خبرگزاری کار ایران

در جلسه کارگروه پسماند استان مطرح شد؛

ضرورت راه‌اندازی سایت پردازش پسماند در فارس

asdasd
کد خبر : ۱۳۷۶۳۰۰

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس تولید کمپوست از زباله را از بهترین راهکار‌های دفع زباله و حفظ محیط زیست و پاکسازی طبیعت دانست.

به گزارش ایلنا، محمود رضایی‌کوچی در جلسه کارگروه پسماند استان فارس، اظهار داشت: با تولید کمپوست در سایت‌های دفن زباله حجم زباله‌های روزانه کمتر شده و از این طریق به حفظ محیط زیست کمک قابل توجهی می‌شود، اغلب سایت‌های دفن زباله در استان فارس قابلیت تولید کمپوست را دارند و در این زمینه باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود.

وی به موضوع ایجاد سایت‌های پردازش پسماند‌های ویژه و راه‌اندازی سایت تولید کمپوست رامجرد شهرستان مرودشت اشاره و اضافه کرد: راه‌اندازی سایت تولید کمپوست رامجرد شهرستان مرودشت یکی از اولویت‌هایی است که دنبال می‌شود، محصولات پلاستکی باید در سایت‌های دفن زباله از مبدا بازیافت شوند این محصولات از مواد سمی خطرناکی ساخته شده‌اند که نه‌ تنها به محیط زیست آسیب می‌زنید، بلکه بر روی سلامتی انسان هم تاثیرات منفی بسیار زیادی دارند.

رضایی‌کوچی بر ضرورت راه‌اندازی هر چه سریع‌تر سایت پردازش پسماند در شهرستان‌های مختلف استان فارس تاکید و اضافه کرد: از جمله مواردی که باید با دقت نظر بیشتری مورد پایش قرار گیرد، مدیریت پسماند‌های ویژه است، مدیریت پسماند عادی بر عهده شهرداری‌ها است و عموما به روش دفع در مناطق حومه شهر یا سوزاندن از بین می‌روند؛ اما بسیاری از این پسماند‌ها را نمی‌توان به روش‌های عادی مدیریت کرد و نیاز است با توجه بیشتر پسماند‌های ویژه را امحاء کرد.

معاون هماهنگی استانداری فارس افزود: پسماند‌های ویژه نظیر بیمارستانی، به طور کلی به دو بخش خطرناک و غیرخطرناک تقسیم می‌شوند؛ بخش غیرخطرناک پسماند‌ها شبیه به پسماند خانگی است که شامل کاغذ، مقوا‌های بسته‌بندی، شیشه، بقایای مواد غذایی و سایر مواد بی‌اثر است و بخش دیگر که به عنوان پسماند خطرناک در نظر گرفته می‌شود حاوی مواد سمی، مضر و عفونی است که در دستگاه‌های اتوکلاو بی‌خطر می‌شوند.

97 درصد از بیمارستان‌های فارس به سیستم بی‌خطر سازی پسماند مجهزند

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این نشست با بیان اینکه: 97 درصد از بیمارستان‌های استان فارس به سیستم بی‌خطر سازی پسماند مجهزند، گفت: محیط زیست راه‌اندازی دستگاه‌های اتوکلاو در سایر بیمارستان‌ها را نیز با دقت و حساسیت دنبال می‌کند، اکنون زباله‌های بیمارستانی در مراکز درمانی و بیمارستانی استان بی‌خطر و سپس تحویل ماموران جمع آوری زباله شهری می‌شوند.

عطا پورشیرزاد، ضمن تقدیر از فعالیت‌های انجام شده در مجموعه شهرداری‌های استان و به ویژه مدیریت پسماند، گفت: اکنون نسبت به سایر کلان شهر‌ها در موقعیت بهتری قرار داریم، اما باید پیش‌بینی کرد که در آینده چه مسائل و مشکلاتی ممکن است دامن‌گیر مردم شود حتما باید آینده پژوهی و افق نگری‌هایی در حوزه‌های پسماند، حمل و نقل، ترافیک شهری، گسترش جمعیت، زیر ساخت‌های شهری و بحث تغییر اقلیم انجام شود تا باز هم استان فارس در تمام حوزه‌ها سرآمد باشد.

پورشیرزاد با اظهار خرسندی از وضعیت مدیریت پسماند در استان خواستار تلاش‌های بیشتر در امر آموزش و فرهنگ‌سازی در خصوص تولید پسماند شده و یادآور شد: زمین پاک، نیاز همه نسل‌ها و حفاظت از محیط زیست وظیفه‌ای همگانی و عمومی است. در این میان فرهنگ‌سازی و آموزش می‌تواند دو اصل مهم در حفظ محیط زیست پیرامون ما باشد. عدم آگاهی مردم از اوضاع کنونی زمین شاید مهمترین عامل افزایش آلودگی‌های محیط زیستی و تخریب سرزمین است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز