خبرگزاری کار ایران

نیویورک تایمز:

آمریکا نمی‌دانست که ایران کارت‌های خاص خودش را برای بازی دارد

asdasd
کد خبر : ۸۲۳۱۵۷

نیویورک تایمز در تحلیلی به تنش‌ها میان ایران و آمریکا پرداخت و نوشت: آمریکا تصور می‌کرد که کارزار فشار حداکثری و اقدامات تهدیدآمیزش ایران را تسلیم خواهد کرد وادار به قبول شرایط آمریکا خواهد کرد. اما نمی‌دانست که ایران هم کارت‌های خاص خودش را برای بازی دارد. ایران به جای آن که تسلیم شود اقدامات تحریک‌آمیز خود را افزایش داد و غنی‌سازی اورانیوم خود را نیز بیشتر کرد. اکنون در شرایطی هستیم که میانجی‌ها میان ایران و آمریکا باید برای کاهش تنش‌ها عمل کنند.

به گزارش ایلنا به نقل از نیویورک تایمز، با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و تحریم‌ها علیه ایران، اکنون فرصت‌های آخر  برای مذاکره و گفت‌وگو با ایران است. 

شرایط کنونی، عواقب تصمیم احمقانه دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای در سال گذشته بود این در حالی بود که هیچ شواهدی مبنی بر عدم پایبندی ایران به برجام وجود نداشت. عواقب این تصمیم را می‌شد پیش‌بینی کرد.

نمایندگان ایران و آمریکا ۶ سال پیش در همین ماه در حال انجام گفت‌وگوهایی با ایران بوده‌اند که در نهایت به برجام منجر شده است. آن موقع زمانی بود که دیپلماسی خطرات قابل‌توجه و فرصت‌ها و نویدهای  مهمی داشت. امروز از آن فرصت‌ها کاسته شده و خطرات در حال افزایش هستند.

اکنون ما در مرحله خطرناکی هستیم. داستان اینکه ما چطور به اینجا رسیده‌ایم به انتظارات غلط از هر دو طرف برمی‌گردد.

ایران تصور کرد می‌تواند تا زمان خروج ترامپ از توافق صبر کند و ایالات متحده با روی کار آمدن رئیس‌جمهور دیگر در سال ۲۰۲۱ به سادگی به برجام بازخواهد گشت. اما فشار تحریم‌های یکجانبه آمریکا قابل‌توجه‌تر از آن چیزی بود که ایران پیش‌بینی کرد.

اقتصاد ایران تحت فشار قرار گرفت. تورم و کاهش فروش و صادرات نفت باعث شد ایران دوران سختی داشته باشد. از طرفی هم  مشخص شد که طرف‌های اروپایی توافق هسته‌ای هم تا حد زیادی قادر به جبران این تحریم‌ها نبودند.

از سوی دیگر دولت ترامپ هم به سهم خود باورهای غیرواقع‌بینانه داشت آمریکا تصور می‌کرد که کارزار فشار حداکثری و اقدامات تهدیدآمیزش ایران را تسلیم خواهد کرد وادار به قبول شرایط آمریکا خواهد کرد. اما نمی‌دانست که ایران هم کارت‌های خاص خودش را برای بازی دارد. ایران به جای آن که تسلیم شود اقدامات تحریک‌آمیز خود را افزایش داد و غنی‌سازی اورانیوم خود را نیز بیشتر کرد. اکنون در شرایطی هستیم که میانجی‌ها میان ایران و آمریکا باید برای کاهش تنش‌ها عمل کنند. 

اکنون شرکای آمریکا در خلیج فارس هم نگران هستند آنها نیز با توجه به عدم واکنش ترامپ به حمله به آرامکو خواهان جنگ نیستند و از ادامه اقدامات ایران نیز نگران هستند.  

اگر در همین راه باقی بمانیم، به زودی به لبه پرتگاه می‌رسیم. مسائل سیاسی که در واشنگتن درباره آنها بحث می‌شود اغلب درباره این است که کمربند ایمنی را ببندیم یا خیر. به جای این کار باید، قبل از آنکه دیر شود فرمان دیپلماسی را در دستان خود بگیریم و به سمت مسیر کم تنش برانیم.

برای شروع هر دو طرف در انتظارات خودشان تجدیدنظر کنند. برای تنش‌زدایی تلاش کنند. ایالات متحده بدون کاهش تحریم‌ها قادر به مذاکره با ایران چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم نخواهند بود.

ایالات متحده علاوه بر این باید پیش شرط‌ها برای مذاکره را رها کند ایران در چنین شرایطی برای مذاکره تسلیم نخواهد شد از سوی دیگر لازم است ایرانی‌ها هم واقع‌بین‌تر شوند. اینکه تصور کنیم ایالات متحده با رفع تحریم‌ها موافقت کند، بدون اینکه ضمانت‌هایی از سوی ایران برای انعقاد توافق تکمیلی صورت بگیرد غیرعملی است. ایران باید بداند برجام تنها نقطه آغازی برای دیپلماسی بود نه نقطه پایان برای دیپلماسی. 

دو طرف باید برای کاهش تنش‌ها و ایجاد ثبات اقدامات و تلاش‌های گسترده‌ای انجام دهند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز