خبرگزاری کار ایران

یونسی در دیدار سفیر سوئیس:

تحریم‌های آمریکا، مانع مهمی بر سر راه توسعه مناطق محروم ایران است

asdasd
کد خبر : ۱۰۲۰۵۶۳

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی وجود اقوام و مذاهب گوناگون را فرصتی برای توسعه و امنیت کشور دانست و گفت: دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران کماکان تلاش می کنند فرصت تنوع قومی ومذهبی را به تهدید تبدیل کنند اما دولت و نظام مصمم است با رعایت کامل حقوق شهروندی، سرمایه گذاری در مناطق مرزی و اقلیت نشین و عدم تبعیض، فرصت شکوفایی را برای همه ایرانیان فراهم سازد.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام علی یونسی در دیدار مارکوس لاینتر سفیر سوییس در تهران با اشاره به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در تدوین و تصویب سند حقوق شهروندی و توجه ویژه در این سند به مطالبات اقلیت های قومی، دینی و مذهبی، اظهارداشت: امروز در سایه اقدامات انجام شده حسن روابط و اعتماد متقابل بین اقوام و مذاهب در ایران وجود دارد.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با اشاره به اقدامات دولت در راستای سرمایه گذاری گسترده در مناطق محروم اهل سنت بویژه در استان سیستان و بلوچستان و کردستان، گفت: گروه های تروریستی با ایجاد ناامنی تلاش زیادی کردند تا در مسیر سرمایه گذاری و توسعه این مناطق اخلال ایجاد کنند اما دولت توانست با جلب اعتماد علما و مردم همین مناطق، طرح های و پروژه های توسعه ای را به انجام برساند.

 یونسی گفت: دشمنان همواره تلاش کرده اند تا بین پیروان مذاهب و اقوام مختلف در ایران اختلاف ایجاد شود، اما با هوشیاری مردم همیشه این تلاش‌ها خنثی شده چرا که اراده سیاسی در ایران بر این است که هیچ تفاوتی بین اقلیت و اکثریت در کشور نباشد.

وی با بیان اینکه اقوام ایرانی از زبان ، تاریخ، فرهنگ و آداب و رسوم و هویت واحدی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: همه اقوام خود را ایرانی و جزو ایران می دانند و امروز مشترکات فرهنگی و هویت مشترک ، همه ملت ایران را به هم پیوند داده است و معتقدیم رشد یک ملت در این است که همدیگر را بپذیرند و این مولفه در فرهنگ ایران از دوران های قدیم وجود دارد.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی گفت: در قانون اساسی و قوانین موضوعه هیچ گونه تبعیض بین اقوام و مذاهب وجود ندارد لذا امروز بسیاری از اقلبت های قومی و مذهبی در مناصب گوناگون دارای مسولیت هستند و علاوه بر همه حمایت‌های قانونی، رییس جمهوری بنده را به عنوان ناظر بر رعایت حقوق اقلیت‌ها و اقوام مختلف منصوب کرده که با همکاری بسیار خوب رهبران اقلیت‌ها توانسته‌ایم همزیستی مسالمت‌آمیز موجود از گذشته بین اقوام و اقلیت‌ها را بیش از پیش تعمیق و گسترش دهیم.

 یونسی با تاکید بر این که انقلاب اسلامی ایران با مشارکت همه اقوام و مذاهب شکل گرفت، تصریح کرد: اقلیت های مذهبی به رهبری امام راحل اعتماد و اطمینان داشتند لذا با پیروزی انقلاب اسلامی شاهد وحدت، همدلی و انسجام بی نظیری بین اقوام گوناگون و مذاهب مختلف بودیم و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوق همه اقوام و مذاهب به رسمیت شناخته شده است.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در این دیدار همچنین با اشاره به اشاره به یکصدمین سالگرد برقراری روابط ایران و سوییس اظهار داشت: دولت و مردم دو کشور در تمام این دوران همواره با یکدیگر روابط صمیمی و بر مبنای اعتماد متقابل داشتند و این مناسبات دوستانه پایه و مبنای محکمی برای تقویت هرچه بیشتر روابط و همکاری های دوجانبه است.

 یونسی لزوم همکاری بخش خصوصی و شرکت های سوییسی در ایران را در تقویت مناسبات دوجانبه مورد تاکید قرار داد و گفت: ظرفیت های فراوانی برای مشارکت و فعالیت شرکت های مختلف سوییسی در ایران وجود دارد که فعال شدن آن می تواند به نفع دو کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید روابط دو کشور بر اساس توافقنامه و نقشه راهی که روسای جمهور دو کشور در دیدارهای دوجانبه ترسیم کرده اند، اجرایی و عملیاتی شود.

یونسی در ادامه، توضیحات تاریخی و آکادمیک مفصل، مبسوط و کارشناسی به سفیر سوییس در خصوص موقعیت اقوام و اقلیت ها در ایران داد.

او تاکید کرد که کردها و آذری ها و اقوام دیگر همگی ریشه ایرانی دارند و در ایران، اقوام دشمن هم نیستند.

وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، خاطرنشان کرد: در تاریخ ایران، به هیچ عنوان امحاء قومی و دشمنی و جنگ قومی وجود نداشته است و در حال حاضر نیز چنین دشمنی هایی میان اقوام ایرانی نیست.

 یونسی این را هم گفت که اقوام ایرانی، به ظاهر قوم هستند، ولی در واقع یک قوم محسوب می شوند. ما اساسا قومی به نام قوم فارس نداریم که در مقابل کردها و ترک ها و سایر اقوام باشند. یونسی، اضافه کرد که اقوام ایرانی، جلوه های مختلف زبان و لهجه ایرانی هستند و در واقع تبار و ریشه همه آنان یکی است.

او افزود: زبان فارسی، زبان ملی همه اقوام ایرانی است و چیزی به نام قوم فارس و شکافی به نام قوم فارس و ترک و سایر اقوام موجود، نداریم.

مشاور ویژه رییس جمهور و وزیر سابق اطلاعات دولت اصلاحات، در عین حال منکر این مسئله نشد که همچنان، موانعی مصنوعی برای وحدت ملی وجود دارد که به نام یک قوم یا یک زبان، گفته می شود. اینها همه ناشی از سوءبرداشت در داخل، و یا تبلیغات دشمنان ملت یکپارچه ایران است.

یونسی در همین باره افزود: دولت در صدد رفع این موانع، چه آتهایی که مربوط به قانون است و آنچه که به سوءمدیریت باز می گردد، می باشد و البته توفیقات زیادی در این راه به دست آورده است.

سفیر سوییس نیز در ارتباط با توفیقات به دست آمده در ایران گفت: ما خبر داریم که اقلیت های دینی مورد حمایت دولت هستند و برخی نمایندگان این اقلیت ها در مجلس ایران نیز در ملاقاتی که با آنان داشتیم، آن را تایید و گفته اند که سرمایه گذاری های خوبی در مناطق مربوط به اقوام صورت گرفته است.  

یونسی نیز در همین باره، پاسخ داد که سیاست موکد دولت، اولویت به مناطق محروم است اما تحریم های حداکثری دولت آمریکا، مانع مهمی بر سر راه توسعه این مناطق ایجاد کرده است و یکی از موانع اصلی بر سر راه توسعه و سرمایه گذاری در مناطق اقوام نشین، همین تحریم هاست.

سفیر سوییس در تهران با بیان اینکه رعایت حقوق اقلیت‌ها و زندگی مسالمت‌آمیز پیروان مذاهب و اقوام گوناگون در ایران در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد، گفت: ایران از ریشه های تاریخی و تمدنی بسیار غنی برخوردار است و بی تردید در نحوه رفتار با اقلیت های قومی و دینی از سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی عقب نیست.

وی خاطر نشان کرد: امروز هر دو کشور نسبت به غنا و تنوعی که اقلیت های قومی و مذهبی دارند و ظرفیتی بی بدیل این تنوع فرهنگی واقف هستیم و از این ظرفیت در مسیر توسعه روزافزون استفاده می کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز