خبرگزاری کار ایران

خبرهایی از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره پیام داد/برنامه سومین روز جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

asdasd
کد خبر : ۸۰۲۰۱۵

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، معرفی برنامه‌های روز سوم و معرفی دو نمایش روز دوشنبه خبرهایی از این رویداد است.

به گزارش ایلنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، به این جشنواره پیام داد.

در متن پیام سید عباس صالحی به این جشنواره آمده است:  

«تئاتر لایه‌های درونی و فطری معانی و پدیده‌ها را واکاوی و تفسیر و قرائتی چندبعدی را روایت می‌کند. این هنر مردمی، مواجهه ساده حواس را دست‌مایه ارتباط با پدیده‌ها، مفاهیم بنیادین و کلیدی می‌سازد و با همین رویکرد، سطوح توانایی و لایه‌های ذهنی بشر را در بستر زمان، توسعه می‌دهد.

جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان نمادی از صبوری فداکاری و مقاومت ایران اسلامی را به زبان شیوای تئاتر بیان می‌کند و در مسیر رشد و تکامل خویش با کیفیت گزینی، توجه به گونه‌های مختلف فرهنگ اقوام ایرانی و نیل به نهادینه شدن اقتصاد هنر می‌تواند موجب رونق کسب و کار کاری هنری در لوای گردشگری هنری در شهر مرزی مریوان به عنوان کانون و مرکز ثقل این رویداد واقع شود.

تمرکز بر تداوم و استمرار این رویداد کلان هنری کشور با رویکردی بین‌المللی، در برنامه‌‌ای میان مدت مریوان را به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی خاورمیانه معرفی می‌کند تا از گردهمایی بزرگ هنرمندان داخل و خارج کشور صدور پیام فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که همان همگرایی، نوع دوستی و صلح جهانی است را شاهد باشیم..

اکنون همزمان با گرامیداشت هفته دولت شاهد هنرنمایی هنرمندان ساعی تئاتر خیابانی از سراسر نقاط میهن عزیزمان و ۱۵ کشور خارجی در این رویداد هنری هستیم، با تقدیر و تشکر از این همت والا به روح پر فتوح شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی به ویژه شهدای استان کردستان و شهر مریوان درود می‌فرستم و خرسندم که بار دیگر توفیق برگزاری بزرگترین رویداد تئاتر خیابانی کشور در شهر آلاله‌های سرخ مریوان نصیب خانواده تئاتر کشور شده است.

 از خداوند متعال موفقیت روز افزون هنرمندان سخت پوشش این مرز و بوم و سربلندی و افتخار آفرینی فرزندان ایران اسلامی را خواستارم.»

کارناوالی پر از رنگ و موسیقی

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان با برپایی کارناوال شادی رسما کار خود را آغاز کرد. این کارناوال عصر روز شنبه دوم شهریور ماه برگزار شد و تا شامگاه ادامه پیدا کرد.

در این جشن شادی، گروه‌های شرکت‌کننده داخلی با لباس‌ها و موسیقی محلی خود شرکت کردند و هر یک به اجرای حرکات آیینی خطه خود پرداختند. در کنار آنان

گروه‌ها و میهمانان خارجی جشنواره نیز با لباس‌ها و گریم خود، میزبانان ایرانی را همراهی کردند.

عصر روز شنبه حد فاصل بین میدان سرباز تا پارک "شانو" شهر مریوان با رنگ‌ها و نواهای گوناگون آمیخته بود و صدها تن از مردم و گردشگران حاضر در این شهر نیز با گروه‌های شرکت‌کننده آمیختند و در این جشن شرکت کردند.

کودکان نیز با بادکنک‎های رنگی در کنار گروه‌های شرکت‌کننده و عروسک‌های نمایشی رنگارنگ حضور داشتند.    

در بخشی از این جشن، کیک چهارده سالگی جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به صورت نمادین بریده و بین تعدادی از حاضران توزیع شد.

با نزدیک شدن به غروب و خنک‌تر شدن هوا، سیل جمعیت بیشتری به دنبال این کارناوال راهی شدند و به تماشای حرکات و شنیدن موسیقی خطه‌های گوناگون از جمله گیلکی، جنوبی، خراسانی، آذری، کردی، سیستانی، ترکمن و ... پرداختند.

رقص عروسک‌های غول پیکر و آتش بازی نیز از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

فاتح بادپروا دبیر جشنواره نیز با لباس کردی در کنار دیگر همشهری‌های خود حضور داشت.

پس از این جشن شاد که تصاویر آن با صدها دوربین تلفن همراه ثبت و ضبط شد، حاضران به تماشای نمایش "بل 214" به کارگردانی مصطفی کولیوندی و با موضوع دفاع مقدس در پارک "شانو" اجرا شد، پرداختند.

برنامه سومین روز جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان در سومین روز برگزاری خود میزبان 30 اثر نمایشی است. اجراهای روز دوشنبه 4 شهریور ماه از ساعت 16 و سی دقیقه آغاز می‌شود.

در این روز دریاچه "زریبار" میزبان 8 اثر نمایشی است. "حنانی" کار نسرین اسماعیلی و محمد بهاگیر از تربت جام نخستین نمایشی است که ساعت 16 و سی دقیقه در این مکان اجرا می‌شود. "گل پری" کار سعید بادینی از زاهدان نیز ساعت 17 و پانزده دقیقه اجرا دارد. "میر نوروزی" کار نامق دایار از مریوان، "زنی اینجا نمانده" به کارگردانی افشین خدری از سنندج دیگر نمایش‌هایی هستند که به ترتیب در ساعت‌های 18 و 18 و چهل و پنج دقیقه در این مکان به اجرا در می‌آیند. دریاچه "زریبار" در ساعت 19 و سی دقیقه شاهد اجرای "شال برون" کار امیر امینی از لاهیجان است. "مبارز" (زینب پاشا) به کارگردانی مهدی صالحیار از تبریز نام نمایشی است ساعت 20 و پانزده دقیقه در این مکان اجرا می‌شود.

"سانتی‌متر" کار سوران حسینی از مریوان و "باربو" به کارگردانی علیرضا اسماعیلی از سقز آخرین نمایش‌هایی هستند که به ترتیب در ساعت‌های 21 و 21 و چهل و پنج دقیقه در این مکان میزبان تماشاگران می‌شوند.

پارک "ملت" هم در این روز شاهد اجرای 5 نمایش است. "مایم تئاتر" به کارگردانی هایک اسراللیان از ارمنستان نخستین نمایشی است که راس ساعت 17 و پانزده دقیقه در این مکان اجرا می‌شود. "رویا" کار نژاد نجم مجید محصول مشترک عمان، عراق و اقلیم کردستان ساعت 18 در این محل اجرا دارد.

"کتاب قدیمی پدر بزرگ" کار نرگس خاک‌کار از تهران و "بریدگی" کار نیما ایمانزاده از سنندج دیگر نمایش‌هایی هستند که به ترتیب در ساعت‌های 18 و چهل و پنج و 19 و سی دقیقه در این پارک اجرا می‌شوند.

پارک "شانو" هم در روز دوشنبه یکی از روزهای شلوغ خود را سپری می‌کند. در این مکان 8 نمایش مختلف اجرا دارند. "زبان کوهستانی" به کارگردانی رحیم عبدالرحیم‌زاده از بوکان نخستین نمایشی است که ساعت 16 و چهل و پنج دقیقه در این پارک اجرا می‌شود. "اسفندیار هم آری" به کارگردانی حسام خلیل‌نژاد از دامغان دیگر نمایشی است که راس ساعت 17 و پانزده دقیقه اجرا می‌شود.

"پارک شانو" ساعت 18 میزبان نمایش "دست‌های آلوده" به کارگردانی سعید ذبیحی از کرمانشاه است. "شکارچی" به کارگردانی لیلا بیگوند از تهران راس ساعت 18 و چهل و پنج دقیقه در همین مکان اجرا می‌شود.

 این پارک، ساعت 19 و سی دقیقه شاهد اجرای نمایش "زبان کوهستانی" کار رحیم عبدالرحیم‌زاده از بوکان است.

در همین ساعت نمایش "ایستگاه" کار آلبرت بیگجانی از تهران در بخش دیگری از پارک "شانو" اجرا دارد.

"خون عروسک" کار یاسر میرمحمدی از رشت، "سولکس" کار جوردی بلترامو از ایتالیا و "بهار میاد" به کارگردانی محمد برومند از تهران آخرین نمایش‌هایی هستند که به ترتیب در ساعت‌های 20 و پانزده دقیقه، 21 و 21 و چهل و پنج دقیقه در این مکان اجرا دارند.

میدان امام حسین مریوان نیز در روز دوشنبه پذیرای چهار اثر نمایشی است. 

نمایش‌های "دلقک" از برزیل، "لاره فرهاد" کار سروش پیامبری از کرمانشاه، "شکست غول بیکاری" کار شیرین شاهوردی از بروجرد و "این کجا و آن کجا" به کارگردانی پژمان شاهوردی از بروجن نمایش‌هایی هستند که به ترتیب در ساعت‌های 17 و پانزده دقیقه، 18، 18 و چهل و پنج دقیقه و 19 و سی دقیقه در این مکان اجرا می‌شوند.

"روزن" کار مشترک رها سلیمانی و سعید اسد سنگابی از تهران دیگر نمایشی است که در این روز راس ساعت 16 و سی دقیقه در نگارخانه اجرا می‌شود.

در همین ساعت نمایش "آلوده نکنیم" کار هیام احمدی از اصفهان در برده ره شه و "باسنک" به کارگردانی مرضیه آزادی خالص ازهرمزگان در سنندج اجرا می‌شوند.

"یک وال برای خدا نامه نوشت" به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان نیز ساعت 18 و چهل و پنج دقیقه در کانی دینار اجرا دارد.

"محورهای مورد تایید فراخوان" به کارگردانی میلاد حسین‌زاده از آستانه اشرفیه، دیگر نمایشی است که در این روز اجرا دارد. این نمایش راس ساعت 18 و چهل و پنج دقیقه در نشینگه بنار اجرا می‌شود.

معرفی دو نمایش روز دوشنبه

"زبان کوهستان" و "دست‌های آلوده" از جمله نمایش‌هایی هستند که روز دوشنبه  4 شهریور ماه در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان اجرا دارند.

نمایش "زبان کوهستانی" به کارگردانی رحیم عبدالرحیم‌زاده در بخش(دگرگونه اجرایی) اجرا می‌شود.

در این نمایش می‌بینیم ملاقات‌کنندگانی که به دیدار زندانی‌های خود آمده‌اند با برخورد بد نگهبان‌ها مواجه می‌شوند.

نمایش "زبان کوهستانی" به مدت ٤٥ دقیقه اجرا می‌شود و کاری از گروه تئاتر "کانی بوکان" از بوکان است.

این نمایشنامه توسط هارولد پینتر نوشته شده و رضا سرور مترجم اثر است. شورش تباک، سمکو ظهرابی، ایران احمدپور، کژال مبارکی، صنم قهرمانی، سعادت بدوی، کژوان محمدی، تریفه کریمیان و سعد قهرمانی در این نمایش بازی دارند.

سیروان پیروتی کار نور و صدا، رحیم عبدالرحیم‌زاده طراحی لباس و سونیا بدوی گریم نمایش "زبان کوهستانی" را انجام داده‌اند.

نمایش "دست‌های آلوده" به آسیب‌های اجتماعی توجه دارد

همچنین نمایش "دست‌های آلوده" دیگر نمایشی است که این روز اجرا دارد. این نمایش به کارگردانی سعید ذبیحی در بخش(آزاد) جشنواره اجرا می‌شود.

در این نمایش می‌بینیم ننه سکینه برای امرار معاش خود و دخترانش سطل آشغال‌های شهر را می‌گردد. از بد روزگار دخترش دچار سرطان می‌شود. برای کمک به او سطل آشغال ویژه‌ای تدارک دیده می‌شود.

نمایش "دست‌های آلوده" که به مدت 20 دقیقه اجرا می‌شود، از کرمانشاه در این رویداد حضور دارد.

نویسنده نمایشنامه هاشم پورمحمدی است. سعید ذبیحی و هاشم پورمحمدی بازیگران، نمایشند. مرتضی اسدی‌مرام طراحی فضا، مهدی اسدی‌تبار طراح‌ صحنه و دکور طراح ‌لباس فاطمه مهدی‌آبادی هستند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز