خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه هیات دولت:‌

درس امام در دوازدهم فروردین این بود که در این کشور همه کاره مردم هستند/ تنها راه حل مسائل پیچیده کشور ما برگزاری همه‌پرسی و اجرای خواست مردم است/ تحریم یک ظلم بزرگ روی سر مردم است که باید برداشته شود

asdasd
کد خبر : ۱۰۵۶۸۳۴

رئیس‌جمهور گفت: امام درس بزرگی به همه داد و اعلامیه مهمی بود و این که در این کشور همه کاره مردم هستند. اگر در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم این است که میزان رای مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه هیات دولت ضمن گرامیداشت دوازدهم فروردین و سالروز اعلام نظام جمهوری اسلامی ایران در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸، رفراندوم را یکی از افتخارات مهم نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و معماری معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) دانست و گفت: بعد از انقلاب و تقریبا بلافاصله بعد از روز دهم فروردین و یازدهم فروردین که دو روز همه پرسی و رفراندوم بود، با ۲۲ بهمن که پیروزی انقلاب اسلامی بوده فاصله آن ۴۷ روز است یعنی از دو ماه کمتر است که مردم پای صندوق آرا آمدند و به نظام رای دادند.

وی ادامه دارد:  امام درس بزرگی به همه داد و اعلامیه مهمی بود و این که در این کشور همه کاره مردم هستند. اگر در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم این است که میزان رای مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند. و این مردم هستند که برای خود نظامی را بر می‌گزینند و انتخاب می‌کنند. نظامی که یک پایه آن جمهوریت و ‌مردم سالاری و پای دیگر موازین اسلام و اسلامیت است و پایه سوم آن ایران است. این سه در کنار همه قرار می‌گیرد و می شود جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

وی افزود:  نام نظام ما هم جمهوری اسلامی ایران است که در قانون اساسی در اصل اول مخصوصا در اصل سوم می گوید دولت جمهوری اسلامی ایران، این نام این نظام است و دارای سه پایه مهم است که هرکدام اهمیت خاص خود را دارد.

رئیس‌جمهور گفت: قانون اساسی جمهوریت را در اصل ۶ بیان کرده است و اسلامیت را در اصل ۴ بیان کرده است و این هم در اصول مختلف از جمله اصل اول و سوم به صراحت ذکر شده است. مشخص است که کشور ما کشور ایران است و هویت ایرانی و فرهنگ ایران برای ما مهم است و اگر بخواهم یک کلمه درباره  ایران بگویم منافع ملی کشور به معنای عام کلمه است. نه منافع ملی که روبروی امنیت ملی و مصالح ملی ذکر می‌کنیم منافعی که به معنای عام همه اینها را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقامات کشور و مدیریت کشور را با صندوق آرا و با ‌آرای خودشان برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند. منافع ملی ایران به عنوان یک پایه است، موازین اسلام چه در اعتقادات و عمل و قانون گذاری و به ویژه در اخلاق و رفتار میزان و معیار ما است. اداره کشور ایران در دست مردم است. این مردم هستند که بالاترین مقامات کشور را و مدیریت کشور را با صندوق آرا برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند بنابراین نظر مردم و آرای مردم و فکر مردم و انتخاب مردم خیلی مهم است. 

وی افزود: تمام انقلاب‌ها در ایران از زمان میرزای شیرازی بزرگ در این ۱۵۰ سال حرکت‌های انقلابی برای چه بود؟ برای این بود که مردم بتوانند انتخاب کنند. کسی به مردم رایی را تحمیل نکند این کل حرکت‌های انقلابی در جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین دوازده فروردین یک روز مهم در مردم‌سالاری اسلامی در ایران است که باید آن را پاس بداریم. پاسداشت دوازدهم فروردین این است که مردم در همه امور مهم اداره کشور حضور پیدا کنند؛ ‌اگر انتخاباتی داشته باشیم که مشارکت حداکثری در آن نباشد یک ضربه بسیار بزرگی به راه و روشی که در ۱۲ فروردین انتخاب کردیم، زدیم. 

رئیس دولت تاکید کرد: یکی از مسائل مهمی که امروز پیش رو داریم مساله انتخابات است. اگر تا پایان این دولت ۴ مساله مهم را بشماریم یکی از آنها انتخابات ریاست جمهوری و شوراها،‌ میاندوره‌ای است.  انتخابات بسیار مهم است برای این که مردم ببینند چه کسانی را با چه برنامه‌ای می‌خواهند برگزینند. 

وی افزود: تا انتخابات،‌ مشارکت وصندوق رای است نظام جمهوری اسلامی ایران هم با همه این قدرت و شکوه خواهد بود و اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد که مردم بگویند چه فایده‌ای دارد که انتخاب کنیم یا نکنیم، که امیدوارم مردم ما به این روز نرسند که انتخاب کنیم یا نکنیم چه تاثیری دارد، این به معنای پایان تمام انقلاب‌ها است یعنی از میرزای شیرازی تا الان همه را از دست دادیم و از بین رفته است.

رئیس‌جمهور گفت:  بعد از انقلاب و تقریبا بلافاصله بعد از روز دهم فروردین و یازدهم فروردین که دو روز همه پرسی و رفراندوم بود، با ۲۲ بهمن که پیروزی انقلاب اسلامی بوده فاصله آن ۴۷ روز است یعنی از دو ماه کمتر است که مردم پای صندوق آرا آمدند و به نظام رای دادند. جمهوریت و اسلامیت و ایرانیت هر سه در کنار هم قرار گرفته و هر کدام معنای خاص خودشان را دارند. ما هویت و تاریخ ایرانی داریم؛ من یک بار دیگر تاکید می‌کنم که تنها راه حل مسائل پیچیده کشور ما برگزاری همه‌پرسی و اجرای خواست مردم است. اگر به ۱۲ فروردین افتخار می‌کنیم به خاطر برگزاری رفراندوم است. 

وی افزود:  البته ما کشور سوییس نیستیم که صدهزار نفر نامه ای امضا کنند و دولت مجبور شود که رفراندوم برگزار کند. در کشور سوییس صدهزار نفر نامه ای امضا کنند که بگویند این موضوع باید به رفراندوم گذاشته شود دولت باید آن را به رفراندوم بگذارد. من از رییس جمهور سوییس در سفری سوال کردم و گفتم شما با این مساله مشکل ندارید، گفت نه. اگر مردم تصمیم گرفتند و به ما گفتند ما در این مساله رای می‌خواهیم ما به رای می‌گذاریم و هرچه مردم بخواهند همان می‌شود. خیلی راحت بود و می‌گفت ما اصلا مشکلی نداریم.  پرسیدم سالانه چندبار این کار را می‌کنید که گفت بعضی وقت‌ها دوبار بعضی وقت‌ها یک بار و گاهی وقت‌ها یک‌سال طول می کشد و این وابسته به این است که مردم چه می‌خواهند.  

روحانی گفت:  قانون اساسی در اصل ۵۹ به ما گفته است که در مسائل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اگر یک مسئله بسیار مهمی وجود داشت، آن زمان ممکن است که دیگر قانون‌گذاری از طریق مجلس شورای اسلامی نباشد، قانونگذاری از طریق همه پرسی باشد. سال‌ها به این موضوعات فکر می‌کنیم. چهار سوال اصلی در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی وجود دارد. اگر به رفراندوم گذاشته شود و این چهار مسئله نوشته شود و آری یا نه گذاشته شود یا هر سبک دیگری باشد تمام دعواها و مشکلات جناحی و حزبی حل خواهد شد.  

رییس دولت دوازدهم با بیان این تا پایان این دولت ۴ ماه باقی مانده است که باید کشور را در این مدت اداره کنیم، گفت: یک روز این چهارماه هم برای ما مهم است. دولت در هر لحظه می‌تواند تصمیم مهم بگیرد و اقدام مهمی انجام دهد و مردم این بار را بر دوش ما گذاشتند و تا ۱۲ مراد این بار بر دوش ما است و سنگینی آن را به وضوح بر دوش خود احساس می‌کنیم. 

وی افزود: یکی از مسائل مهم انتخابات است که همه باید تلاش کنیم انتخابات خوب، پرشور و با شکوه برگزار شود به گونه‌ای که همه مردم احساس کنند که نماینده‌ای دارند. یعنی هر چند تفکر که داریم هرکدام ببینند نماینده‌ای دارند و تشویق شوند و پای صندوق رای بیایند. زحمت ایستادن پای صندوق را به عنوان عبادت تلقی کنند.  سال ۹۶ مردم ساعت‌ها و حتی تا غروب در صف رای ایستادند و وزارت کشور و شورای نگهبان نتوانستند توقع مردم را برآورده کنند و مردم را از پشت صندوق رای با صف‌های طولانی برگردانند که بعضی‌ها در مصاحبه گفته بودند که ما ۷ ساعت ایستادیم که رای دهیم و حتی بعضی‌ها گریه کردند وقتی آنها را برگرداندند و از یک تا دو میلیون نفر رای نگرفتند که البته دیگر مهم نیست و گذشته است.  

وی ادامه داد: این مساله خیلی مهم است که همه مردم احساس کنند که رای آنها تاثیرگذار است و با شور و شوق پای صندوق بیایند و نترسیم که نکند این انتخاب شود یا آن انتخاب شود. هرچه مردم انتخاب کنند مبارک است این را هم قبول کنیم. اگر این را در مغز خود بگنجانیم منتخب مردم برای ما مبارک است هرکس که می‌خواهد، از این جناح یا از آن جناح باشد.  همیشه ما نیازمندیم و الان هم نیازمندیم که ۱۲ فروردین را در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ تکرار کنیم.

روحانی گفت: 

روحانی در ادامه به بحث کرونا و سلامت مردم اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته زحمات زیادی کشیده شد. از پایان بهمن سال ۹۸ تا الان که فروردین سال ۱۴۰۰ است خیلی تلاش شد. مردم، ‌ کسبه، تولیدکنندگان، آنهایی که مسوولیت داشتند همه تلاش کردند و در راس آنها کادر درمان مسئولیت بسیار سخت و سنگنینی را بر دوش گرفت.

ریس دولت دوازدهم افزود: روز اول برای ماسک و دستکش و الکل و مواد ضدعفونی و وسایل مبارزه با کرونا مشکل داشتیم که همه  اینها ساخته شد و همه به میدان و پای کار آمدند. یک پزشک قهر نکرد و یک پرستار نگفت من خسته شدم. همه آمدند و تلاش کردند. ما اصلا کیت تشخیص نداشتیم اما انواع کیت تشخیص ساخته شد و الان بالای صدهزار توان تست گرفتن داریم.  

وی ادامه داد: در مقطع اخیر کار بزرگ ما واکسن است. تلاش بسیار زیادی شد و میلیون ها دز واکسن خریداری شد که باید وارد کشور شود که البته بخشی از آن وارد شده و بخش دیگر باید وارد شود. در داخل هم بخش های مختلف برای ساخت واکسن تلاش می کنند که امیدوارم تا پایان بهار بتوانیم از واکسن داخلی هم استفاده کنیم.

روحانی درخصوص تامین واکسن کرونا اظهار کرد: شنبه این هفته مصوبه ستاد ملی کرونا بود که در چهارچوب واکسن هایی که وزارت بهداشت و درمان مشخص و معین کرده، هر بخش خصوصی با ارز نیمایی می‌تواند واکسن را وارد کند،  بیاورد و در بیمارستان‌های خصوصی، دولتی و هر جا که وزارت بهداشت و درمان مناسب می‌دانند تزریقات انجام بگیرد. حتی اگر یک کارخانه و یک تولیدکننده بزرگ برای کارگران خودش می‌خواهد برود و با هماهنگی وارد کند و از واکسن استفاده کند.

 وی یادآورشد: واکسنی که ما وارد می کنیم و به صورت مجانی استفاده خواهد شد، آن حساب و برنامه دیگری دارد که طبق آن برنامه عمل می‌کنیم؛ کادر درمان، افراد مسن و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند در اولویت هستند و ممکن است به افراد عادی مقدار دیرتر برسد ولی اگر کسی خواست از طریق دیگر با ارز نیمایی واکسن وارد شود و تزریق شود هیچ مشکلی نداریم.

 رییس جمهوری گفت: چرا یک ایرانی برای زدن واکسن برود در کشور دیگر پول بلیط هواپیما، هتل بدهد و یک ماه بماند تا واکسن را تزریق کنند.  این را مصوب و ابلاغ کردیم و وزارت بهداشت دنبال می‌کند و هر دستگاه بیاورد،  مشکلی در این زمینه نداریم.

روحانی ادامه داد: قدم اول و کار بزرگ ما این است که بتوانیم همه گروه های هدف را واکسینه کنیم یعنی بتوانیم فوتی‌ها را کاهش دهیم. وقتی کادر درمان و کسانی که بیماری زمینه ای دارند و یا افراد مسن واکسن بزنند مرگ و میر یک مرتبه کاهش پیدا می‌کند. قدم دوم این است که زنجیره بیماری را قطع کنیم. البته اگر بخواهیم زنجیره قطع شود باید ۷۰ درصد مردم واکسن بزنند و آنجا دیگر زنجیره قطع می شود. اگر شخصی هم نیاز به واکسن ندارد وزارت بهداشت اعلام کند و این کار در ۱۴۰۰ در دسترس است و انجام خواهد شد واین دولت همه توان خود را به کار خواهد گرفت.

رییس جمهوری یادآور شد: من در جلسه ستاد تنظیم بازار به صراحت گفتم نباید به فکر ۴ ماه باشیم باید به فکر سال ۱۴۰۰ باشیم. باید برنامه ریزی کنیم و هرچه لازم است آماده کنیم و تا ساعت آخر کار کنیم و به بهترین شکلی که در توان داریم دولت را به دولت سیزدهم تحویل دهیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز