خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه هیات دولت:

کالاهای اساسی و مورد نیاز به فور وجود دارد/ باید روند تولید تا مصرف کالاها را مثل سایه دنبال کنیم/ هیچ گروهی دنبال حاشیه‌سازی نباشد

asdasd
کد خبر : ۹۴۶۷۸۹

رئیس‌جمهور تاکید کرد: کالاهای اساسی و مورد نیاز در اختیار مردم است و به وفور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه هیات دولت با اشاره به شرایط کشور گفت: دشمنان گمان می‌کردند که ما با تورم سه رقمی مواجه خواهیم شد. روزهای سختی برای مردم ما بود اما چارچوب زندگی و اقتصاد مردم حفظ و حداقل نیاز و ضرورت مردم به خوبی ارائه شد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: کالاهای اساسی و مورد نیاز در اختیار مردم است. وفور وجود دارد، البته ما امیدوار بودیم به قیمت متعادل برسیم ولی در بخش تولید،‌ تولیدگران ما کار بزرگی انجام دادند.

وی ادامه داد: این ایام، ایامی است که در برابر همه توطئه‌هایی که علیه مردم و کشور ما بدخواهان طراحی کردند، توانمندتر و قوی‌تر می‌شویم.  اولین طراحی آنها برای اقتصاد ما بود که می‌خواستند اقتصاد ما را به هم بریزند و مردم را در فشار اقتصادی قرار دهند و اساسا ارکان اقتصاد ما باقی نماند و نتوانیم ادامه دهد.

رئیس دولت دوازدهم با بیان این‌که در بخش تولید، ‌تولیدگران ما کار بسیار بزرگی را انجام دادند. عنوان کرد: تولیدگرانی که در صنایع مهم ما که امروز بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی به آنها وابسته است کارهای بزرگی انجام دادند.  

وی گفت: اگر با سال گذشته مقایسه کنیم می‌بینیم که فولاد ۱۰ درصد و آلومینیوم ۴۹ درصد بیشتر تولید می‌شود. ‌در تمام صنایع مهم ما تولیدات افزایش پیدا کرده است؛ یعنی دشمن نتوانسته کارخانه‌های بزرگ ما را تعطیل کند و حتی از سال گذشته کارخانه‌ها بیشتر کار می‌کنند.

روحانی با اشاره به ایام ماه محرم بیان کرد: این روزها، روزهای پربرکتی است که ما پیش رو داریم و همه این ایام و روزهاست که ما را در مسیر حق و حقیقت دعوت و امیدواری و اعتماد و توانمندی ما را افزون‌تر می‌کند.

وی افزود: ما باید از شب عرفه و روز عرفه برای قدرت روحی بیشتر خود استمداد بطلبیم، مخصوصا جملات دعای معروف امام حسین (ع) در بیابان عرفات و دعایی که معمولا مومنین و معتقدین در روز عرفه آن را مرور می‌کنند و از آن استفاده و بهره‌برداری می‌کنند.  

رییس‌جمهور با بیان اینکه دعای عرفه مجموعه‌ای از معارف اسلامی است، افزود: در این ایام ضمن اینکه ما مراسم را گرامی می‌داریم باید در شرایط امروز به پروتکل‌های بهداشتی توجه کنیم. ‌صبح امروز وزیر بهداشت نامه‌ای فرستاده که خواسته در روز عید قربان که معمولا برادران اهل سنت مراسم مفصل‌تری برقرار می‌کنند البته شیعیان هم همین مراسم را دارند همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و گرنه دومرتبه در مسیر شیوع این بیماری قرار می‌گیریم و مشکلات برای مردم و کادر درمانی دو چندان می‌شود.

روحانی ادامه داد: امسال حاجیان ما موفق نشدند که از مراسم عرفه در بیابان عرفات استفاده کنند و جزو اتفاقات نادری است که در تاریخ اسلام رخ داده است. کمتر ما شاهد چنین سالی بودیم که حاجیان و آنهایی که عاشق خانه خدا بودند و می‌خواستند وظیفه دینی خود را انجام دهند امسال به دلیل شیوع این بیماری موفق نیستند و انشاءالله در منزل خود نورانیت را به دل‌های خود با مناجات و راز و نیاز با خداوند برمی‌گردانند.

وی گفت: اساس این ایام و روزهایی که خداوند برای ما مقرر کرده است، عید مسلمان‌ها و  وحدت مسلمان‌ها و روز نزدیکی با خداوند است که به تعبیر بعضی از علما می‌گویند عرفه روز آشتی با خداوند است و توبه حضرت آدم هم در روز همین عرفه بود که پذیرفته شد.

روحانی با بیان اینکه علیرغم اینکه ما امسال کرونا داشتیم و همچنان با آن مواجه هستیم و هنوز مرزها عادی نشدا‌ند، دشمنان در زمینه اقتصادی موفق نبوده و نتوانسته ما را زمین بزنند، اظهار داشت: البته مشکلاتی برای ما به وجود آمده است که باید آن را حل کنیم. معتقدم بخشی از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم، قابل حل است.

وی افزود: یعنی با نظارت دقیق از تولید تا مصرف نهایی، از ثبت سفارش تا تخصیص و تامین ارز، سفارش از کشور مبدأ و زمانی که کالا از کشور آن حرکت و به انبارهای داخل کشور می‌رسد باید مثل سایه این روند را دنبال کنیم. امروز نظارت کار سختی نیست؛ چرا که با سامانه الکترونیک می‌توانیم کالا هر جا که باشد مثل سایه در کنارش باشیم و ببینیم که چگونه مسیر آن انجام می‌شود. می‌توانیم ببینیم کالای تولیدی ما از وقتی که وارد بازار شده است، چقدر قیمت‌گذاری شده است. برخی از مشکلات قابل رفع است و ممکن است برخی دیگر در حال حاضر قابل حل نباشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دیدارش با تولیدکنندگان پتروشیمی و فولاد، گفت: مردم کشور بدانند در ۷ سال گذشته تولید فولاد ما در تمام زنجیره آن نسبت به تاریخ پیش از خود دو برابر شده است؛ یعنی از ابتدای تولید فولاد تا پیش از هفت سال گذشته یک سو و در هفت سال گذشته تولید فولاد دو برابر شده است. این کار بزرگی است که مدیران، تولیدکنندگان و کارگران ما انجام داده‌اند؛ این نشان می‌دهد که ما توانمند هستیم.

وی با بیان اینکه باید با متخلفان برخورد شود، گفت: ما باید نظارت‌ها را در سطح کلان و خرد افزایش دهیم که وظیفه وزارت صمت و دادگستری است که وظیفه سنگینی را برای نظارت بر بازار دارند و باید دقت کنند مقررات و چارچوب‌های قیمتی اجرا شود.

روحانی با تاکید بر اینکه دشمن نتوانست در زمینه‌های اقتصاد ما را شکست دهد به راه‌های دیگر رو آورده است، گفت: یکی دیگر از راه‌ها ایجاد تفرقه در کشور بود و در ابتدای کرونا به اختلاف بین قوا امیدوار بودند اما با تاکید مقام معظم رهبری هیچ کدام از گروه‌ها نباید به دنبال حاشیه‌سازی باشند و باید به یکدیگر کمک کنند. اگر بناست قوه‌ای موضوعی را به ما گوشزد کند و باید به ما پیشنهاد بدهند وگر نقدخالی کمکی به ما نمی‌کند.

وی افزود: دشمن راه سومی را در پیش گرفته و آن ایجاد شایعات است و گفته می‌شود کوه‌ها را فروختند و روز بعد می‌گویند جنگل‌ها را فروخته و یا وقف کرده‌اند؛ مگر میشه کوه، دریا، جنگل و اقیانوس را وقف کرد، وقف بر اساس مالکیت انجام می‌شود. این شایعات را درست می‌کنند که مردم را نگران کنند. یک زمانی می‌گویند یک بخش یا جزایر کشور را فروختند. از ایجاد شایعات تعجب نمی‌کنم؛ چراکه دشمنان ما آنها را درست می‌کنند، عجیب این است که چطور گوش شنوا وجود دارد که در این شرایط کرونا چنین چیز را بی‌اساسی را بشنود.

وی با اشاره به تحریف سخنان مقام‌ها، اظهار داشت: برخی می‌گویند ماه محرم را تعطیل کرده‌اند، دیگری می‌گوید می‌خواهند با شکوه‌تر برگزار کنند که متاسفانه گاهی دوستان هم به این سخنان گوش می‌دهند. همه اعیاد و مراسم‌ها انجام خواهد شد اما با انجام پروتکل‌ها یعنی اگر می‌گویند که تجمع نباشد، ماسک باشد، نوشیدنی استفاده نشود و یا روزهای عزا به جای بیست روز، چهار روز باشد و ساعات آن ۳_۴ ساعت باشد همه باید انجام دهند.

روحانی ادامه داد: به آن‌ها که می‌خواهند عزاداری تعطیل نشود، گفته می‌شود که عزاداری تعطیل می‌شود به برخی دیگر گفته می‌شود که عزاداری‌ها باعث شیوع بیماری شده است. کسانی که مشعل عزاداری امام حسین (ع) را روشن می‌کنند، خودشان مراعات می‌کنند که کسی مشکلی برایش بوجود نیاد؛ چراکه اگر کسی رعایت نکند؛ ضامن شرعی است یعنی اگر کسی مریض باشد و اعلام نکند، حق الناس و خلاف شرع کرده و همچنین خلاف مقررات قانونی است.

وی تصریح کرد: باید آنهایی که همه پروتکل‌ها را اجرا نمی‌کنند و زیر پا می گذارند حتی اگر لازم است، مجازات برایشان تعیین شود‌ پیشتر اعلام کردیم اگر کسی وارد اداره‌ای می‌شود و پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کند، اجازه ورود داده نشود و خدمات به او ارائه نکنند.

رییس‌جمهور در ادامه به تلاش‌های اخیر آمریکایی‌ها در آستانه ماه اکتبر و پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران، ابراز داشت: ما از حقوق هسته‌ای که در قطعنامه ۲۲۳۱ تصویب شده است، یک گام عقب‌نشینی نخواهیم کرد اما این روزها مسئولان کاخ سفید راه افتاده‌اند به شرق و غرب می‌روند، از اینجا و آنجا گدایی می‌کنند، در برابر افراد خم می‌شوند، صبح تا شب همانند یک دلال راه افتاده‌اند از طریق تماس با کشورهای مختلف و سفرهای مختلف می‌خواهند در برابر حق ما بایستند اما تاکنون هیچ توفیقی نیافتند و اگر خدایی ناکرده روزی موفقیت کسب کنند، پاسخ محکمی به آن خواهیم داد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر اخیرا داستان جدیدی را به راه انداختند و شیطنت‌های خطرناکی را مرتکب می‌شوند، اکنون سوال این است که شورای امنیت، نهادهای بین‌المللی و ایکائو کجا هستند؟ مگر می‌شود در فضای آزاد بین‌ا‌لمللی و در روت پرواز هواپیمای مسافربری ما یک جنگنده بیاید در کنار هواپیمای مسافربری و آن را تهدید کند، این دقیقاً تروریسم هوایی است و کسی که این کار را می‌کند باید با آن به عنوان تروریست برخورد شود، شورای امنیت و ایکائو باید با آن برخورد کنند.

روحانی در ادامه صحبت‌های خود بیان داشت: البته این داستان‌ها از طرف آمریکا سابقه داشته و یک بار هم در سال‌های پایانی جنگ دیدیم که چگونه هواپیمای مسافربری ما را به بهانه‌های واهی سرنگون کردند، ما سابقه آمریکا را می‌دانیم اما اینکه بیایند در فضای آسمان یک کشور دیگر چنین رفتاری کنند برای ما غیرقابل قبول است. این شیطنت‌ها و بازی‌ها همه نشان‌دهنده این است که در برابر ایران شکست خوردند و ما اینجا به سردمداران کاخ سفید می‌گوییم یک راه بیشتر در برابر ایران برای شما وجود ندارد و آن اجرای حق، قانون و توافق و همچنین جبران خسارت‌هایی است که به وجود آوردید. اگر فکر می‌کنید که ملت ایران در برابر شما و رفتارهای شیطنت‌آمیز شما تسلیم خواهد شد، اشتباه می‌کنید؛ اگر فکر می‌کنید که ما از حقوق خود دست بر می‌داریم یا مردم مأیوس می‌شوند، اشتباه می‌کنید. مردم ما در فضای ماه رمضان روحیه‌شان را قوی‌ کردند، همچین در ماه ذی‌الحجه قوی‌تر شدند و در ماه محرم هم قوت و قدرتی بیش از پیش خواهند داشت.

وی در بخش پایان سخنان خود در جلسه هیات دولت به اهمیت صادرات تاکید و تصریح کرد: راه ما تولید، صادرات و نظارت به همدیگر است و با آن‌هایی که در این شرایط سخت می‌خواهند سوءاستفاده کنند، برخورد خواهد شد. من از همه کسانی که تلاش می‌کنند کار مردم را تسهیل کنند، تشکر می‌کنم. ما دیروز در جلسه فضای مجازی شاهد این بودیم که اقدامات خوبی در زمینه مالیات، در زمینه قبوض آب، برق و گاز و همچنین در زمینه سفته الکترونیکی انجام شد. همچنین در زمینه شروع کسب و کار اقدامات و تلاش‌های خوبی صورت گرفت که بسیاری از کارها از چند هفته به ۳-۴ روز تقلیل پیدا کرد. اما از همه تشکر و سپاسگزاری می‌کنیم و تلاش خود را برای آسوده خاطر بودن مردم ادامه خواهیم داد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز