خبرگزاری کار ایران

فرهنگی در نطق میان دستور:

ستاد پدافند غیرعامل اقتصادی را راه‌اندازی کنید

asdasd
کد خبر : ۶۹۳۰۱۰

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به شکل‌گیری جناح بندی‌های اقتصادی به جاری سیاسی گفت: این پدیده برای نخستین بار در فروپاشی شوروی رخ داد اما مسئولان روسیه آن را مدیریت کردند، اما اینک کشور دوم ما هستیم که اگر مدیریت مناسبی شکل نگیرد منجر به فروش و استفاده از قدرت شده و قدرت‌گرایی جایگزین اقتدارگرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمد حسین فرهنگی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۷ آبان ماه) در نطق میان دستور خود با گرامی داشت هفته پیش‌روی وحدت و بسیج به دولت گفت: همچنین تاسف عمیق خود را از درگذشت رئیس و معاون سازمان تامین اجتماعی ابراز داشته و به سرکار خانم تاج‌الدین نماینده مردم اصفهان تسلیت می‌گویم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رکود تورمی آثار بلند مدت دارد و جز با اصلاحات پیاپی اقتصادی نمی‌توان آن را مدیریت کرد، ادامه داد: چرا دولت نمی‌خواهد این تحولات شکل گیرد، این در حالی است که حتی در امورات جاری، ساده و عادی نیز شاهد اشتباهات غیرقابل توجیه هستیم. مسئولانی که تصمیم گرفتند به زائران اربعین ارز دهند و تعدادی از مسئولان بانکی نیز میان آن‌ها بودند یا معنای ۲میلیون زائر را نمی‌دانستند یا درکی از ظرفیت و کارکرد هر باجه بانکی نداشتند، یا از یک ضرب و تقسیم عادی بی‌اطلاع بودند که می‌خواستند با باجه‌ها و زمان محدود آن هم در مناطق مرزی این کار را انجام دهند.

فرهنگی افزود: آیا مسئولان نمی‌توانستند در تمامی شعب ارزی یا در هنگام تحویل ویزا یا همکاری بانک‌های کشور عراق این خدمات را ارائه کنند؟ و چرا از انعکاس این ضعف غیرقابل توجیه در صدا و سیما برآشفتند؟ آقای رئیس‌جمهور در جلسه سوال از وی در مجلس اظهار داشتند؛ "اگر اراده کنیم قیمت ارز را به گذشته باز می‌گردانیم"،  اما چند روز بعد اتفاقی افتاد که نشان از عدم علاقه دولت به کاهش قیمت ارز بود چراکه قیمت به سرعت پایین آمد و به ۸هزار تومان رسید، اما دولت اعلام کرد؛ بانک‌ها ارز را ۱۰هزار تومان خریداری کنند که همین اقدام قیمت‌ها را مجددا بالا برد درحالی که دولت باید هموار قیمت شناور خرید خود را پایین‌تر از قیمت بازار نگه دارد.

وی با اشاره به اینکه وجود ۵ صندوق شناور ارزی احتمال فساد اداری و پولشویی را افزایش می‌دهد، اضافه کرد: بسته‌های ارزی ۴هزار و ۲۰۰هزار تومانی، قیمت سایت نیما، ارز دانشجوی، ارز سلامت و قیمت بازار آزاد شرایط خوبی را نشان نمی‌دهد، نوسانات ارزی بعد از کالا به خدمات تاثیر می‌گذارد لذا دولت باید بر تعرفه‌های خدمات نظارت داشته باشد و حتی آن‌ها را اعلام کند تا گمانه‌زنی و سودجویی اثرات داخلی گسترده نداشته باشد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: برخی که همیشه مردم را از جنگ‌های موهوم می‌ترسانند این روزها نیز از جنگ اقتصادی صحبت می‌کنند لذا توصیه می‌کنم ستاد پدافند غیرعامل اقتصادی را راه‌اندازی کنید چراکه یکی از مکانیزم‌های کارساز نظارت بر بازار خواهد بود قصور دولت در این زمینه‌ها سنتی است لذا باید با راهکار گفته شده، بدون تحریک بازار موارد تاثیرگذار بحران اقتصادی شناسایی شوند.

وی موضوع بحران‌ساز دیگری که در حال شکل‌گیری است، بحران نشر عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت کاغذ و بحران در حوزه نشر کتب، علم و فرهنگ را به رکود می‌برد، رکود فرهنگی جامعه در کنار کاهش ۷۰درصدی قدرت خرید و سبک‌سازی سبد مصرفی فرآیند نامطلوبی را به تصویر می‌کشد لذا توجه مسئولان را به این مهم معطوف می‌دارم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در سایر زمینه‌ها نیز پاسخی برای حقوق‌بگیران ثابت نداریم، ادامه داد: فقدان عدالت در پرداخت، کاهش ارزش پول ملی، تضعیف اقتصاد فرهنگی، در کنار به حداقل رساندن سبد مصرفی خانوار به‌ویژه در حوزه نیازهای اساسی همچون مواد غذایی، پوشاک، مسکن و بی‌توجهی مسئولان منجر به افزایش بحران‌های فرهنگی می‌شود.

عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس بیان کرد: عوارضی همچون افزایش طلاق و جرم و کاهش امنیت اجتماعی ایجاب می‌کند افزایش قدرت خرید حقوق‌بگیران، معلمان و کارگران و... در دستور کار جدی مسئولان اجرای کشور باشد، ازسوی دیگر هزینه‌های جاری دولت نیز افزایش میابد با این حال باید در رفع، مقابله و نظارت آثار غیرمستقیم کاهش ارزش دینار و افزایش قیمت کالا و خدمات تدابیر لازم اتخاذ شود، همچنین در این شرایط تامین یارانه کالاهای عمومی و در مواردی تامین جهیزیه با قیمت پایین ضرورت پیدا می‌کند.

وی همچنین درخصوص رفتارهای تروریسم اقتصادی آمریکا، بیان کرد: آمریکا با رهبری ترامپ و تحریم‌هایش دست به اقداماتی زده است که قابل‌تامل است و پیام‌هایی فراوان به دنبال دارد، یکی از نظریه‌پردازان معروف داخلی آمریکا حدود ۲ سال گذشته در تحلیل چهره و رفتار رئیس‌جمهور آمریکا گفت؛ "این انزوا دولتی نیست بلکه انزوای اجتماعی است و تاکنون آمریکا انزوای اجتماعی را در این ابعاد گسترده تجربه نکرده بود." سابقه نداشت در مجمع عمومی سازمان ملل هنگام سخن گفتن یک رئیس‌جمهور در نخستین جمله حضار به سخنران بخندند اما این امر در سخنرانی ترامپ رخ داد!

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تاکید بر اینکه در داخل کشور نیز شاهد شکل‌گیری جناح‌بندی اقتصادی به جای جناح‌بندی‌های سیاسی هستیم، توضیح داد: این امر پدیده جدیدی است که در جریان استیضاح وزیر امور اقتصادی گذشته در داخل مجلس و حتی  دولت قابل بررسی است، استعفای اخیر دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نیز در این راستا است.این پدیده برای نخستین بار در فروپاشی شوروی رخ داد اما مسئولان روسیه آن را مدیریت کردند، اما اینک کشور دوم ما هستیم که اگر مدیریت مناسبی شکل نگیرد منجر به فروش و استفاده از قدرت شده و قدرت‌گرایی جایگزین اقتدارگرایی می‌شود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس همچنین با اشاره به حوزه انتخابیه خود با تقدیر از معاونت راه روستایی وزارت راه به دلیل اقدامات مناسب اخیرش، گفت: بر احداث راه‌آهن میانه- تبریز، ایجاد آزادراه تبریز- سهند نیز تاکید می‌شود، دولت و شهرداری توجه بیشتری به پروژه‌های قطار شهری داشته باشند، همچنین آب‌گیری سد شهید مدنی و پیش‌بینی آب شرب مورد نیاز منطقه حوزه انتخابیه از موضوعاتی است که باید سریعا برای آن‌ها فکری کرد.

فرهنگی با بیان اینکه فردی در حد انتظارات مردم آذربایجان برای استانداری مردم این استان انتخاب شود، اظهارکرد: ایجاد قطب خودروسازی و تولید برند مشخصی از خودروها در استان، ایجاد دفتر منطقه‌ای مطالعات معادن، تسریع در پروژه‌های صنایع پایین‌دستی، از خواسته‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز