خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار مطرح کرد:

صادرات ۱۰ هزار تنی تخم‌مرغ سنگ تعادل بازار / تولید مازاد تخم‌مرغ توسط تولید‌کنندگان بدون مجوز

asdasd
کد خبر : ۲۱۷۴۰۳

برای حمایت از صادرات تخم‌مرغ و اقتصادی کردن آن در بازار نسبت به دیگر کشور‌ها مانند ترکیه نیاز به یارانه مستقیم صادراتی داشتیم که براین اساس پیشنهاد شد تا ۵۰ میلیارد تومان به عنوان یارانه مستقیم صادراتی تخم‌مرغ در نظر گرفته شود که علی‌رغم تصویب و پیشنهاد از سوی وزارت جهاد کشاورزی در دولت وتو شد و به تصویب نرسید. این در حالی است که یارانه صادرات تخم‌مرغ در کشور‌های همسایه مانند ترکیه بیشتر از این میزان به تولید‌کنندگان و صادرکنندگان اختصاص می‌یابد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار گفت: قیمت تمام شده‌ هر کیلوگرم تخم‌مرغ از سوی وزارت جهاد کشاورزی ۴۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده اما مرغداران مجبورند محصول خود را کیلویی ۳۰۰۰ تومان بفروشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هدایت اصغری، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: به دلیل تصمیم‌گیری‌های نادرست مرغداران در شش ماهه نخست امسال، روزانه سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ضرر کردند که زیان آن‌ها به ازای هر کیلوگرم فروش مرغ حدود ۱۵۰۰ تومان می‌شود.

وی افزود: طرحی تحت عنوان بیمه خودکفایی در دستور اجرا قرار گرفته است که براساس این طرح مرغداران پنج درصد از ارزش محصولشان را به صورت تعهد و متناسب با دوره تولید به اتحادیه پرداخت می‌کنند که این مبلغ در صندوق براساس ظرفیت تولیدی آن‌ها البته به صورت تعهدی سپرده می‌شود و اتحادیه با این اعتبار در کف قیمت تخم‌مرغ در بازار که در حال حاضر ۳۷۰۰ تومان در نظر گرفته شده است، آن‌ها را حمایت می‌کند؛ به گونه‌ای که اگر تخم مرغ فروخته شده کمتر از این قیمت برای مرغداران تمام شد اتحادیه آن‌ها را به صورت تضمینی می‌خرد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار اظهار کرد: یکی‌دیگر از برنامه‌هایی که این اتحادیه پس از برعهده گرفتن مسئولیت تنظیم بازار در دستور کار قرار داده صادرات ۱۰ هزار تنی این محصول در هر ماه است چرا که اعتقاد داریم این صادرات سنگ تعادل بازار این محصول است و ماهانه باید این میزان تخم‌مرغ به هر قیمتی صادر شود. همچنین در این طرح قیمت تمام شده اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و دولت(کیلویی ۴۵۰۰ تومان) به عنوان قیمت پایه در نظر گرفته شده و در صورت کاهش یا افزایش بیش از ۱۰ درصدی آن در بازار طرح‌های حمایت از تولید و مصرف‌کننده اجرا می‌شود.

اصغری خاطر نشان کرد: برای حمایت از صادرات تخم‌مرغ و اقتصادی کردن آن در بازار نسبت به دیگر کشور‌ها مانند ترکیه نیاز به یارانه مستقیم صادراتی داشتیم که براین اساس پیشنهاد شد تا ۵۰ میلیارد تومان به عنوان یارانه مستقیم صادراتی تخم‌مرغ در نظر گرفته شود که علی‌رغم تصویب و پیشنهاد از سوی وزارت جهاد کشاورزی در دولت وتو شد و به تصویب نرسید. این در حالی است که یارانه صادرات تخم‌مرغ در کشور‌های همسایه مانند ترکیه بیشتر از این میزان به تولید‌کنندگان و صادرکنندگان اختصاص می‌یابد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار گفت: سالانه حدود ۹۸۰ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود که ۸۰ هزار تن آن مازاد بر نیاز داخلی بوده و همین میزان مازاد همواره بازار تخم‌مرغ را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی افزود: تولید تخم‌مرغ مازاد ۸۰ هزار تنی تخم‌مرغ توسط تولید‌کنندگانی که هیچ‌گونه مجوزی ندارند تولید می‌شود، اما علی‌رغم این‌که در گذشته به این تولید‌کنندگان خدمات ارائه می‌شده و آن‌ها آزادانه محصول خود را تولید می‌کردند، امسال و پس از واگذاری تنظیم بازار تخم‌مرغ به اتحادیه مرغداران مقرر شد تا در راستای ساماندهی آن‌ها جوجه یکروزه در اختیار تولید‌کنندگان بدون مجوز قرار نگیرد.

اصغری اعلام کرد: از ابتدای امسال وزارت جهاد کشاورزی پس از اجرایی شدن قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی اعلام کرد صادرات هر میزان تخم‌مرغ آزاد است، اما این آزادی نه تنها باعثخیر و برکت نشد، بلکه ضرر و زیان میلیاردی مرغداران در هر روز را سبب شد که این زیان در طول تاریخ صنعت مرغداری بی‌سابقه است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز