خبرگزاری کار ایران

گاردین گزارش داد؛

بایدن در ارزش تضمین‌هایی که می‌تواند به ایران بدهد، دچار مشکل شده است

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۱۱۹۴

گاردین در گزارشی به تعهدات برجامی بایدن پرداخت و نوشت: بایدن در ارزش تضمین‌هایی که می‌تواند به ایران بدهد، دچار مشکل شده است، زیرا توافق هسته‌ای یک معاهده امضا شده توسط سنای آمریکا نیست و او نمی‌تواند دست دولت‌های آینده آمریکا را ببندد.

به گزارش ایلنا به نقل از گاردین، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، متعهد شده است که اگر آمریکا به توافق هسته‌ای ایران بازگردد، تنها در صورتیکه تهران به وضوح مفاد توافق را زیر پا بگذارد، متعاقباً از آن خارج خواهد شد.

رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه مشترکی که با آلمان، فرانسه و انگلیس صادر کرد، این تعهد را که یکی از خواسته‌های اصلی ایران در مذاکره بیان کرد. این بیانیه پس از نشستی در حاشیه جی ۲۰ در رم با حضور بایدن، آنگلا مرکل از آلمان، امانوئل مکرون از فرانسه و بوریس جانسون از بریتانیا صادر شد.

در پاراگراف کلیدی یک بیانیه طولانی آمده است: ما از تعهد آشکار بایدن برای بازگرداندن آمریکا به پایبندی کامل به برجام و پایبندی کامل تا زمانی که ایران همین کار را انجام دهد، استقبال می‌کنیم.

این تعهد مورد استقبال میخائیل اولیانوف، سفیر روسیه در وین قرار گرفت، در طول مذاکرات، ایران به دنبال تعهدی بوده است که از نظر قانونی دارای پشتوانه ایده‌آل باشد، مبنی بر اینکه اگر ایران به توافق بازگردد، دولت‌های آینده آمریکا خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور قبلی را که با اعمال تحریم‌های اقتصادی شدیدتر علیه ایران همراه بود، تکرار نکنند. 

بایدن در ارزش تضمین‌هایی که می‌تواند به ایران بدهد، دچار مشکل شده است، زیرا توافق هسته‌ای یک معاهده امضا شده توسط سنای آمریکا نیست و او نمی‌تواند دست دولت‌های آینده آمریکا را ببندد.

با این حال، تعهد بایدن که توسط سه قدرت اصلی اروپایی امضا شده است؛ ممکن است نشانه‌ای از این باشد که ایالات متحده می‌خواهد فضای مثبت‌تری را قبل از ازسرگیری مذاکرات وین ایجاد کند که ایران پس از فشارها و تأخیرهای زیاد، وعده داده است که در نوامبر از سرگرفته شود. 

بایدن روز یکشنبه در جریان سخنرانی در اجلاس گروه ۲۰ در رم گفت که آمریکا به حملات ایران به منافع آمریکا در کشورهایی مانند سوریه پاسخ خواهد داد، اما تلویحاً گفت که اگر ایران از بازگشت به مذاکره امتناع کند، آمریکا ترجیح می‌دهد از اهرم اقتصادی به جای نیروی نظامی استفاده کند.

وی افزود که ایالات متحده همچنان بهای انتخاب‌های بد دولت ترامپ از جمله تصمیم برای خروج از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ را می‌پردازد. اما او اصرار داشت که او و رهبران اروپایی در اجلاس توافق کرده‌اند که دیپلماسی بهترین راه رو به جلو برای حل موضوع ایران است.

بایدن درباره آینده توافق هسته‌ای گفت: ما گرد هم آمدیم تا باور مشترک خود را تکرار کنیم که دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و درباره بهترین روش برای تشویق ایران به از سرگیری مذاکرات جدی با حسن نیت بحث کردیم.

مشخص نیست که آیا اظهارات او به این معنی است که اگر اسرائیل مدعیباشد ایران به جمع‌آوری مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک است و حملات نظامی علیه ایران انجام دهد، ایالات متحده این حمله را تایید می‌کند یا خیر.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که ایالات متحده با بریتانیا، آلمان و فرانسه برای بازگرداندن ایران به توافق هسته‌ای هم نظر است، اما مشخص نیست که تهران به طور معناداری به مذاکرات بازگردد یا خیر؟

بلینکن گفت: ما هنوز نمی‌دانیم که آیا ایران مایل به بازگشت برای تعامل معنادار است یا خیر. اما اگر اینطور نباشد، ما با هم به دنبال همه گزینه‌های لازم برای مقابله با این مشکل هستیم.

این تغییر لحن آمریکا یک هفته پس از حمله سایبری که پمپ بنزین‌های ایران را از کار انداخت، رخ می‌دهد، حمله‌ای که توسط ایران به اسرائیل و آمریکا نسبت داده شد.

غرب به طور فزاینده‌ای نگران شده است که تاخیر ایران برای بازگشت به مذاکرات یک بهانه باشد و ایران از این فرصت برای تقویت ذخایر اورانیوم خود، تضعیف فرآیند بازرسی‌های هسته‌ای سازمان ملل و آشنایی بیشتر با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای که می‌توانند اورانیوم بسیار غنی‌شده تولید کنند، استفاده کند. ایالات متحده نگران است که زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در حال کاهش است و ارزش بازگشت به توافق به سرعت در حال کاهش است. آمریکا در حال بررسی انتخاب‌های دیگر برای استفاده از آن‌ها در صورت شکست دیپلماسی بوده است.

در تلاش برای تثبیت بیشتر توافق احیا شده، ایران همچنین به دنبال گرفتن تعهد از اتحادیه اروپا در مورد پاسخ به خروج ایالات متحده از برجام برای بار دوم از توافق است.

اتحادیه اروپا باید تعهدات قاطعانه‌ای بدهد که پول بیشتری را به اینستکس، ابزار تجاری که اتحادیه اروپا برای اطمینان از دور زدن ایران از تحریم‌های آمریکا راه‌اندازی کرد، اختصاص خواهد داد. همچنین ایران از اتحادیه اروپا می‌خواهد که به چین و روسیه اجازه دهد به این طرح بپیوندند. اینستکس از زمان شروع به کار تا حد زیادی غیرقابل استفاده بوده است.

بیانیه مشترک سه کشور اروپایی و  ایالات متحده که در رم در حاشیه اجلاس جی ۲۰ صادر شد، همچنین حاوی هیچ درخواستی از ایران نیست در مورد آنچه غرب به عنوان رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه می‌داند، باشد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای که آخر هفته منتشر شد، گفت که نیازی به مذاکره نیست و ساده‌ترین راه حل این است که بایدن دستور اجرایی بدهد مبنی بر اینکه به توافق هسته‌ای بازمی‌گردد و تحریم‌ها را لغو می‌کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز