمی و کارشناسانه دارد و نیاز است سهم هر آلاینده در هوا مشخص شود همچنین مقایسه ی بین یک شهر سالم با اراک نیز باید انجام شود تا مشخص شود افزایش میزان سقط ناشی از آلودگی هواست یا عوامل دیگر دخیلند.

او با اشاره به اینکه هوای آلوده ای که مادر تنفس می کند در خون جنین غلیظ تر شده و باعثکاهش رشد جنین می شود متذکر می گردد: اکثر تولد های ناقص و زودرس از این علت ناشی می شوند. وی تاثیر روحی و روانی را در خانواده و صدمات وارده به مادر را از عوارض موارد سقط دانسته و می افزاید: در سقط های خود به خود که نیازی به جراحی نیست جز عوامل روحی که خانواده امیدشان را از دست می دهند خونریزی ها نیز مادر را تهدید می کند اما درسقط های منجر به جراحی برای تکمیل خروج محصولات حاملگی که نیاز به جراحی است عوارضی چون خونریزی بیش از حد، ایجاد چسبندگی در رحم، کاهش قدرت باروری واحتمال سقط در حاملگی های بعدی و چسبندگی جفت که نیاز به جراحی دارند همچنین ایجادعفونت مادران را تهدید می کند.
۱۱۰ روز آلودگی هوا در سال ۹۲
امسال شهر اراک از روزهای سپری شده ۱۱۰ روز را در شرایط هشدار، اضطرار و خطر پشت سر نهاد. در دی ماه ۵روز پدیده مه دود فوتو شیمیایی را مردم این شهر تجربه کرده و گازهای غلیظ شده و هوای آلوده سنگین را استنشاق کردند وقوع این رویداد پر خطر را مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در این سال خبر می دهد.

امیر انصاری ذرات معلق، ترکیبات گوگرد، گوگرد، ازن، اکسید کربن، دی اکسید نیتروژن، وپارازیت ها را از جمله آلاینده های هوای اراک در بررسی های انجام شده عنوان می کند و می افزاید: در دستگاه های سنجش آلودگی شهر اراک تنها برخی از آلاینده ها قابل اندازه گیری است و به دلیل در اختیار نداشتن امکانات سنجش میزان بنزن، دی اکسید نیتروژن و فلئور که از آلاینده های خطرناک هستند ممکن نیست. او می گوید: تعداد روزهای آلوده و نوع آلودگی دوبرابر و خطرناکتر از سال گذشته بوده است.
آلودگی هوا و اثرات آن
دربررسی های انجام شده روی آلاینده ها و تاثیر آن بر سلامت جنین توسط پژوهش گران و اساتید در کشور دکتر سعید دستگردی استاد دانشگاه تهران در تاثیر آلودگی ها بر جنین می گوید: آمارها نشان می دهند که آلودگی هوا علاوه بر مشکلات کروموزومی تا۳۰برابر خطر سقط جنین را افزایش می دهد. این بررسی در دانشگاه اصفهان نیز بیان می کند که در پدیده مه دود فوتو شیمیایی مرگ جنین سریع تر اتفاق می افتد. دراین پدیده چون ترکیب گاز مونواکسید کربن با هموگلوبین خون ۲۵۰برابراکسیژن است با ورود گاز مسموم به بدن مادر و کاهش قدرت حمل اکسیژن هوای سمی به جفت وجنین منتقل و سبب خفگی ومرگ جنین می شود. بررسی آمار سقط های انجام شده در بیمارستان طالقانی اراک نیز نشانگر این است که در فصل بهار آمارها بسیار کمتر از۱۰۰مورد در یک ماه ودر تابستان با افزایش نسبت به بهار و درپاییز و زمستان عدد بسیار نگران کننده است. خلاصه بررسی ها دربسیاری از شهرهای آلوده جهان نیز بر این حقیقت تلخ صحه می گذاردکه مرگ خاموش و دردناک جنین در هوای آلوده بحثی علمی و اثبات شده است. قاتلی که با وجود قتل روزانه دهها انسان و دهها جنین تنها دریک شهر در هیچ محکمه ای مجازات نمی شود. بر اساس بررسی آمار موارد مراجعه برای سقط به پزشک قانونی استان مرکزی به گفته مدیر کل این اداره در۱۱ماهه سال جاری ۷۸مورد درکل استان برای صدور مجوز سقط مراجعه داشته اند که با قیاس ۱۰۵۰مورد اراک به حساب نمی آید. به منظور مقایسه آماری موارد سقط در شهر اراک و شهر محلات که از آب و هوای تمیز بهره مند است تلاشمان برای دستیابی به یک آمار موثق به نتیجه نرسید اما به نقل از یک مقام آگاه دردانشگاه علوم پزشکی اراک تعداد موارد ثبت شده سقط در این شهرستان در۱۰ماهه سال جاری کمتر از ۶۰ مورد بوده است که شاید آنها هم مسافرتی اجباری به اراک در زمان حاملگی داشته اند!!

گزارش زهره ترکمانی

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز