خبرگزاری کار ایران

روحانی:

بیانات رهبری بهانه را از اعضای برجام گرفته است/ برای رفع تحریم‌ها یک دقیقه را هم از دست نخواهیم داد

asdasd
کد خبر : ۱۰۵۵۰۵۰

رئیس جمهور با تاکید براین که بیانات رهبر انقلاب بهانه را از کشورهای ۱+۵ گرفته است، گفت: بالاترین مقام کشور ما با لحن و بیان صریحی گفتند اگر شما به تعهدات به طور واقعی و جدی برگردید ما هم به همه تعهدات بازمی‌گردیم.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی، روز چهارشنبه در نخستین جلسه هیات دولت در سال 1400، افزود: کرونا و تحریم دو هدف مهم ما در این چهار ماه است و هر روز دنبال می کنیم تا تحریم از سر مردم کشور برداشته شود.

روحانی تصریح کرد: معتقدم اگر همه طرف مقابل (1+5 ) تصمیم بگیرند به میدان بیایند و به تعهدات خود عمل کنند و همان طوری که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند روشن شود که به طور واقعی از تحریم دست برداشته اند، ما هم به تعهدات خود بر می گردیم.
رئیس جمهور افزود: این پیام و نکته مهمی است که ما به دنیا می گوییم، برغم سه سال ظلمی که به ما شده، در عین حال اگر از طرف شما عمل واقعی ببینیم حاضریم به تعهدات خود برگردیم فعلا هم قصد نداریم درمورد خسارت هایی که به ما زده شده صحبت کنیم، مسئولین کشور به وقت خود آن را دنبال خواهند کرد.

روحانی با تاکید بر اینکه سخنان مقام معظم رهبری در این زمینه بهانه را از دوش آنها برداشته است و دیگر بهانه ای ندارند، گفت: بالاترین مقام کشور ما با لحن و بیان صریحی گفته اند که اگر آنها جدی و واقعی به تعهدات برگردند ما هم به همه تعهدات خود بر می گردیم.

رئیس جمهور افزود: معیار بین ما و 1+5 برجام است و چنانچه طرف مقابل به کل برجام عمل کند ما هم به تعهدات خود عمل خواهیم کرد.

 روحانی خاطرنشان کرد: به ملت عزیز ایران قول می‌دهم که در مدت چهار ماه و نیمی که از فرصت دولت باقی مانده است ذره‌ای در راه منافع ملی حرکت ما کند نخواهد شد و با همان روحیه و نشاطی که در سال 92 کار را شروع کردیم، تا روز 12 مرداد تلاش خواهیم کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت در زمینه کنترل و مهار کرونا نیز همچنان به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد، اظهار داشت: البته کرونا خسارت‌های بسیار زیادی به کشور و مردم وارد کرده است و هنوز هم با خسارت‌های آن مواجه هستیم. لذا ضرورت دارد همچنان در زمینه مقابله با این ویروس به تلاش‌های خود ادامه دهیم و امیدوارم با تامین واکسن داخلی و خارجی، در ماههای آینده شرایط بهتری داشته باشیم.

 روحانی "تقویت تولید" را از دیگر اهداف مهم دولت دانست و اظهار داشت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای سال جدید در زمینه تولید، این موضوع را با جدیت پیگیری خواهیم کرد و تولید را برای حرکت اقتصاد، اشتغال، وفور کالا در بازار و متعادل شدن قیمت‌ها ضروری می‌دانیم.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت پشتیبانی و رفع موانع تولید اظهار داشت: از اولین روزهای سال جدید پیگیری این موضوعات را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و طی روزهای گذشته جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شده است.

 روحانی گفت: سال گذشته اگرچه به واسطه جنگ اقتصادی شدید و اقدامات غیرانسانی دولت ترامپ که هنوز هم تغییر محسوسی از سوی دولت جدید در این اقدامات ایجاد نشده، سال بسیار سختی بود اما در عین حال افتتاح‌های بسیار بزرگی در سال 99 در زمینه‌های مختلف آب، برق، سد، آب‌رسانی به روستاها و بخش نفت، گاز و پتروشیمی داشتیم،چنانچه در روزهای آخر سال شاهد افتتاح پالایشگاه گاز بیدبلند با 3.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و همچنین افتتاح چهل و نهمین سد در کشور بودیم که تا پایان دولت نیز افتتاح‌های بزرگ دیگری نیز خواهیم داشت.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بسیاری از افتتاح‌ طرح‌های مهم در سال گذشته به واسطه گشایش‌هایی بود که با برجام حاصل گردید و آثار آن را در سالهای 98 و 99 شاهد بودیم.

 روحانی سرمایه، تکنولوژی و تعامل سازنده با جهان را لازمه تولید دانست و گفت: تعامل سازنده با جهان نیز نیازمند شرایط سیاسی و اقتصادی است زیرا فردی که قصد سرمایه‌گذاری در کشور دارد به دنبال آن است که پول و سرمایه‌اش را چگونه به کشور بیاورد و چنانچه انسداد وجود داشته باشد سرمایه‌گذاری نیز انجام نخواهد شد لذا باید انسداد را از بین ببریم. دولت در این زمینه لایحه‌ای ارائه کرده است که هنوز به سرانجام نرسیده و باید این موضوعات را برطرف کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بخش سلامت تحول بزرگی در کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: اوایل سال گذشته در زمینه تجهیزات بهداشتی با مشکلات زیادی مواجه بودیم اما امروز به واسطه اقدامات انجام شده در تولید ماسک تنفسی سه لایه شاهد رشد 13هزار و 400درصدی و در ماسک ان. 95 رشد 21هزار درصدی و در تولید گان شاهد رشد 27هزار درصدی هستیم. لذا بخش سلامت جزء اولویت‌های دولت بوده و امسال نیز این بخش را در اولویت خواهیم داشت.

 روحانی تقاضا را عامل شروع و افزایش تولید دانست و گفت: تقاضا زمانی شکل می‌گیرد که مردم در رفاه باشند و بتوانند نیازهای ضروری خود را تهیه کنند و چنانچه مردم در این زمینه مشکل داشته باشند خود به خود تقاضایی هم وجود نخواهد داشت.

رئیس جمهور با قدردانی از تلاش‌های بخش اقتصاد دولت، وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه گفت: بر اساس آمار سازمان برنامه و بودجه 93درصد بودجه‌ای که بنا بود در سال 99 محقق شود، تحقق یافته است و این در شرایط جنگ اقتصادی، تحریم و کرونا اقدام بسیار بزرگی است. همچنین در زمینه حقوق و مزایای کارکنان دولت شاهد افزایش 48درصدی نسبت به سال 98 بودیم.

 روحانی ادامه داد: در بخش صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی، افزایش 54 درصدی داشتیم و بخش عمران هم بیش از 50 درصد افزایش داشته است بنابراین معلوم است که دولت همه توان خود را به کار گرفته که مردم ذره‌ای احساس راحتی کنند البته این بدان معنی نیست که وضعیت مردم بسیار مطلوب است اما با توجه به شرایطی که با آن مواجه بودیم کارِ دولت قابل قبول و ارزشمند بود.

 روحانی خاطرنشان کرد: در بخش بازار سرمایه نیز در ماههای آخر سال ثبات شکل گرفت و از وزارت صمت و کشاورزی می‌خواهم که همه توان خود را در 4 ماه پیش رو به کار بگیرند تا بازار ثبات داشته باشد و مردم شرایط بهتری را احساس کنند.

رئیس جمهور با اشاره به موانع تولید در کشور گفت: بخشی از این موانع در اختیار دولت و بخشی در اختیار قوای دیگر است. لذا همه باید دست به دست هم بدهیم تا امنیت لازم برای سرمایه‌گذاری فراهم باشد و هم مردم شرایط امیدبخشی را احساس کنند.

 روحانی شرایط را امیدبخش توصیف کرد و گفت: باید وحدت خود را حفظ کنیم، از تخریب، سیاه‌نمایی و تبلیغات سوء پرهیز کنیم و حرف حق و واقعیت را بزنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید مقدمه انتخابات تخریب دولت باشد، گفت: انتخابات از مسائل بسیار مهم کشور است و باید با وحدت و همدلی به دنبال جذب و افزایش مشارکت مردم باشیم.

 روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میلاد حضرت ولی‌عصر(عج) در هفته آینده، این روز را روز عدل و امید جامعه بشری دانست و گفت: همه انبیاء و کتب آسمانی به امید و عدل در پایان جهان بشارت داده‌اند و در این زمینه هیچ تفاوتی بین ما و دیگر ادیان وجود ندارد و امیدوارم این روز بسیار فرخنده موجب نشاط، حرکت و امیدواری هرچه بیشتر ما باشد و از برکت وجود منجی عالم بشریت، حرکت پرشتابی را در سال جاری شاهد باشیم.

متن کامل سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

سال 1400 را مجددا به ملت بزرگ و فهیم ایران اسلامی تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم. این اولین جلسه دولت در سال 1400 است. البته جلسات دیگری، جلسات اقتصادی، اشتغال و دولت الکترونیک را در روزهای قبل برگزار کردیم و قدم‌های اولیه را در این راه برداشتیم.

باز هم تاکید می‌کنم دولت در طول 17 هفته‌ای که تا اتمام کار و فعالیت خود پیش رو دارد، یک روز تعطیلی نخواهد داشت. ما با همه توان از همه روزها، از همه ساعت‌ها برای پیشرفت کشور استفاده خواهیم کرد؛ برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و برای آغاز فعالیت‌هایی که برای کشور ضروری می‌دانیم. مخصوصا دو هدفی که قبلا هم اعلام کرد، کرونا و تحریم، این دو هدف مهم ما در این چهار ماه است. هر روز دنبال خواهیم کرد برای اینکه تحریم ظالمانه از روی سر مردم برداشته شود. یک دقیقه را هم در این زمینه از دست نخواهیم داد و معتقد هستیم که اگر طرف مقابل یعنی همه کشورهای 1+5 تصمیم بگیرند که به میدان بیایند و حاضر شوند به همه تعهدات خود عمل کنند، همانطور که چند بار مقام معظم رهبری تاکید فرمودند، اگر آنها دست از تحریم بردارند و برای ما روشن شود این کار واقعی است، ما هم به همه تعهدات برجامی خود برمی‌گردیم.

به نظرم این یک کلام و نکته بسیار مهمی است، یعنی به دنیا می‌گوییم به خاطر سه سال ظلمی که به ما شد، در عین حال حاضریم اگر تعهد کامل از طرف شما ببینیم به تمام تعهدات‌مان برگردیم. فعلا هم قصد نداریم مساله خسارت‌ها را مطرح کنیم که در این سه سال چقدر به ما خسارت زده شده، اینها بحث‌های بعدی است که سر جا و وقت خودش مسئولین کشور آن را دنبال خواهند کرد. اما کلام، کلام کاملا واضح و روشنی است. به نظرم سخنان مقام معظم رهبری بهانه را از دوش آنها برداشته، آنها بهانه‌ای ندارند که بگویند ما ممکن است به تعهدات‌مان عمل کنیم، اما شما عمل نکنید. دیگر بالاترین مقام کشور ما با یک لحن و بیان بسیار صریحی گفتند اگر شما به تعهدات به طور واقعی و جدی برگردید، ما هم به همه تعهدات برمی‌گردیم، حتی یک مورد را ایشان استثنا نکردند بگویند مثلا این یک مورد را برنمی‌گردیم، نه کلاً.

پس معیار بین ما و شما برجام است. شما به کل برجام عمل کنید و ما هم به کل برجام عمل می‌کنیم. این هدف اول ما در این چهار ماه است. این را دنبال خواهیم کرد. البته بار اصلی بر دوش وزارت امور خارجه است، اما در عین حال همه بخش‌های دولت در این زمینه باید همکاری، کمک و کار کنند. بانک مرکزی، وزارت نفت، وزارتخانه‌های اقتصادی و غیر اقتصادی، همه در این راه آماده‌ایم.

می‌خواهم به مردم عزیز ایران قول بدهم که شما فکر نکنید چون چهار ماه، چهار ماه و نیم از فرصت ما مثلا باقی هست، یک ذره در راه منافع ملی کمی کندتر حرکت خواهیم کرد، امکان ندارد. همانطور که در سال 92 شروع کردیم با همان روحیه و تلاش، یک روز هم برای ما فرق نمی‌کند. تا روز 12مرداد انشاءالله تلاش و کار خواهیم کرد. بسیاری از پروژه‌ها هست که تکمیل می‌شود و به اتمام می‌رسد و در زمینه برداشتن تحریم هم همه توان خود را به کار خواهیم گرفت.

در زمینه کرونا هم همینطور، در زمینه کرونا همه تلاش‌مان را انجام خواهیم داد. البته کرونا در سال 99 خسارت‌های بسیار زیادی بر ما وارد کرد. اواخر سال 98 هم بود، ولی عمدتا سال 99، هنوز هم با خسارت‌های کرونا مواجه هستیم.

این همه مردم که در ایام عید با خودروهای خود به قصد سفر به راه افتادند، وقتی نگاه می‌کنیم، فکر می‌کنیم مثلا مردم الان از حد طبیعی بالاتر سفر می‌روند. امروز در دولت وزیر گردشگری به صراحت گزارش داد و گفت تخت‌های هتل‌های ما، مراکز اقامتی ما فقط 25 درصد اشغال است، 75 درصد در ایام عید خالی است. پس هنوز کرونا در زندگی مردم تاثیر می‌گذارد.

دیروز فرمانده راهور گفت امسال نسبت به سال 98، 16 درصد سفر کم شده است. در 98 هم به خاطر سیل سفر کم شده بود. الان به طور متوسط اگر شرایط عادی بود، حتما 30 درصد سفر کم شد، پس باز هم سفر کم است. علیرغم اینکه البته به سفر توصیه نمی‌کنیم، سال، سال کروناست و عزیزان ما هر چه کمتر سفر بروند بهتر است. اگر هم در یک سفری که هستند خدای ناکرده مراعات نشود، تاوان سنگینی باید پرداخت کنیم. انشاءالله آنهایی هم که به سفر رفتند حتما اصول بهداشتی را مراعات می‌کنند. پس ما هنوز در مخمصه و مشکلات کرونا هستیم. در عین حال همه توان‌مان را به کار می‌گیریم.

امیدواریم مساله واکسن، هم واکسن خارجی، هم واکسن داخلی شرایطی باشد که در ماه‌های آینده شرایط بهتری از امروز داشته باشیم.

این دو هدف دو هدف اصلی بود که از قبل گفتیم و دنبال کردیم و دنبال می‌کنیم. اما در عین حال یک هدف مهم دیگری هم مقام معظم رهبری برای سال جدید تاکید کردند که باز هم موضوع تولید است. تولید برای ما خیلی اهمیت دارد. یعنی اگر بخواهد اقتصاد ما حرکت کند و اشتغال ما در مسیر درست قرار بگیرد، اگر بخواهد وفور در بازار تحقق پیدا کند، اگر قیمت‌ها بخواهد متعادل شود، حتی ارزش پول ملی ما، یک بخشی از ارزش پولی ملی، مربوط به مسائل داخلی و تورم و تولید می‌شود و یک بخشی از آن مربوط به ارز خارجی می‌شود، اینها هر دو تاثیر بسزا دارد. البته در شرایط فعلی ارز خارجی خیلی مشهود است. ارز خارجی وقتی به اندازه کافی در اختیار ما نیست، گران می‌شود و این دو دو تا چهارتای اقتصاد است. عرضه و تقاضا الفبای اقتصاد است. وقتی تقاضای چیزی زیاد است، عرضه هم کم است، گران می‌شود، خیلی طبیعی است.

ارز گران می‌شود و وقتی ارز گران می‌شود، ارزش پول ملی ما پایین می‌آید. تولید هم همینطور است. تولید هم اگر پایین بیاید، ارزش پول ملی ما پایین می‌آید. یعنی یک کالایی که یک قیمت A دارد وقتی تولید پایین بیاید آن قیمت A ترقی می‌کند و بالا می‌رود چون تولید کم می‌شود و ارزش پول ملی ما باز هم پایین می‌آید. پس از هر نظر باید به مساله تولید بسیار توجه کنیم، تولید برای ما بسیار مهم است.

رهبری فرمودند که امسال هم به پشتیبانی تولید و هم به رفع موانع تولید توجه کنیم. هر دوی اینها حائز اهمیت است. لذا از اولین جلسه‌ای که روز اول فروردین، جلسه اقتصادی گذاشتیم، روی همین موضوع بحث کردیم.

سال 99 سال بسیار سختی برای ما بود. یعنی بعدها اقتصاددان‌ها بنشینند، آنهایی که در مسائل سیاسی، اجتماعی کار می‌کنند، همه ابعاد قضیه را مدنظر قرار دهند. سال 99 سال بسیار سختی بود. تحریم شدید، جنگ اقتصادی شدید، اقدامات غیرانسانی دولت ترامپ بعد هم که هنوز تغییر محسوسی نمی‌بینیم، تغییری ایجاد نشده است.

در سال 99 خیلی به مردم فشار وارد آمد، اما در عین حال این همه افتتاحی که در سال گذشته صورت گرفت، فقط افتتاح پنجشنبه‌ها را می‌گویم، خیلی پروژه‌ها در طول هفته افتتاح می‌شد، در استان‌ها افتتاح داشتیم، وزرا و دیگران هم طرح‌های زیادی را افتتاح کردند. افتتاح خیلی زیاد بود. یک بخشی از آنها را خودم در روزهای پنجشنبه بر این افتتاح نظارت می‌کردم، معروف به پنجشنبه‌های افتتاح که انشاءالله امسال هم داریم. از همین فردا پنجشنبه افتتاح‌ها شروع می‌شود و ادامه پیدا می‌کند. پنجاه و نهمین افتتاح فردا پنجشنبه خواهد بود و انشاءالله ادامه خواهد یافت. افتتاح‌های خیلی مهمی داشتیم در آب، برق، این همه سدها و تصفیه‌‌خانه‌ها و فاضلاب، این همه آب و برق برای روستاها، این همه نیروگاه‌ها، این همه بخش‌های نفت که تولید نفت ما را در بخش‌های مختلف بالا برد، تولید گاز افزایش پیدا کرد، تولید محصولات پتروشیمی که افزایش یافت.

بعضی چیزها واقعا افتتاح شد، ارزش یکی از پروژه‌هایی که افتتاح کردیم 3.5 میلیارد دلار بود. یعنی برای افتتاح پالایشگاه گاز بیدبلند 3.5 میلیارد دلار هزینه کردیم. این پالایشگاه یک شهر است. وقتی به پالایشگاه بیدبلند در فضای مجازی نگاه کنید یک شهر است، یک شهر درست شده است، کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.

در همین روزهای آخر سال 99 چهل و نهمین سد را افتتاح کردیم. کار بزرگی است. به هر حال در این دولت 40 سد افتتاح شده و چند سد دیگر افتتاح می‌شود. 56 یا 57 سد تا پایان دولت افتتاح خواهد شد.

در مسایل دیگر هم همینطور است، راه، راه آهن و مسکن کارهای بزرگی صورت گرفته، اقدامات بسیار بزرگی صورت گرفته است. انشاءالله در همین چند ماه تا پایان این دولت افتتاح‌های بسیار مهم خواهیم داشت. افتتاح‌ها مثل افتتاح آب در شرق کشور که تاریخی بود. این افتتاح انجام گرفت و مراحل بعدی آن هم انجام می‌گیرد.

آنچه راجع به دریاچه ارومیه و احیای این دریاچه در همین ماه‌های پیش رو انجام خواهد شد، یا پروژه خط لوله نفت از گوره به جاسک که انجام می‌گیرد. اینها طرح‌های مهم و بزرگی است که انجام می‌گیرد. در راه آهن و جاده افتتاح  داریم، در مساله سلامت برای افتتاح 11 هزار تخت بیمارستانی آمادگی داریم، تجهیزات آن را بتوانیم برسانیم، بقیه چیزهای آن آماده است. کار بسیار بزرگ و عظیمی انجام گرفته است.

در سالی که گذشت، در تولید تلاش کردیم، منتها مردم ما بدانند بسیاری از افتتاح‌های مهم ما مربوط می‌شود به سرمایه‌گذاری در آن سال‌هایی که گشایشی حاصل شد، سال 94، 95، 96 گشایش‌هایی که حاصل شد، آثار آن را در 98، 99 دیدیم و در سال 1400 که امسال است، انشاءالله می‌بینیم. باز هم باید گشایش ایجاد کنیم.

بدانید در تولید حرف اول را سرمایه می‌زند. هیچ چیز جای سرمایه را نمی‌گیرد، حرف اول سرمایه است، حرف دوم تکنولوژی است. اینها برای تولید اساس است. البته حرف سوم هم تعامل سازنده با جهان است. باید بتوانیم با دنیا مبادله کنیم. آنچه می‌خواهیم بخریم بیاوریم، آنچه لازم داریم صادر کنیم، بتوانیم صادر کنیم. برای تعامل سازنده هم شرایطی وجود دارد. شرایط سیاسی و اقتصادی وجود دارد. بانکها باید بتوانند با هم کار کنند. اگر کسی که از خارج می‌خواهد بیاید سرمایه‌گذاری کند، اول صحبت او این است که پولم را چطور بیاوریم و چطور ببرم؟ این آغاز است، اولین حرف است. کسی که می‌خواهد بیاید در کشور سرمایه‌گذاری کند مثلا می‌گوید یک میلیارد دلار می‌خواهم پول بیاورم، چطور بیاورم. هر وقت خواستم سود آن را ببرم، چطور ببرم؟ اگر این انسداد باشد هم برای آوردن هم برای بردن، سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد. باید انسداد را از بین ببریم. یک بخشی از آن برای تحریم است، ‌یک بخشی هم مشکلات دیگر است. مثلا لایحه دادیم، چند سال این لایحه هنوز در گیرودار است، باید اینها را تمام کنیم، باید روابط بانکی‌مان را درست کنیم، اینها اساس کار هست.

بحمدالله در زمینه فن‌آوری و نوآوری حرکت‌های بسیار خوبی در کشور شروع شده است. کارخانه‌های نوآوری، شرکت‌های دانش‌بنیان را که می‌بینیم، در همین بخش سلامت دیدیم چه تحولی ایجاد شد. عید پارسال برای دستکش، ماسک برای همه اینها مشکل داشتیم. برای بخش‌ها، ببینید این یک سال چه اتفاقی افتاده است؟ یکی دو آمار برای مردم می‌خوانم که توجه کنند.

نرخ رشد تولید ماسک تنفسی سه لایه 13 هزار و 400 درصد است، از سال قبل تا الان 13هزار درصد است. ببینید چه رشدی این تولید پیدا کرده است. یا فرض کنید در ماسک ان.95 رشد ما 21 هزار درصد است. این رشدها، رشدهای معمولی نیست. یک رشد فوق‌العاده است. یا تولید گان‌ها و لباس‌های یکسره 27 هزار درصد افزایش پیدا کرده است.

اساساً برای تولید آنچه مورد نیاز کشور بوده یک حرکت فوق‌العاده‌‌ای انجام گرفته است. تولید در بخش سلامت، تولید در بخش سلامت اولویت ما بوده است. یعنی در داروسازی، در تجهیزات پزشکی باز هم امسال تولید در بخش سلامت اولویت یک ما هست. اولویت دوم ما مواد غذایی و نیازمندی‌های ضروری مردم است. البته بقیه‌ چیزها را هم نیاز داریم.

یک بخش، بخش تولید است که ارز ما را تامین می‌کند. ارز ما چگونه تامین شد؟ چگونه توانستیم کالاهای مورد نیاز را وارد کنیم؟ چگونه توانستیم دارو را وارد کنیم؟ چگونه توانستیم نهاده‌های دامی را وارد کنیم، آنچه نیاز داشتیم؟ بخش نفت ما که با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کرد، بخش‌های دیگر آمدند، پتروشیمی، فولاد و مس آمد، بخش‌های دیگر به میدان آمدند. اینها درست است به ظاهر مواد غذایی نیست، اما همه به هم وصل است. اینهاست که ارز ما را تامین می‌کند. ارز ماست که مواد اولیه را تامین می‌کند. مواد اولیه است که تولید را به حرکت درمی‌آورد و همه اینها تقاضا، اگر همه چیز تولید کنید، اما تقاضا نباشد چه کار می‌کنید؟ یا باید تقاضای داخلی داشته باشید یا باید بازار صادراتی. آن عاملی که باعث می‌شود تولید شروع شود، تقاضاست. تقاضا نباشد اصلا تولید شروع نمی‌شود. شما چیزی تولید کنید که هیچ‌کس نخرد، در عقل طرف شک می‌کند که چیزی تولید کند که اصلا مشتری نداشته باشد. اول مشتری و تقاضاست، یا تقاضا بازار بیرون است یا بازار داخلی است. فرقی نمی‌کند به هر حال تقاضا نیاز داریم که تولید را به حرکت دربیاورد.

تقاضا چطور درست می‌شود؟ مردم باید در رفاه باشند. اگر مردم نتوانند برای زندگی روزمره خود آنچه نیاز دارند تهیه کنند، اشتغال نباشد، درآمد نباشد، خود به خود تقاضا کم می‌شود، تقاضایی نخواهد بود. بعضی از تقاضاها ضرورت‌های زندگی مردم است. دارو و غذا از آنهاست، ضروریات اولیه است که باید تامین کنیم. در این هم باید سرمایه‌گذاری و کار کنیم.

در سال 99 که سال بسیار سختی بود، می‌خواهم از بخش اقتصاد، از سازمان برنامه و بودجه، از وزارت کار، از همه اینها تشکر کنم. آماری که سازمان برنامه و بودجه روز آخر سال 99 برای من فرستاد، نشان می‌دهد، اولا بودجه‌ای که بنا بود در سال 99 متحقق شود، 93 درصد آن تحقق پیدا کرده است. ببینید در سال جنگ اقتصادی، کرونا و سختی بودجه 93 درصد تحقق پیدا کرد. در شرایط عادی هم بهتر از این نمی‌شود، همیشه بودجه 100 درصد تحقق پیدا نمی‌کند. همیشه 80، 90 درصد، کمتر یا بیشتر محقق می‌شود. 93 درصد این بودجه تحقق پیدا کرده است.

بعد این بودجه در زمینه حقوق و مزایای کارکنان دولت، در مجموع آنچه خزانه به ما اعلام می‌کند 48 درصد نسبت به سال 98 افزایش پیدا کرده است. نسبت به یک سال 48 درصد افزایش پیدا کرده است. در بخش صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی که اینها در یک ردیف هستند 54 درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کردند.

در بخش‌های عمرانی هم بالای 50 درصد است که با یک محاسبه بالای 60 درصد با محاسبه خزانه بالای 50 درصد، پس معلوم است دولت توان خود را به کار گرفته که مردم ذره‌ای احساس راحتی کنند. این معنایش آن نیست که وضع مردم خوب است، این معنایش این نیست. 48 درصد، 54 درصد، 50 درصد و اینهایی که گفتم، یعنی دیگر وضع مردم بسیار خوب شده! این توان دولت بوده است. به نظرم با شرایطی که داشتیم کار دولت کار ارزشمند و قابل قبول بوده است، ولی بیش از اینها می‌خواستیم. اگر شرایط ما کرونا و تحریم نبود، اصلا این آمارها در شرایط کرونا و تحریم است که به آن رسیدیم و بسیار مهم است.

برای مردم عادی هم، چه وام‌هایی که در سال 99 پرداخت کردیم، چه حمایت از کسب و کارهایی که صدمه دیده بودند، یک میلیون وامی که به افراد یارانه‌بگیر اختصاص دادیم و به آنها پرداخت کردیم، برای اقشاری که دچار مشکل بودند، یک سه ماه و یک چهار ماه، هفت ماه به اینها برای هر نفر ماهی 100هزار تومان پرداخت کردیم، به خاطر شرایط کرونایی به نزدیک 35 میلیون نفر جمعیت پرداخت کردیم. در مساله سهام عدالت دو قسط 30 درصد آزاد شد و پول آن پرداخت شد و اخیراً سود این سهام به اینها پرداخت می‌شود.

در بخش بازار سرمایه که مردم وارد شدند، درست است که بعضی‌ها دچار مشکل شدند، ولی در کل بازار سرمایه ما در ماه‌های آخر ثباتی گرفت. امیدواریم، یعنی همه ما باید تلاش کنیم و امسال کاری کنیم مردم احساس راحتی بیشتری کنند.

خواهش می‌کنم از وزارت صمت، وزارت کشاورزی، روز یکشنبه هم تاکید کردم، این چهار ماه بگذارید بازار ثبات داشته باشد. یعنی هر چه بنا بوده گران شود در 99 گران شده و بگذاریم این چهار ماه ثبات داشته باشد. هم وزارت کشاورزی و هم وزارت صمت تمام توان خود را باید به کار بگیرند که مردم یک شرایط بهتری را احساس کنند.

مقام معظم رهبری باز هم روی تولید تاکید کردند. حتما مساله تولید را باز هم دنبال می‌کنیم. البته بخشی از موانع تولید ما هست که دولت باید آنها را رفع کند، بخشی از آن دست قوای دیگر است، بخشی از موانع، موانعِ سرمایه‌گذاری است، جاهای دیگر باید حل کنند. امنیت سرمایه‌گذاری لازم است، بخشی از امنیت سرمایه‌گذاری دست دولت است و بخشی از آن دست نیروهای امنیتی است، بخشی هم دست قوه قضاییه است. همه باید دست به دست هم بدهیم، هم امنیت لازم را ایجاد کنیم، هم بتوانیم کاری کنیم که مردم احساس کنند شرایط شرایطِ امیدبخش برای آینده است.

باز هم تاکید می‌کنم شرایط ما شرایطِ امیدبخش است. وحدت‌مان را حفظ کنیم، همدیگر را تخریب نکنیم، سیاه‌نمایی نکنیم، تبلیغات سوء انجام ندهیم، نگوییم اگر ما نگوییم، فلان شبکه ماهواره‌ای زودتر از ما می‌گوید، حرف دروغ که زود و دیر ندارد، او بیجا می‌کند که حرف دروغ می‌زند، آن وقت می‌گوید عقب نیفتیم چون او به دولت انتقاد می‌کند، ما تندتر انتقاد کنیم که مشتری ما بیشتر شود. اینطور مشتری برای شما درست نمی‌شود، شما حرف حق و واقعیت بزنید آن مشتری را هم خداوند به موقع درست می‌کند.

الان هم که در مسیر انتخابات هستیم و امسال انتخابات یکی از مسائل مهم ما هست. مقدمه انتخابات تخریب دولت نباشد. هر کسی بیاید بگوید من چه کار می‌کنم، از این دولت بهتر عمل می‌کنم. اهلاً‌ و سهلاً، دست او را می‌بوسیم که بیاید بهتر از این دولت عمل کند.

ما هم تلاش می‌کنیم تا موقع دولت بعدی انشاءالله هم کرونا تا حد زیادی مهار شود و هم تحریم گشایش پیدا کند. همه تلاش‌مان را تا روز آخر انجام می‌دهیم. پس در بحث انتخابات دنبال تخریب نرویم. دنبال جذب مردم و آمدن مردم برویم.

و آخرین نکته‌ای که می‌خواهم اشاره کنم و می‌خواستم در آغاز با این نکته شروع کنم، این است که هفته آینده، هفته و روز عدل و امید جامعه ماست. یعنی دوشنبه هفته آینده روز میلاد حضرت ولیعصر امام زمان (ارواحنا له‌الفدا) است و افتخار ما این است، البته همه امت‌ها منتظر امید و عدل هستند، یعنی این اختصاص به اسلام ندارد، وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ، همه کتاب‌ها، تمام انبیاء همین را گفتند. تمام کتابهای آسمانی همین را گفتند، گفتند پایان جهان پایان عدل و پایان نور است و همه باید به آینده جهان امیدوار باشند. این مخصوص اسلام نیست، مخصوص شیعه هم نیست، منتها ما خیلی مشخص‌تر، روشن‌تر، با اسم، با اسم پدر، با فامیل، با مشخصات، نحوه ظهور، علائم ظهور، دقیق‌تر حرف می‌زنیم، والا همه امید دارند، همه هم اعتقاد دارند، مهدویت، عدل، گشایش جهان، فرج، انتظار فرج، این مخصوص ما نیست، همه ادیان آسمانی انتظار فرج دارند و انشاءالله امیدواریم این روز بسیار فرخنده‌ای که در پیش داریم، موجب نشاط و حرکت و امیدواری ما باشد. مخصوصا آن امام عدلی که در کنار ما و حامی ما هست، دست ما باید به سوی او دراز باشد و از برکت وجود او می‌توانیم حرکت پرشتاب‌تری داشته باشیم.

انشاءالله کاری کنیم که سال 1400 برای همه ما، برای امت‌های اسلامی، برای همسایگان ما، برای همه آنهایی که نوروز را پاس می‌دارند، سال هجری شمسی یا قمری اسلامی را مورد تاکید قرار می‌دهند، انشاءالله سال بهتری باشد.

امسال هم درست است سال پایان قرن است، اما 1400 یعنی چهره قرن جدید، از نظر تقویمی 1400 پایان است و 1401 آغاز است، ولی 1401 از بین می‌رود و این 1400 جلوه دارد. 1400 یعنی آمدن شرایط جدید، قرن جدید، تحرک و نشاط جدید. انشاءالله همه در کنار هم بتوانیم از این سال پرنعمتی که خداوند با رحمت خود انشاءالله در اختیار ما قرار داده، از این سال پرنعمت استفاده کنیم و مردم ما هم بتوانند شرایط بهتری داشته باشند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز