خبرگزاری کار ایران

اعتیاد و طلاق دو آسیبی که جامعه را تهدید می کند

asdasd
کد خبر : ۴۳۸۴۰۶

در فرهنگ ما از طلاق به عنوان منفورترین حلال یاد شده و این درحالی ست که بخشی از جامعه با برگزاری جشن طلاق بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر جامعه ، درترویج این فرهنگ غلط نقش موثری دارند.

ایلنا: با گسترش دامنه آسیب های اجتماعی در جامعه و تاثیر منفی آن در خانواده ها و در راس تمامی آسیب ها طلاق ، اعتیاد و رفتارهای پرخطر شکل و شمایلی نوین تر به خود گرفته و افزایشی چشمگیر داشته است که جای تامل و احساس نگرانی دارد.

آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر، از جمله چالش ها و مخاطراتی هستند که سلامت روانی اجتماعی و هویتی خانواده ها ، کودکان ، نوجوانان وجوانان کشورمان را تهدید می کنند، به طوری که این مخاطرات ، در طی سال های گذشته و با رشد فضاهای مجازی و رسانه های نوین شکل و شمایل جدید تری به خود گرفته است و پیشگیری از این عوامل نیازمند روزآمدی طرح وبرنامه هایی ست که در دستور کار نهادها قرار دارد. در راس تمامی آسیب های اجتماعی دو معضل بزرگ طلاق و اعتیاد که منشاء دیگر آسیب ها به شمار می رود و در حال حاضر دامنه ی گسترده تری پیدا کرده است.

به جهت اهمیت موضوع و گسترش آسیب های اجتماعی در جامعه روز پنجشنبه میزگرد آسیب شناسی آسیب های اجتماعی در فرمانداری محمودآباد برگزار شد که در این نشست یحیی یوسف پور فرماندار شهرستان محمودآباد گفت : بر اساس آمار استان مازندران یکی ازاستان هایی ست که با خطرات جدی آسیب های اجتماعی مواجه است و در بحث طلاق که یکی از اصلی ترین آسیب های به شمار می رود در میانگین کشوری 2/2 درصد است ولی این میزان در مازندران 5/2 درصد بوده و جای نگرانی دارد.

وی افزود: هر چند شاخص طلاق در محمودآباد کمتر از میانگین کشوری و استانی است اما باید حساسیت آسیب های طلاق را در خانواده ها ایجاد کرد.

نماینده عالی دولت در شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه در سال جاری در کشور بیش از 448 هزار مورد ازدواج و بیش از 102 هزار طلاق به ثبت رسیده گفت:  از هر 4 مورد ازدواج یک مورد به  طلاق منجر شده است  واین یک هشدار جدی و تهدیدی برای خانواده ها محسوب می شود.

 *جشن طلاق ضد ارزشی که ارزش شد

فرماندار محمودآباد با ابراز نگرانی از برگزاری جشن طلاق در جامعه می گوید : در فرهنگ ما از طلاق به عنوان منفورترین حلال یاد شده و این درحالی ست که بخشی از جامعه با برگزاری جشن طلاق بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر جامعه ، درترویج این فرهنگ غلط نقش موثری دارند.

وی افزود : طلاق به عنوان امری که از آن به عنوان یک ضد ارزش یاد می شود به یک ارزش تبدیل خواهد شد و این نگران کننده است . چراکه از طلاق چهره ای مثبت در جامعه می سازد.

یوسف پور اضافه کرد: علل اقتصادی ، فرهنگی و دیگر علت ها در طلاق نقش اساسی دارند وباید با اطلاع رسانی ، فرهنگ سازی و ایجاد حساسیت اجتماعی در کاهش این معضل گام برداشت.

فرماندار محمودآباد با بیان اینکه در 8 ماه سال جاری 399 مورد ازدواج  و طلاق دراین شهرستان به ثبت رسیده ، گفت: در سال 94 نیز 811 فقره ازدواج و 146 فقره طلاق ثبت شده داشتیم واین آمار نیز هرچند پایین تر از شاخص کشور است اما نگران کننده بوده و می تواند تهدیدی برای جامعه باشد.

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم از وقوع یک طلاق جلوگیری کنیم در واقع از بروز دیگر آسیب های ناشی از طلاق جلوگیری نموده ایم.

*محله محوری راهی برای مقابله با آسیب های اجتماعی

یوسف پور خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از وقوع طلاق و افزایش این معضل اجتماعی ، مقابله با آسیب های اجتماعی محله محور خواهد شد .

وی ادامه داد: در طرح محله محوری گروهی از ذی نفوذان ، ریش سفیدان و معتمدین محل که در منطقه نقش تاثیرگذار دارند با محوریت شورایارها و در روستاها با محوریت دهیاری ها تشکیل خواهد شد تا در کاهش میزان طلاق نقش ایفا کنند.

*کشف 56 کیلوگرم انواع مواد مخدر در 8 ماه سال جاری در شهرستان محمودآباد

فرماندار شهرستان محمودآباد گفت: یکی دیگر از آسیب های اجتماعی اعتیاد است که در حال حاضر افزایش بوده و تلاش های بسیاری برای کاهش این میزان صورت گرفته است که در این راستا در 8 ماه اول سال جاری بیش از 56 کیلوگرم  انواع مواد مخدر ، در سال 94 ، بیش از 46 کیلوگرم کشف وضبط گردید.

یوسف پور افزود: در سال جاری 342 نفر از پخش کنندگان ، خرده فروشان وعمده فروشان انواع مواد مخدر دستگیر شده اند.

وی یادآور شد: در سال 94 نیز 308 نفر ، و در سال 93 تعداد 403 مجرم و در سال 92 نیز 246 نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر شدند که نشانگر برخورد قاطع قانون با عوامل مرتبط با مواد مخدر است.

*تدوین طرح پیشگیری از طلاق و اعتیاد

در ادامه این نشست حامد باقری جامعه شناس و مشاور فرماندار محمودآباد در امور اجتماعی با بیان اینکه طلاق از شاخص ترین آسیب های اجتماعی به شمار می رود ، گفت: برای کاهش میزان طلاق در جامعه باید حساسیت ها را بالا برد و ارزش های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: گروه اندیشه ورز با حضور اساتید دانشگاهی در زمینه های مختلف در شهرستان محمودآباد با رویکرد ارائه راهکار در راستای کاهش طلاق تشکیل شده است.

باقری اضافه کرد: طرح پیشگیری از طلاق و اعتیاد در حال تدوین است و در مرحله پژوهش قرار دارد .

مشاور فرماندار شهرستان محمودآباد در امور اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر ارزش های اجتماعی را ترویج و تبدیل به الگوی رفتاری کنیم ، می توان میزان طلاق و اعتیاد را کاهش داد.

سعید چولکی-خبرنگار ایلنا

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز