خبرگزاری کار ایران

در صحن مجلس؛

بیانیه ۱۸۳ نفر از نمایندگان در حمایت از اصناف و مشاغل آسیب‌دیده از کرونا قرائت شد

asdasd
کد خبر : ۹۹۷۱۴۶

نمایندگان مجلس طی بیانیه‌ای، از اصناف و مشاغل آسیب‌دیده از کرونا حمایت کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه علنی امروز (مجلس شورای اسلامی، بیانیه ۱۸۳ نفر از نمایندگان در حمایت از اصناف و مشاغل آسیب دیده از کرونا قرائت شد. 

متن بیانیه بدین شرح است:

امروزه در شرایط خاص ناشی از همه گیری ویروس منحوس کرونا قرار گرفته ایم و مردم شریف و همیشه در صحنه و حامی انقلاب و نظام مقدس در تنگنا قرار گرفته اند، لازم است همه مسئولان در قوه سه گانه در رفع مشکلات و جبران آسیب ها تمام قد برخیزند.

در این بین خانواده اصناف که با وجود پوشش ۳ میلیون واحد صنفی ۱۷ درصد اقتصاد ملی را برعهده دارند، در رنج و خسارت سنگینی قرار گرفته اند و این در حالی است که این بخش از جامعه در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بی بدیل ایفا کرده و بعد از پیروزی انقلاب نیز همواره حامی و همراه حاکمیت بوده و در دوران دفاع مقدس نیز با تقدیم بیش از ۱۰ هزار شهید مشارکت داشته است و امروز در شرایط ناشی از همه گیری بیماری کرونا، انتظار است که بخش دولتی در کمک به این فعالان عرصه اقتصاد بشتابند، اما با کمال تاسف می بینیم که دولت بدون توجه به ملزومات تصمیم گیری برای اصناف در شرایط کرونا و بدون اقدام جبران درآمدهای کاهش یافته این بخش و بدون پیش بینی تهدیدات معیشتی برای آنها، تنها به تعطیلی واحدهای صنفی می اندیشد در حالی که مدیران و کارکنان دولتی در اوقات تعطیلی حقوق و مزایای قبل خود را همچنان دریافت می کنند.

ملت شریف ایران؛

ما نمایندگان ملت با امضای این بیانیه ضمن قبول ضرورت های تبع زنجیره انتشار ویروس منحوس کرونا و تذکر به دولت و بخش های تصمیم گیر در این شرایط با توجه به اینکه پایین آمدن قدرت خرید مردم منجر به کاهش درآمد اصناف شده و نظام صنفی کشور متکی به درآمد روزانه بوده و اندوخته و پس انداز ندارند، تاکید می کنیم که دولت باید با استفاده از اختیارات پیش بینی شده در قوانین، اقدامات زیر را به عمل آورد تا خسارات ناشی از رکود فعالیت یا  تعطیلی اجباری آنها قابل تحمل شود.

۱- حوزه مالیاتی با استفاده از اختیاراتی که قانونگذار در قانون مالیات های مستقیم پیش بینی نموده و در صورت نیاز با اخذ مصوبه هیات وزیران نسبت به تعدیل مالیات آن دسته از اصناف که آسیب دیده اند، متناسب با کاهش درآمد این بخش اقدام نماید.

۲- دولت نسبت به اعطای تسهیلات ارزان قیمت و قرض الحسنه یکساله به اصناف آسیب دیده اقدام فوری به عمل آورد.

۳- روسای اتاق های متولی بخش خصوصی و تعاونی اتاق اصناف ایران، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی با حق رأی در کلیه جلسات ستاد مقابله با کرونا شرکت نمایند.

۴- حمایت های بیمه ای و تامین کالای اساسی کارگران روزمزد و امثال آنها که فاقد حمایت های سازمان های معقول هستند.

۵- بخشش جرایم ناشی از تاخیر در بازپرداخت تسهیلات در اولویت قرار گیرد.

۶- نسبت به امهال تسهیلات دریافتی از بانک ها اقدام گردد.

۷- کمک و جبران خسارات توسط دولت محترم انجام گیرد.

۸- حمایت های تامین اجتماعی از آسیب دیدگان توسط نهادهای ذیربط به عمل آید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی خطاب به حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: هم اکنون که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته تا کشور در شرایط ویژه قرار گیرد، برخی از مردم درآمدشان روزمره است و ذخیره مالی ندارند.خوب بود دولت کمک معیشتی ویژه ای برای ارائه به دهک هایی که کارمند نیستند و درآمدشان روزانه است، در نظر می گرفت.

امیری نیز در پاسخ به نائیب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت:  تعیین بسته معیشتی توسط دولت برای این قشر در نظر گرفته شده است.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ امیری عنوان کرد: اگر این بسته توسط دولت پیش بینی شده باید اعلام شود چرا که این اقدام در همکاری مردم با مسئولان ذی ربط اثرگذار خواهد بود.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز