خبرگزاری کار ایران

مهدی دری مطرح کرد:

کلاهبرداری پیامکی و سوءاستفاده از حساب‌های بانکی در صدر جرائم سایبری

asdasd
کد خبر : ۶۶۷۵۱۶

بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای گفت: کلاهبرداری‌های پیامکی و سوءاستفاده از حساب‌های بانکی در فضای اینترنت در صدر پرونده‌های جرایم سایبری قرار دارد.

به گزارش ایلنا، مهدی دری در نشست "بررسی پول مجازی و میزان اثرگذاری در رفع تحریم‌­های بانکی و پیشگیری از جرائم برداشت­‌های غیرمجاز اینترنتی" گفت: تا امروز درباره ارزهای مجازی پرونده کیفری در دادسرا تشکیل نشده و فعلاً در این خصوص شاکی نداریم.

وی گفت: پرونده کلاهبرداری رایانه‌ای و کارت به کارت روزانه به‌صورت روتینگ در دادسرای جرایم رایانه‌ای تشکیل می‌شود.

بازپرس جرایم رایانه‌ای ادامه داد: پرونده‌های این دادسرا دو دسته‌اند بخش اول برداشت غیر مجاز از حساب‌های بانکی و بخش دوم کلاهبرداری کارت به کارت و پیامکی است.

دری درباره کلاهبرداری کارت‌به‌کارت و چگونگی وقوع چنین جرایمی افزود: متهمان این پرونده‌ها از داخل زندان­‌های کشور به‌ویژه دو زندان رجایی‌شهر و قزل‌حصار با مردم تماس می­‌گیرند، مخاطب را فریب می­‌دهند و وجوه کلاهبرداری شده را به حساب‌های مورد نظر خود منتقل می‌کنند. مردم نیز به‌علت ناآگاهی از این شگردهای کلاهبرداری، کدهایی را وارد می­‌کنند که در واقع وجوه بانکی آنهاست و ظرف چند ثانیه به حساب‌های متهمان منتقل می‌شود.

قاضی پرونده جرایم رایانه‌ای تصریح کرد: در سوءاستفاده از کارت‌ها و حساب‌های بانکی هم کلاهبرداری‌ها به‌ خوبی نمایان است و افراد شیاد با پرداخت وجوهی شامل ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان به افراد درگیر اعتیاد کارت‌های بانکی آنها را برای مقاصد شخصی خود در اختیار می­‌گیرند و وقتی کلاهبرداری کلان انجام می‌شود و پرونده به دادسرا ارجاع می‌شود سرنخ ما همان معتادی است که حساب خود را به فرد کلاهبردار فروخته است.

دری ادامه داد: یک دسته از کلاهبرداری‌ها با حساب‌های امانتی انجام می‌شود و هنوز این فرهنگ در کشور ما جای خود را پیدا نکرده که حساب شخصی را  نمی‌شود در اختیار دیگران قرار دهیم. براساس بررسی‌ها هر ایرانی می‌تواند بیش از ۲۰۰ حساب بانکی در سراسر کشور داشته باشد.

این مقام قضایی افزود: حساب‌های مسروقه بخش دیگری از پرونده‌ها را به خود اختصاص می‌دهد و عمدتاً دیده می‌شود صاحبان این حساب‌ها کارت‌های بانکی خود را همراه رمز استفاده می‌کنند که در صورت سرقت وجوه بانکی آنها به‌راحتی قابل انتقال است.حساب‌های مفقودی از جمله شگردهای دیگر کلاهبرداران است که به‌راحتی با کارت‌های مفقودی کلاهبرداری می‌کنند ضمن اینکه حساب‌های جعلی نیز از دیگر علت‌های شکل‌گیری پرونده کلاهبرداری در مراجع قضایی است و کلاهبرداران با استفاده از سوءاستفاده از اسناد هویتی مسروقه اقدام به افتتاح حساب‌بانکی در بانک‌ها می‌کنند که با وجود اعلام مفقودی اسناد هویتی توسط صاحبان هویت باز هم کلاهبرداری انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: نابسامانی سیستم بانکی و عدم وجود اطلاعات آنلاین صاحبان حساب‌های بانکی برای استعلام و پرینت حساب­‌ها از دیگر دلایل سوءاستفاده کلاهبرداران برای انجام اعمال مجرمانه است و از آنجایی که اطلاعات صاحبان حساب به صورت سراسری در سیستم‌ها ثبت نشده درهنگام وقوع جرایم استعلام گرفتن از حساب‌­ها یک روز طول می­‌کشد که نیاز به بررسی، اصلاح و بازنگری در این زمینه وجود دارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز