خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در گفت‌وگو با ایلنا:

با توسل به شیوه‌های کیفری نمی‌توان از حقوق کاربران در فضای مجازی صیانت کرد/ فیلترینگ را مجرمانه تلقی کنند، فقط بار دادگستری افزوده می‌شود

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۰۶۵۲

نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تاکید کرد: با توسل به شیوه‌های کیفری نمی‌توانیم به آن هدف اصلی که صیانت فرهنگی و اجتماعی از آسیب‌های ناشی از استفاده گسترده از فضای مجازی است، دست پیدا کنیم. اگر فیلترینگ را مجرمانه تلقی کنند، فقط بار دادگستری افزوده می‌شود و پرونده‌های متعدد و زیادی وقت قضات و دادسراها را خواهد گرفت.

کارن روحانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی،‌ اظهار کرد: هر قانونی در بستر عینیت‌های موجود و اجتماعی خود شکل می‌گیرد و قانون نمی‌تواند از ضرورت‌های عینی جامعه فاصله داشته باشد. امروز استفاده از فضای مجازی و اطلاعات مندرج در آن به نحوی در زندگی مردم دخالت پیدا کرده که هر نوع محدودیت در آن می‌تواند موجب محدود شدن دایره امور تجاری و عمومی مردم باشد. ضمن اینکه قواعد و مقررات معمولا در این موارد جنبه حمایتی دارد نه جنبه تحدیدی یعنی تلاش می‌کند که از حق مردم بر دسترسی به اطلاعات حمایت کند.

این وکیل دادگستری با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات سال ۸۸، افزود: در سال ۸۸ سطح استفاده از فضای مجازی نسبت به امروز کمتر بود و مردم به آن وابسته نبودند. هرچه جلوتر می‌رویم وابستگی مردم به فضای مجازی بیشتر می‌شود؛ خصوصاً اینکه اتفاقات ناشی از بیماری کرونا و تعطیلی‌ها و روی آوردن به تجارت‌های مجازی و اساساً دورکاری و فضاهای آموزشی مجازی این وابستگی را افزایش داد؛ بنابراین قانون‌گذار باید در راستای بسط دسترسی افراد به این فضا و نظام‌مند کردن آن گام بردارد.

وی بیان کرد: طبعاً اقدامات محدودکننده خیلی پاسخگو نیست و به جای این بایستی ما از فرهنگ‌سازی استفاده کنیم اینکه ما برای حل هر موضوعی به قوانین کیفری رو‌ی بیاریم و بخواهیم از طریق اعمال مجازات و تنبیه، بازدارندگی ایجاد کنیم صحیح نیست. ما بایستی فرهنگ ایجاد کنیم.

روحانی اظهار کرد: بگذاریم که این توانمندی‌ها و رویکردها به طور طبیعی رشد کند یعنی با ایجاد فرهنگ دسترسی عمومی به پیام‌رسان‌های داخلی و پلتفرم‌های داخلی و نرم‌افزار داخلی با گسترش و ایجاد فضای رقابتی میدان دهیم تا در داخل، برنامه‌نویس‌ها و نرم افزار‌نویس‌های ما به سمت رقابت بروند.

وی با بیان اینکه ما باید بستر را برای رقابت پلتفرم‌های داخلی فراهم کنیم، گفت: با قانونگذاری نمی‌توان این کار را کرد. الان در خصوص فیلترینگ اگر ما بیاییم و فیلترینگ را ممنوع کنیم، بسیاری از نرم افزارهای فیلترینگ هستند که نیاز به خریدن ندارد و در بستر فضای مجازی موجود است.

نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: اگر فیلترینگ را مجرمانه تلقی کنند، فقط بار دادگستری افزوده می‌شود و پرونده‌های متعددی وقت قضات و دادسراها را خواهد گرفت. قطعاً با تصویب این قانون بازدارندگی ایجاد نخواهد شد و تنها مردم درگیر دعاوی می‌شوند اما اگر همین کار با فرهنگ‌سازی و ایجاد بستر فرهنگی مناسب صورت بگیرد، قطعاً پاسخگو خواهد بود.

وی تصریح کرد: اینکه فرزندان  ما  نباید به صورت آزاد به تمامی اطلاعات موجود در فضای مجازی دسترسی پیدا کنند، کاملاً درست است و در سایر کشورهای دنیا نیز این چنین است حتی در برخی از کشورها، محدودیت‌های بیشتری اعمال می‌شود اما محدودیت‌ها در قالب قانون نبوده بلکه ابتدا در قالب فرهنگسازی و در قالب ممنوعیت‌های محدود بوده که امروز اثرگذار است.

روحانی خاطرنشان کرد: به نظر من با توسل به شیوه‌های کیفری نمی‌توانیم به آن هدف اصلی که صیانت فرهنگی و اجتماعی از آسیب‌های ناشی از استفاده گسترده از فضای مجازی است، دست پیدا کنیم.

انتهای پیام/
آناهیتا یاوری
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز