خبرگزاری کار ایران

دیپلمات‌های اتحادیه اروپا:

برای پذیرش میزبانی ساز و کار ویژه مالی، دوباره با لوکزامبورگ مذاکره می‌کنیم

asdasd
کد خبر : ۶۹۲۰۵۳

پس از اینکه روزگذشته اتریش تقاضای میزبانی ساز و کار ویژه مالی را رد کرد، دیپلمات‌های اروپا گفتند که بلژیک و لوکزامبورگ دو گزینه دیگر هستند، اما هر دو تاکنون برای این میزبانی را نپذیرفته‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، دیپلمات‌های اتحادیه اروپا امروز-پنج‌شنبه- گفتند که به دنبال یک طرح ابتکاری برای مقابله با تحریم‌های آمریکا در جهت  ادامه تجارت با ایران هستند.

قدرت‌های اصلی اروپایی - آلمان، فرانسه و بریتانیا - بعد از اینکه اتریش میزبانی سازو کار مالی ایران و اروپا را نپذیرفت، برای پذیرفتن این میزبانی مجددا از لوکزامبورگ درخواست کردند.

مسئول اجرایی اتحادیه اروپا وعده داده است قانونگذاران اتحادیه اروپا یک راه حل برای این موضوع پیدا می‌کنند و همین طور در این راستا اقدامات فنی در حال انجام است.

وی اضافه کرد: ما اروپایی‌ها نمی‌توانیم قبول کنیم که یک قدرت خارجی، حتی نزدیک‌ترین دوست و متحد ما، تصمیم ما  در مورد تجارت مشروع با کشور دیگری را نپذیرد.

به ایران گفته شده است که  می‌تواند توافق سال ۲۰۱۵ را حفظ کند، اما در صورتی که این بلوک نتواند منافع اقتصادی قرارداد را در برابر فشار ایالات متحده حفظ کند، این قرارداد منتفی می‌شود.

ساز و کار ویژه مالی اروپا طرحی است که می‌تواند برای کمک به صادرات نفت و گاز ایران علیه تحریم‌های ایالات متحده آمریکا کارساز باشد.

شش دیپلمات اروپایی به رویترز گفتند که هدف سازو کار ویژه مالی اروپا این بود که این طرح به صورت قانونی در این ماه اجرا شود، هر چند این طرح به دلیل اینکه هنوز کشوری میزبانی آن را نپذیرفته است تا سال آینده عملی نخواهد.

مسئولان اروپایی برای نجات توافق هسته‌ای تلاش می‌کنند.

اتریش روزگذشته تقاضای میزبانی ساز و کار ویژه مالی را رد کرد.

دیپلمات‌های اروپا گفتند بلژیک و لوکزامبورگ دو گزینه دیگر هستند، اما هر دو تاکنون برای این میزبانی را نپذیرفته‌اند.

دیپلمات‌ها گفتند که عدم تمایل آنها به دلیل ترس از این است که دسترسی آنها به بازارهای جهانی ایالات متحده محدود و یا متوقف شود.

سخنگوی کمیسیون اروپا  در این رابطه گفت: اتریش درخواست ما را رد کرده است ولی چیزی تمام نشده است مجددا با لوگزامبورگ مذاکره خواهیم کرد.

لوگزامبورگ یک مقصد خوب برای این سازوکار است؛ چراکه تجربه مشابه برنامه ساز و کار ویژه مالی در جهت حل بحران مالی اروپا در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ را از سر گذرانده است.

ناکامی اروپا در نجات توافق هسته‌ای می‌تواند باعث تقویت تندروها در ایران و باعث تحریک تروریست‌های در اطراف خاورمیانه شود، جایی که نیروهای مورد حمایت ایران درگیر جنگ‌ با رقیب اصلی این کشور یعنی عربستان سعودی هستند.

یک دیپلمات دیگر به رویترز گفت: هیچ کس در این مرحله برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی داوطلب نشده است و در این رابطه ما مشکل بسیار بزرگی داریم چرا که نگرانی زیادی در مورد این میزبانی وجود دارد.

دولت ترامپ روز سه‌شنبه تأکید کرد که نگران ساز و کار ویژه مالی اروپا نیست چراکه مطمئن است در نهایت آنها با واشنگتن همکاری می‌کنند.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: من دوست دارم نگرش‌هایی را که در اروپا وجو دارد با کتابی که  سال‌های پیش در ایالات متحده به نام «شش مرحله غم و اندوه» چاپ شد مقایسه کنم. آن کتاب با انکار آغاز می‌شود، سپس با پذیرش به پایان می‌رسد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز