خبرگزاری کار ایران

ربیعی در نشست خبری خود در میانه:

نگذاریم رویاهای ریحانه و زهرا برای ساختن مملکت زیر آوار بماند/ رئیس‌جمهور هیچ خط قرمزی برای مبازه با فساد ندارد

asdasd
کد خبر : ۸۳۳۱۲۴

سخنگوی دولت گفت: ریحانه و زهرا دختران ما هستند زیر آوار زلزله اخیر ماندند نگذرایم رویاهای آنها برای ساختن مملکت هم زیر آوار بماند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود در یکی از روستاهای زلزله‌زده آذربایجان شرقی عنوان کرد: تصمیم گرفتیم در نشست خبری این هفته‌مان سخن مردمی که در گرفتار مصیبت زلزله شده‌اند شنیده شود. این زلزه یک بار دیگر مفهوم همبستگی ملی را تاکید کرد. ۵ تن از هم‌وطنان ما در این زلزله از میان ما رفتند و از خدا برای آنها طلب آمرزش می‌کنم و امیدوارم آن دو کودک عزیز در آن دنیا نگهبان ملت ایران باشند.  

وی افزود: ما مردم ایران همانطور که در زلزله ‌ای دیگر نشان دادیم این بار هم هبستگی خود را در کمک به زلزله زدگان به نمایش گذاشتیم چیزی که باعث تسلی خاطر می‌شود جلوه‌های همبستگی ملی و محلی است در این زلزله اقدامات فعالان محلی و ملی و استانی و در منطقه جای تقدیر دارد.

سخنگوی دولت یادآور شد: قبل از هر چیز باید از امدادرسانی‌های محلی تشکر کنم و مردم محلی با فراموشی دردهای خود خودجوش سراغ خانه‌های دیگر رفتند، ساعاتی بعد از زلزله فرماندار و ارتش و سپاه و ستاد مدیریت بحران و نیروهای امدادی در منطقه حضور داشتند از همه مهتر ادب متانت و صبوری اهالی کمک بسیاری کرده تا کارها با سرعت پیش برود.

وی افزود: زخم های دل مادران زهرا و ریحانه را درک می‌کنیم. صحبت‌های آنها را شنیدیم شیرین زبانی زهرا و پیامی که به همه ایران داد درس بزرگی است. ریحانه و زهرا دختران ما هستند زیر آوار زلزله اخیر ماندند نگذرایم رویاهای آنها برای ساختن مملکت هم زیر آوار بماند. پدر زهرا صحبت می‌کرد و خواسته‌اش این بود آرزوهای این کودکان زیر آوار نماند.

ربیعی با بیان اینکه نیاز داریم در این شرایط بیش از هر دوره‌ای در کنار هم باشیم تا از مصیبت‌ها و فشار تحریم با موفقیت عبور کنیم و ایرانی بازسازی شده را داشته باشیم، گفت: البته در چند روز آینده پس از آواربرداری‌ها با مصوبات دولت و توضیحات استاندار برنامه‌ها را برای منطقه اعلام می‌کنیم. پیام ما برای روستانشینان این است که در این جا دیدیم هر خانه‌ای مقام‌سازی شده بود خرابی کمتری داشت همکاری برای مقاوم‌سازی دادن اعتبار و کمک دولت برای مقام‌سازی نیاز به اقدامات متقابل دارد، بسیاری از خسارات را مقام‌سازی‌ها کم می‌کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه از سال‌ها قبل در این روستاها مقاوم‌سازی شده بود مشکل خانه بهداشت و داشتن پزشک دائم را داشتند که دنبال می‌کنیم. علاوه بر مصوبات دولت که پیش از این هم اطلاع رسانی کردم هم کمک هزینه اسکان و ساخت خواهیم داشت و ۲ هزار واحد جایگاه دامی را به طور موقت ایجاد می‌کنیم و خسارت دائم با منابع ارزان جبران می‌شود. اگر کارگری در اثر زلزله بیکار شده بیمه بیکاری او داده خواهد شد خوشبختانه در مدتی که دولت تصمیم گرفت اعتبارات را اختصاص دهد دستگاه‌ها و بانک‌های مختلف هم در این باره تصمیماتی گرفتند و تسهیلاتی را اعلام خواهند کرد کارآفرینان آذربایجان شرقی هم اعلام کردند که وارد می‌شوند.

سخنگوی دولت با اشاره به طرح حمایتی دولت گفت: در مرحله اول خرید ترکیبی خواهد بود و در مرحله بعد تمرکز روی بخشی از خرید که جز طرح اجتماعی و معیشت خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های دولت در شرایط تحریم افزایش تاب‌آوری و مقاومت اجتماعی و همچنین بهبود معیشت مردم است. برنامه دیگر دولت جلوگیری از ریزش نیرو و حفظ سطح اشتغال در کارخانه‌ها و حل کردن مشکلات صنایع است.

ربیعی بیان کرد: برنامه بعدی برنامه توسعه مبتنی بر مزیت‌های محلی و استفاده از مزایای همسایگی در تبادلات تجاری منطقه، ایجاد ثبات و آرامش در بخش بین‌الملل با تمرکز بر منطقه و در کنار این‌ها تلاش برای شکستن تحریم‌ها با کمک مقاومت داخلی است.

وی تاکید کرد: تحریم‌های ظالمانه را حق ملت نمی‌دانیم و کماکان به تلاشمان ادامه می‌دهیم؛ در مقابل تحریم سر تعظیم فرود نمی‌آوریم اما برای به عقب راندن ظالمانی که تحریم کرده‌اند نیز از هیچ کوششی فرو‌گذار نیستیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه طرح حمایت اقتصادی اجتماعی با ضریب ۳.۲ درصد خانوار بخش اعظمی از دهک‌های ما را در بر خواهد گرفت، گفت:‌ این طرح از چندماه پیش برنامه‌ریزی و اجرا شده و تصمیمات آن اتخاد شده است که امیدوار هستیم بتوانیم به نحو احسن آن را اجرا کنیم.

وی افزود: طوری پیش‌بینی شده است که این طرح یا آثار تورمی نداشته باشد یا آثار آن حداقلی باشد؛ اگر این طرح اجرا نشود آثار  سوء تورمی ناشی از نقدینگی بیشتر خواهد بود. آثار تورمی طرح در چند دوره‌ای که اجرا شده منفی هم بوده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مسئولیت تهیه خانوار‌ها و چگونگی برنامه‌ریزی طرح را بر عهده خواهند داشت و همانطور مستحضرید این طرح را چند دوره در گروه‌های هدف اجرا کردیم که الحمدلله دچار مشکلی نشده‌ایم و از این به بعد هم برنامه‌ریزی به صورتی است که مردم از این طرح بهره‌مند شوند.

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله که از ابتدای امسال با آن روبرو بوده‌ایم، مدیریت بحران ما دچار بحران شده است و سوءمدیریت دارد؟، اظهار کرد: درست است که حجم مصیبت در چند روستایی که دچار زلزله شده‌اند بالا نبود اما دیدیم که استاندار فرماندار و عناصر مدیریت بحران حاضر هستند؛ در بحران‌ها چند اتفاق می‌افتد و چون ما کشور پر حادثه‌ای هستیم از سال‌ها پیش مانو‌رهای لازم را آغاز کرده‌ایم.

وی یادآور شد: ما در جز کشوری‌هایی هستیم که از بلای طبیعی شناخته شده ۱۶ مورد آن در کشورمان رخ می‌دهد و در حال تجربه آنها هستیم.

ربیعی با بیان اینکه نیاز به آموزش مردم و ژورنالیسم هستیم، گفت: اما مدیریت بحران ما با حضور آقای رحمانی فضلی نسبت به گذشته بهتر بوده است، معمولا در بحران‌ها استانداردهایی وجود دارد که ایران فراتر از آنها عمل کرده است.

سخنگوی دولت در در پاسخ به سوال خبرنگاری که با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور در یزد پرسید «آیا رئیس‌جمهور در مبارزه با فساد خط قرمزی دارند»، گفت: به این سوال در روز چهارشنبه به صورت مشروح پاسخ خواهم گفت چرا که در منطقه زلزله‌زده هستیم و بگذارید از نماد همبستگی صحبت کنیم.

وی ادامه داد: اما پاسخ کوتاه این است که دولت در مبارزه با فساد توسط همه دستگاه‌ها و قوا حمایت می‌کند و این مبارزه‌ها قابل تقدیر ملت است اما آنچه که مورد نظر رئیس‌جمهور است مبارزه با فساد به صورت یکسویه و هیجانی است که تبدیل به چیزی نشود که افراد به خاطر انجام وظایف اداری آبرویشان برود.

سخنگوی دولت تصریح کرد باید به آیین نامه دادرسی برگردیم و اطلاع‌رسانی در زمینه فساد انجام شود تا مردم در این مبارزه احساس آرامش پیدا کنند.

وی افزود: مبارزه با فساد باید به صورت ساختارمند و همه‌جانبه ادامه پیدا کند؛ رئیس‌جمهور هیچ خط قرمزی هم برای مبازه با فساد نداشته است، اگر کسی سراغ دارد که رئیس‌جمهور برای مبارزه با فساد تلفنی به جایی زده است اعلام کند.

ربیعی اضافه کرد: آنچه که مورد نظر ما بوده این بوده که وظایف اجرایی دستگاه‌ها باید در حوزه تخصصی خودش مورد قضاوت قرار بگیرد و نباید در عرصه‌های دیگر بیاید.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره پیوستن به FATF و کنوانسیون پالرمو و بررسی آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تصمیم گیری در این باره را به یک کمیته فرعی واگذار کرده اند.  

ربیعی افزود: ما این لوایح را برای آینده ایران لازم و واجب می دانیم و معتقدیم اگر تصویب نشوند، وضع مردم خراب‌تر می شود.

وی تصریح کرد: در صورت تصویب نشدن این لوایح، حتی اگر از تحریم هم خارج شویم، مبادلات ارزی و صاردات و واردات دچار مشکل می شود. 

وی اضافه کرد: زندگی کوتاه و میان مدت در ایران وابسته به این است که بتوانیم با دنیا مبادله آزاد داشته باشیم.

سخنگوی دولت گفت: باید با در نظر گرفتن ملاحظات ببینیم با تصویب لوایح مرتبط با FATF چه چیزی را از دست می دهیم و چه چیزی به دست می آوریم؟ معتقدیم این لوایح برای اقتصاد ایران حایز اهمیت هستند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز