خبرگزاری کار ایران

در نشست چهارمین جشنواره فیلم «مدرسه» مطرح شد:

استعدادیابی مهم‌ترین هدف جشنواره فیلم «مدرسه»

نخستین نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم کوتاه دانش‌آموزی «مدرسه» صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در حوزه هنری و با حضور اهالی رسانه برگزار شد.

 به گزارش ایلنا، جواد هاشمیان (دبیر اجرایی این جشنواره) با تبریک فرارسیدن روز معلم، گفت: همزمانی اولین نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم کوتاه دانش آموزی با روز معلم را به فال نیک می‌گیریم.

وی درخصوص اهداف راه اندازی این جشنواره گفت: جشنواره فیلم «مدرسه» با هدف شناسایی استعداد‌ها و آشنایی با افراد مستعد هنری و در مرحله بعد تربیت افراد متخصص و متعهد و نهایتا ورود به بخش‌های جدی‌تر هنر و خلق آثار هنری باکیفیت راه اندازی شد.

امیرحسین اخوین (دبیر این دوره از جشنواره) درخصوص دوره‌های پیشین آن گفت: دوره اول این جشنواره در سطح سمپاد و مدارس استعدادهای درخشان و محدود به شهر تهران برگزار شد. که مجموعا ۸۰ اثر در دوره اول از ۴ مدرسه به دبیرخانه رسید. در دوره این جشنواره ۱۲۰ اثر فیلم کوتاه از ۸ مدرسه به دبیرخانه ارسال شد. اما از دوره سوم این جشنواره گسترش پیدا کرد و در سطح کشوری برگزار شد.

وی افزود: در دوره سوم که سال گذشته برگزار شد با توجه به حامیان گسترده‌ای که این جشنواره داشت توانست مجموعا ۶۸۰ اثر از ۲۰ استان کشور دریافت کند. فیلم‌ها و آثار شاخصی از استان‌های غیرشاخص سال گذشته به دست ما رسید که بسیار قابل توجه بود و نشان می‌داد سرمایه گذاری بر روی این بخش از دانش آموزان چقدر می‌تواند مفید باشد.

اخوین درخصوص نحوه داوری و انتخاب فیلم‌ها بیان داشت: داوری این جشنواره در دو سطح انجام می‌شود. بدین صورت که آثار راه یافته به بخش مسابقه ما که توسط هیئت انتخاب، انتخاب شده‌اند، توسط مردم و هیئت داوران به طور مجزا بررسی می‌شود و فیلم‌های برگزیده در هر دو قالب معرفی می‌شوند. در دروه سوم مجموعا آثار راه یافته به جشنواره ۴۰۰ هزار بار توسط مردم مشاهده و امتیازدهی شد.

دبیر چهارمین جشنواره فیلم کوتاه مدرسه افزود: جوایز این جشنواره جایزه خاصی است. عموما در جشنواره‌ها جوایز نقدی انگیزه‌هایی برای شرکت و ارسال آثار ایجاد می‌کند. اما این جشنواره مبتنی بر آموزش و تربیت دانش آموزان است و در واقع با پایان جشنواره تازه ابتدای کار است. جوایز این جشنواره شرکت در کارگاه‌های آموزش تخصصی فیلمسازی و حمایت از آن‌ها برای تولید آثار بعدیشان است.

وی افزود: این کارگاه‌ها با حمایت مراکز آموزشی و فیلمسازی حامی جوانان انجام می‌شود. باشگاه فیلم سوره حوزه هنری و مرکز سفیرفیلم از حامیان این جشنواره مسئولیت برگزاری این کارگاه‌ها را برعهده دارند.

اخوین، دبیر جشنواره بیان داشت: در دوره چهارم این جشنواره که فراخوان آن از اسنفدماه سال گذشته منتشر شد، آثار در سایت «هنر و ما»، سایت اخصاصی این جشنواره به آدرس http: //honaroma. ir بارگذاری می‌شوند و هیئت انتخاب این دوره از جشنواره دو موسسه باشگاه فیلم سوره و سفیرفیلم هستند که پس از انتخاب آثار راه یافته، این فیلم‌ها برای امتیازدهی توسط مردم در سایت بارگذاری می‌شوند.

وی ادامه داد: دانش آموزان تا ۳۱ خردادماه فرصت دارند تا آثار خود را در سایت بارگذاری کنند. در فاصله ۴ تیر تا ۲۵ شهریور کار داوری مردمی در سایت جشنواره انجام خواهد شد. اختتامیه این دوره هم ان شا الله ۸ مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

اخوین درباره بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره گفت: جشنواره امسال در ۴ بخش «داستانی»، «انیمیشین» که شامل انیمیشن‌های دو بعدی و سه بعدی چه به صورت استاپ موشن یا سل انیمیشن یا فیلپ بوک می‌شود، «مستند»، «تیزر تبلیغاتی (برند ایرانی)» که باید به معرفی یک کالای ایرانی بپردازند و فیلم‌های «علمی و آموزشی» که به روایت یک رویداد یا پدیده علمی می‌پردازد، می‌شود.

 

دبیر جشنواره مدرسه ادامه داد: سال گذشته یکی از آثار برگزیده این جشنواره با نام فیلم «رومیزی» به جشنواره عمار ارسال شد و توانست در آن جشنواره و در رقابت با آثار هنرمندان بزرگسال برگزیده شود و در برنامه تلویزیونی ثریا نمایش داده شد که با ایشان ویژه رهبری همراه شد و واقعا باعث دلگرمی ما بود.

وی افزود: در سال گذشته ۷۶۰۰ نفر از دانش آموزان به طور مستقیم با این جشنواره در ارتباط بودند. آن چیزی که جشنواره فیلم کوتاه دانش آموزی مدرسه را نسبت به جشنواره‌های مشابه دانش آموزی متمایز کرده و سبب شده امروز این جشنواره در میان دانش آموزان مورد اقبال فراوان قرار گیرد و برجسته شود، ارتباط مداومی است که جشنواره با آن‌ها دارد.

اخوین گفت: داوری مردمی، دیده شدن فیلم‌ها و اکران آن‌ها، آموزش و برگزاری کارگاه‌ها و حمایت از هنرجویان از عواملی است که سبب شده جشنواره مدرسه از دیگر جشنواره‌های دانش آموزی متمایز شود.

دبیر جشنواره مدرسه  گفت: معاونت ریاست جمهوری، شواری عالی انقلاب فرهنگی، شبکه کودک و نوجوان، ستاد علوم‌شناختی، وزارت آموزش و پرورش، مرکز استعدادهای درخشان، حوزه هنری، سفیرفیلم، سایت آپارات، مدرسه هنر و رسانه آینه از حامیان این جشنواره هستند.

محمد جبلی (دبیر علمی این جشنواره) به تشریح برنامه‌های این حوزه پرداخت و گفت: برای دوره چهارم این جشنواره آموزش و تربیت از اهداف اولویت ما است. در راستای استعدادیابی ما ۱۰۰ فیلم آموزشی را تولید کرده‌ایم که بعد از برگزاری جشنواره در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهیم تا ارتباط مداومی با آن‌ها حفظ شود. این فیلم‌ها شامل آموزش‌هایی در خصوص کارگردانی، فیلمنامه نویسی، بازیگری، تدوین و... است.

 وی درخصوص هیئت داوران این دوره از جشنواره گفت: آقایان هادی محمدیان در حوزه انیمیشن، هادی مقدم دوست در حوزه داستانی و حامد شکیبانیا در حوزه تیزرهای تبلیغاتی از داوران دوره چهارم جشنواره مدرسه هستند.

کد خبر : ۳۶۷۳۰۶