خبرگزاری کار ایران

نعمت‌زاده در مجلس:

هیچ یک از شرکت‌های تابعه وزارت صنعت حقوق نجومی دریافت نکرده‌اند/ دولت هیچ سهمی در ذوب آهن ندارد

asdasd
کد خبر : ۴۹۴۶۲۱

وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد که در گزارش دیوان محاسبات در خصوص دریافتی‌های غیرمتعارف حتی یک مورد مربوط به وزارت صنعت و شرکت‌های تابعه آن نبوده است.

به گزارش ایلنا، محمدرضا نعمت‌زاده در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ۲ فقره سوال نادر قاضی‌پور و همچنین یک فقره سوال مشترک قاضی‌پور، عزیز اکبریان گفت: در خصوص سوال آقای قاضی پور مبنی بر اینکه چرا با مدیران شرکت صنایع فولاد مبارکه، ذوب آهن، مس و آلومینیوم که حقوق‌های نجومی دریافت کرده اند، برخورد نکرده اید، باید گفت که هیچ کدام از این شرکت‌ها دولتی نیستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت در شرکت ملی فولاد تنها ۲۰ درصد سهم از طریق سازمان ایمیدرو دارد و مابقی سهم به عموم اختصاص دارد. همچنین دولت حتی یک درصد سهم در مجتمع ذوب آهن نداشته و عمده سهام این شرکت به شستا و تأمین اجتماعی اختصاص دارد.

نعمت زاده ادامه داد: دولت حتی یک درصد سهم در ایرالکو ندارد و همچنین در شرکت ملی مس ۲۰ درصد سهم از طریق ایمیدرو دارد.

او با بیان اینکه دولت در آیین‌نامه حقوق و مزایای شرکت‌های خصوصی نقشی ندارد، یادآور شد: با توجه به بحث‌های متعددی که در خصوص حقوق‌های نجومی در جامعه مطرح شد دولت به این نتیجه رسید که شرکت‌هایی که به نوعی دولت در آن سهم داشته یا نیمه دولتی بوده و یا متعلق به سبد سهام عدالت بوده در قالب مقررات مصوب قرار گیرد لذا سقف حقوق برای آنها ابلاغ شد و تمامی این شرکت‌ها این سقف را رعایت کردند.

این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: حداکثر حقوق این ۴ شرکت با توجه به بررسی‌های صورت گرفته ۳۰ میلیون بوده که اکنون سقف ۲۰ میلیون تومان در این مجتمع‌ها اجرا می شود و از حدود ۳۰۰ دریافتی غیرمتعارف حتی یک مورد مربوط به وزارت صنعت و شرکت‌های تابعه آن نبوده است.

نعمت‌زاده در تشریح پاسخ به سوال دوم قاضی پور در خصوص اینکه چرا فروشگاه‌های کوروش از اتحادیه شهرستان‌ها پروانه کسب اخذ نمی‌کنند، اظهار کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشمول قانون نظام صنفی که در شهریور سال ۹۲ تصویب شده، می‌شوند که آیین‌نامه آن تصویب شده و فروشگاه‌های زنجیره‌ای تحت یک مدیریت واحد اداره می‌شوند و یک اتحادیه مجزا دارند که مجوز متمرکز برای آنها صادر می شود.

او افزود: بر اساس آیین‌نامه قانون نظام صنفی فروشگاه‌های زنجیره‌ای از شهرداری، بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌های مربوطه برای هر شعبه در شهرستان‌ها مجوز اخذ می‌کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بررسی‌های میدانی در خصوص سوپرمارکت‌های تعطیل شده در ارومیه صورت گرفته است، ادامه داد: از ۸۴ واحد ۳۰ مورد فعال بوده اما چون پروانه کسب برای مدت کوتاه صادر می‌شود پروانه آنها منقضی شده است که باید نسبت به دریافت مجدد پروانه اقدام کنند و ۲۶ واحد فعال بوده و حرفه کاری خود را تغییر داده‌اند و از ۸۴ مورد تنها ۱۲ مورد غیرفعال و تعطیل بوده که تعطیلی این واحدها به دلیل مشکلاتی همچون وراثت و یا شکایت از این واحدها بوده است.

نعمت زاده با بیان اینکه بر اساس مرّ قانون در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عمل می‌شود، تصریح کرد: در تمام نقاط دنیا بیش از ۵۰ درصد عرضه از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای صورت می‌گیرد چرا که فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دلیل تجمیع خدمات هزینه‌های آن ۱۰درصد زیر قیمت است.

او در پاسخ به سوال مشترک عزیز اکبریان و نادر قاضی پور در خصوص اینکه چرا هزینه فولادهای هفت گانه بیش از واقعیت تمام می‌شود، افزود: طرح فولادهای هفت گانه از سال ۸۳ و در دولت نهم و دهم تعریف شده که در نقاط مختلف کشور گسترش پیدا کرده است و با روی کار آمدن دولت یازدهم بیشتر این طرح‌ها نیمه تمام بود. در زمان تحریم‌ها، قرارداد فولادهای هفت گانه به صورت انحصاری با چینی‌ها منعقد شد که در فضای جدید می‌توان قراردادها را با کشورهای جدید و متنوع منعقد کرد و دولت نیز تخفیفات لازم را در فولادهای هفت گانه اخذ کرده است و بخشی از فولادهای هفت گانه به اروپایی‌ها واگذار شده است که البته هزینه آن بیشتر می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: آنچه که این دولت در زمینه هزینه فولادهای هفت گانه اخذ کرده تخفیف بوده است و همچنین سهم داخلی در این قراردادها از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد رسیده و ال.سی‌های آن فعال شده است.

نعمت زاده با بیان اینکه ایران تا چند سال گذشته یکی از کشورهای واردکننده فولاد و قطعات فولادی بود، افزود: ایران تا چند سال گذشته از کشورهایی همانند روسیه و قزاقستان شمش وارد می‌کرد و در کشور میلگرد و تیرآهن تولید می‌کرد.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه سال گذشته حدود ۵ میلیون تن فولاد و قطعات فولادی صادر شده است، ادامه داد: برنامه‌ریزی صادرات برای امسال بین ۷ تا  ۸ میلیون تن فولاد است که در حال عملیاتی شدن است.

او یادآور شد: قرارداد طرح‌های هفت گانه فولادی در سال ۹۱ امضا شده و قیمت‌ها در آن زمان تعیین شده و بنده در وزارت صنعت تنها قیمت‌ها را کاهش داده و میزان سهم ساخت داخل را افزایش داده‌ایم.

نعمت‌زاده با بیان اینکه برق‌رسانی و آبرسانی طرح‌های هفت گانه فولادی که اعتباری نداشته از محل فاینانس تأمین شده است، افزود: در برخی موارد حساس که تجهیزات صرفاً چینی بوده به تجهیزات ساخت بهترین برندهای اروپایی تبدیل شده است.

او در خصوص حقوق‌های نجومی ۴ شرکت فولاد مبارکه، ذوب آهن، مس و آلومینیوم ادامه داد: از وزارت صنعت گزارش شرکتی را می‌خواهند که هیچ سهمی در آن ندارد بنده اطلاعی ندارم که چه شخصی در ذوب آهن منصوب شده و چه شخصی عزل می‌شود. ذوب آهن در دولت گذشته به عنوان رد دیون واگذار شده است.

وزیر صنعت با بیان اینکه یکی از اقدامات وزارت صنعت رسیدگی به امور شرکت‌های واگذار شده است، اظهار کرد: ذوب آهن حدوداً ۷ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک‌ها دارد و هیچ بانکی با آن همکاری نمی‌کند و وزارت صنعت به عنوان مسئول تولید باید از آنها درخواست افزایش تولید داشته باشد که آنها اظهار می‌کنند نقدینگی برای افزایش تولید ندارند.

او با اشاره به اینکه کشتی‌سازی خلیج فارس به دلیل خصوصی‌سازی عملا تعطیل شده بود، افزود: بسیاری از واحدها همانند صدرا و هپکو هم اکنون دوباره فعال شده است.

نعمت زاده با بیان اینکه ۸۵ درصد خرده فروشی‌ها در کشورهای صنعتی در اختیار فروشگاه‌های زنجیره‌ای است، ادامه داد: هر فروشگاه زنجیره ای در کشورهای صنعت هزاران شعبه داشته و بسیاری از آنها چند قاره‌ای و بین‌المللی هستند و این جهت‌گیری نظام اقتصادی دنیا است لذا ما نمی‌توانیم کشور را از ایجاد و تشکیل فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای ارائه خدمات بهتر به مردم محروم کنیم.

او یادآور شد: بازرسان وزارت بهداشت به صورت مستمر از فروشگاه های زنجیره‌ای بازدید کرده  و بر آنها نظارت می‌کنند و این فروشگاه‌ها به دلیل ماهیت خود دیگر استانی و شهرستانی نیستند.

وزیر صنعت با اشاره به افزایش کسب و کار اینترنتی افزود: فروشگاه‌های اینترنتی اعلام کرده‌اند که می‌خواهند اتحادیه ایجاد کنند لذا نمی‌توان به این فروشگاه ها گفت که در کدام استان فروشگاه ایجاد کنند.

او با بیان اینکه نظام تجارت مدرن ایجاب می کند که ایران با دنیا پیش رود، ادامه داد: سهم خرده فروشی فروشگاه‌های زنجیره‌ای بین ۵ تا ۸ درصد است و برنامه وزارت صنعت حمایت از این فروشگاه‌ها است.

نعمت زاده اظهار کرد: یکی از پیشنهادات به فروشگاه‌های زنجیره‌ای تحت پوشش قرار دادن فروشگاه‌های سنتی است و مالکیت این فروشگاه در اختیار صاحب فروشگاه سنتی قرار می‌گیرد اما با سیستم مدرن پیش می‌رود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه وزارت صنعت از تعطیلی واحدهای فروشگاه‌های سنتی حمایت نمی‌کند، تصریح کرد: در استان آذربایجان شرقی ۳۹ فروشگاه زنجیره‌ای در برابر بیش از ۱۰ هزار فروشگاه غیرزنجیره‌ای و خرده فروشی فعالیت می کنند و در شهر ارومیه ۱۹ فروشگاه زنجیره ای در مقابل دو هزار فروشگاه غیر زنجیره‌ای و خواروبارفروش وجود دارد که تنها یک درصد مربوط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که وضعیت استاندارد، مالیات و بهداشت آنها مشخص بوده و در راستای سالم‌سازی توزیع عمل می کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز