خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری:

مسیر توافق را مادامی که تامین کننده منافع ملی ما باشد، دنبال می‌کنیم

asdasd
کد خبر : ۱۴۰۲۸۷۹

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برخلاف طرف مقابل نسبت به توافق در عمل پایبندی نشان داده‌ایم، از ابتکار عملی که از سوی کشورهای دوست ارائه شده استقبال نشان دادیم و با حسن نیت رفتار کرده‌ایم. وضعیت موجود ناشی از عدم آمادگی و عزم دولت آمریکا برای بازگشت به توافق است. در مقابل جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم برای بازگشت را دارد و ما این مسیر را مادامی که تامین کننده منافع ملت ایران باشد، دنبال خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی به تشریح مواضع و نظرات جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.

کنعانی در ابتدای این نشست با اشاره به برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: امیدواریم به برکت این ایام مبارک شاهد ارتقاء وحدت و انسجام اسلامی در جهان اسلام باشیم و اینکه مسلمانان و جهان اسلام با وحدت از گزند فتنه‌های دشمنان در امان باشد.

وی درخصوص سخنان اخیر وزیر امور خارجه در دیدار با دبیرکل سازمان ملل مبنی بر آمادگی ایران برای بازگشت به برجام و اقدام بر اساس طرح عمان، ابراز داشت: ما بارها اعلام کردیم که به روند مذاکره برای بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرف‌ها از جمله دولت آمریکا به برجام پایبند هستیم و روند مذاکره را روند مناسبی برای بازگشت همه طرف‌ها به برجام می‌دانیم. در جریان هستید که در این رابطه مذاکرات مختلفی انجام شد از جمله مذاکرات غیرمستقیم با نمایندگان دولت آمریکا. در همین رابطه طرف‌های دوست و نزدیک راهکارهایی را برای برای بازگشت همه طرف‌ها پیشنهاد کرده‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: مبنای مذاکرات کنونی توافق سال ۲۰۱۵ یعنی برجام است، توافقی که جمهوری اسلامی ایران به تعهدات براساس آن عمل کرد اما دولت آمریکا از آن خارج شد و طرف اروپایی از انجام تعهدات خود شانه خالی کرد. در چارچوب مذاکرات برای بازگشت به این توافق سلطان محترم عمان طرحی را ارائه کرده است، جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌ها و راهکارهای طرف‌های دوست برای بازگشت مسئولانه همه طرف‌ها استقبال کرده است و با حسن نیت از ابتکارعمل های کشورهای دوست حمایت کرده است. تاکید آقای وزیر هم در همین رابطه بود که اگر طرف مقابل برای این بازگشت متعهدانه و مسئولانه به برجام آمادگی داشته باشد، ایران هم آمادگی لازم را برای بازگشت به توافق را دارد. اما در عین حال تلاش‌های خود را در عرصه‌های بین‌المللی تنها به برجام گره نمی‌زند.

کنعانی در پاسخ به این سوال که تاکنون ۳ طرح درخصوص مذاکرات شنیده شده است، اعم از طرح سند سپتامیر، طرح سلطان عمان و طرح ژاپن که از طرف آمریکایی‌ها واکنش‌ها سرد بوده است، آیا این مساله این ذهنیت را ایجاد می‌کند که تمایل ایران بیشتر است و این شاید برای جایگاه در پشت میز مذاکره مفید نباشد، بیان کرد: ما برخلاف طرف مقابل نسبت به توافق در عمل پایبندی نشان داده‌ایم، از ابتکار عملی که از سوی کشورهای دوست ارائه شده استقبال نشان دادیم و با حسن نیت رفتار کرده‌ایم. وضعیت موجود ناشی از عدم آمادگی و عزم دولت آمریکا برای بازگشت به توافق است. در مقابل جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم برای بازگشت را دارد و ما این مسیر را مادامی که تامین کننده منافع ملت ایران باشد، دنبال خواهیم کرد. مسیر توافق یک مسیر دوطرفه است و ایران این مسیر را مادامی که تامین کننده منافع ملی باشد دنبال خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره سفر مشاور امنیت ملی ارمنستان به ایران این سفر را در چارچوب تماس‌ها بین ایران و ارمنستان درباره تحولات قفقاز جنوبی و تحولات اخیر در حوزه قفقاز برشمرد و گفت: دیروز گفت‌وگوهایی بین این مقام دولت ارمنستان با آقای احمدیان انجام شد و آخرین تحولات قفقاز جنوبی در این گفت‌وگوها مورد تبادل نظر قرار گرفت.

وی افزود: مهمان ارمنستانی گزارشی از آخرین وضعیت منطقه و روابط بین ارمنستان و آذربایجان ارائه کرد. تحولات و تحرکات نظامی در منطقه مورد گفت‌وگو قرار گرفت و فرصتی بود که ایران دیدگاه‌ها و مواضع خود را در خصوص قفقاز مطرح کرد و لزوم استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و همسایگان برای صلح و ثبات در منطقه به ویژه در مناسبات ارمنستان و آذربایجان مورد تأکید طرف ایرانی قرار گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: مقام ارمنستانی امروز ملاقاتی با وزیر امور خارجه خواهد داشت و در همین چارچوب گفت‌وگوها ادامه می‌یابد. خب مساله تحولات در قفقاز برای ایران حائز اهمیت است، ما همواره تاکید کرده‌ایم که مخالف تغییر مرزهای بین‌المللی و تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه قفقاز هستیم.

کنعانی در پاسخ به این سوال که اخیرا رئیس جمهور ترکیه گفته است «کریدور زنگزور به نتیجه خواهد رسید یا از مسیر ارمنستان یا با ابراز تمایل ایران از طریق ایران اجرایی خواهد شد»، عنوان کرد: ما تاکید می‌کنیم که مخالف تغییر در مرزهای بین المللی و ژئوپلیتیک در منطقه هستیم، اما با توسعه مسیرهای دسترسی و راه‌های حمل ونقل که تامین کننده منافع مردم منطقه و رونق اقتصادی باشد، مخالفت نداریم.

وی ادامه داد: ما از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان حمایت می‌کنیم، پیش از این درخصوص بازگشت سرزمین قره باغ به عنوان سرزمین‌های اشغالی به جمهوری آذربایجان حمایت کردیم اما اینکه حل و فصل اختلافات از طریق تغییرات ژئوپلیتیک باشد برای ایران قابل پذیرش نیست. ما از گفت‌وگوهای منطقه در قالب ۳+۳ و مشورت و تبادل نظر میان کشورها استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این مساله که «خبری درخصوص دیدارهای مستقیم میان ایران و آمریکا از سوی برخی رسانه‌ها مطرح شده است»، گفت: ما قبلا این مساله را با صراحت تکذیب کردیم، اکنون هم شفاف تکذیب می‌کنیم و تاکید می‌کنیم که هیچ برنامه‌ای برای مذاکره مستقیم وجود ندارد.

وی همچنین در رابطه با طرح احتمال عدم پایبندی برخی دولت‌های اروپایی به رفع بخشی از تحریم‌های ایران در ماه اکتبر براساس توافق برجام، ابراز داشت: عدم پایبندی برخی دولت‌های اروپایی به برخی تعهدات بین‌المللی‌شان هیچ تاثیری در بهره‌برداری و استفاده جمهوری اسلامی از حقوق خود ندارد. تاکید می‌کنیم که اقدامات یکجانبه برخی دولت‌ها هیچ تاثیری در احقاق حقوق کشورها نخواهد داشت.

کنعانی درباره هتک حرمت مجدد به قرآن کریم در سوئد ابراز داشت: در آخرین مذاکراتی که بین وزرای خارجه ایران و سوئد در نیویورک انجام شد، امیرعبداللهیان این موضوع را به صورت جدی با همتای سوئدی مطرح کرد و ضمن محکوم کردن مجدد موضوع انتظارات جهان اسلامی از دولت سوئد را با جدیت مطرح کرد و اینکه دولت سوئد مسؤول است از اهانت به مقدسات بیش از دو میلیارد جمعیت جهان جلوگیری کند و این جزو مسؤولیت‌های دولت سوئد است و به هیچ وجه قابل قبول نیست دولت سوئد و دولت‌های دیگر نسبت به ارزش‌های دیگران بی‌توجهی کنند.

وی خاطرنشان کرد: استناد به قوانین داخلی به هیچ وجه از مسؤولیت‌های دولت سوئد کم نمی‌کند. این موضوع در گفت‌وگوهای دو و چندجانبه با کشورهای مختلف از جمله اسلامی ادامه دارد. در نشست جاری کنفرانس وحدت اسلامی در تهران این موضوع در دستورکار جدی است. در مجمع عمومی سازمان ملل آقای رئیسی این موضوع را به صورت جدی مطرح و در گفت‌وگوهای دوجانبه هم مساله مطرح شده است. در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی در سازمان ملل و در سازوکارهای حقوق بشری در ژنو این موضوع به صورت جدی مورد توجه ایران است و با جدیت آن را دنبال می‌کنیم.

کنعانی افزود: این تهدیدی است که کشورهای اسلامی باید به صورت جدی و در قالب سازوکارهای دسته‌جمعی دنبال کنند و کشورهای خاطی را مسئول بدانند. همچنین این مساله یکی از دستورکارهای مهم کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است که برگزاری آن هم اکنون در تهران در جریان است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی در رابطه با تداوم روند تبادل زندانیان با آمریکا، اظهار داشت: مرحله اول تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا انجام شد و هیچ برنامه‌ای فعلا در دستورکار نیست. آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا و دیگر نقاط جهان جزو مسؤولیت‌های ما است. ایران تلاش برای آزادی شهروندان خود در دیگر کشورها ولو هر جرمی مرتکب شده باشند را در چارچوب مسؤولیت‌های حمایت کنسولی از اتباع و شهروندان خود تلقی می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره ادعای مطرح شده مبنی بر پیوستن قریب الوقوع ایران به FATF گفت: در مورد سازوکارهای مرتبط با شفافیت مالی سازوکارهای ملی خود را داریم و دنبال می‌کنیم. اینکه برنامه‌ای برای پیوستن به FATF باشد تا این لحظه چنین اطلاعی ندارم.

وی درباره سفر مقام ارشدی از آذربایجان به تهران نیز بیان کرد: برنامه برای سفر مقام یا مقامات عالیرتبه آذربایجان در چارچوب تداوم تبادل هیأت‌هاست و الان تاریخ دقیقی را ندارم که عرض کنم.

کنعانی ادامه داد: خوشبختانه گفت‌وگوهای بین دو کشور در سطوح مختلف ادامه دارد، هم در حوزه دوجانبه، از جمله بحث از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران در چارچوب گام‌های مثبتی که بین دو کشور برداشته شده است، هم درخصوص تبادل نظر درباره تحولات منطقه قفقاز جنوبی و هم در قابل چارچوب‌های چند جانبه‌ منطقه‌ای که برای پیگیری تحولات، کمک به حل و فصل موضوعات و ایجاد و تحکیم ثبات و آرامش در منطقه مطرح است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: روند پیشرفت گفت‌وگوها برای از سرگیری حضور دیپلمات‌های آذربایجان در تهران خوشبختانه روند مثبتی است و ما در شرایط خوب و دلگرم کننده‌ای قرار داریم و امیدواریم ان‌شاءالله با گام‌های جدیدی که برداشته می‌شود، بزودی شاهد از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ارسال کمک به آوارگان قره‌باغ نیز عنوان کرد: تا جایی که مطلعم قرار است اقداماتی برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه انجام شود و این موضوع در دستورکار قرار دارد. نهادهای ذیربط از جمله هلال احمر می‌توانند توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه دهند.

کنعانی درباره ارتباط وزارت خارجه ایران با مشاوران وزارت خارجه آمریکا که چندی است در رسانه‌ها مطرح شده نیز بیان کرد: مایل نیستیم در خصوص مسائلی که در چارچوب مسائل سیاسی داخلی دولت آمریکا و رقابت بین احزاب و رقابت‌های انتخاباتی در داخل این کشور مطرح می‌شود و شکل می‌گیرد و از مسائل مرتبط با ایران و یا از کارت بازی با ایران می‌خواهند برای مسائل داخلی ما استفاده کنند، اظهارنظر کنیم. اینها را به طرف‌های داخلی دولت آمریکا واگذار می‌کنیم.

 

سخنگوی وزارت خارجه درباره تعیین سفرای ایران در برخی کشورها از جمله انگلیس و ... بیان کرد: این روند مورد توجه و اهتمام است. اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و روند اداری و سیاسی خود را طی می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود ایران اخیرا توجه جدی به تحولات قفقاز جنوبی نداشته نیز گفت: اهتمام دولت ایران به تحولات قفقاز جنوبی جدی است. با جدیت تحولات منطقه را دنبال می‌کنیم و در رایزنی‌ها با مقامات کشورهای منطقه قفقاز چه در چارچوب دوجانبه و چه سه و چندجانبه تحولات این منطقه به صورت جدی در دستورکار ما قرار داشته و دارد. نسبت به حوزه امنیت ملی خود بی تفاوت نخواهیم بود. رایزنی ها و تماس‌ها و حتی ابتکارهای سیاسی مختلف در این رابطه از سوی ایران مطرح است و بخشی از گفت‌وگوهای جاری در تهران هم در چارچوب این تحولات است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: مسائل منطقه را با حساسیت و جدیت دنبال می‌کنیم هم در چارچوب کمک به تقویت صلح و ثبات و آرامش در منطقه و هم کمک به مصالح ملی ایران تحولات این منطقه را با جدیت دنبال می‌کنیم و هرجا نیاز به ایفای نقش باشد ایفای نقش می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تبادل زندانیان با اروپا از جمله فرانسه نیز اظهار داشت: برنامه مشخصی برای تبادل با کشورهای اروپایی اطلاعاتی ندارم که در اختیار شما قرار دهم. بحث آزادی زندانیان ایرانی در خارج از جمله در اروپا و زندانیانی که با انگیزه‌های سیاسی دستگیر و محاکمه شدند، جزو اولویت‌های جدی دستگاه دیپلماسی است. در نشست‌هایی که امیرعبداللهیان با همتایان اروپایی در نیویورک داشت به صورت جدی این موضوع را مطرح و پیگیری کرد و این جزو موضوعات پیگیری دستگاه دیپلماسی است.

وی درباره لغو روادید با عربستان نیز اظهار داشت: لغو روادید با برخی کشورها از جمله عربستان موضوع در دست بررسی توسط وزارت خارجه است. چند طرح و ایده در این زمینه وجود دارد و جلساتی با نهادها و موسسات و سازمان‌های ذیربط در داخل کشور در این خصوص برگزار شده است و بعد از بررسی دقیق همه ابعاد فرهنگی، سیاسی و امنیتی و اقتصادی از جمله با نگاه به سیاست افزایش جذب گردشگر خارجی به کشور طبق قانون وزارت خارجه جمع بندی کارشناسی و نهایی خودش را برای بررسی و تصویب به هیأت وزیران ارسال می‌کند و این روند است و در سازوکارهای خود دنبال می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه درباره انتقال سفارت آمریکا از دمشق به حسکه نیز بیان کرد: هرگونه حضور دولت آمریکا از جمله حضور نظامی این کشور در سوریه بر خلاف نظر دولت سوریه غیرقانونی و برخلاف مقررات بین‌المللی است و دولت آمریکا نمی‌تواند برخلاف درخواست دولت سوریه در خاک این کشور حضور و فعالیت داشته باشد. اقدامات دولت آمریکا به صورت غیرقانونی نقض حاکمیت و تمامیت ارضی دولت سوریه تلقی می‌شود و غیرقانونی و مردود و غیرقابل پذیرش است.

خبر در حال تکمیل می باشد...
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز