خبرگزاری کار ایران

مطهری در مراسم ۱۶ آذر انجمن اسلامی دانشگاه تهران مطرح کرد؛

جلسه برخی نمایندگان و فرهادی درباره پست‌های وزارت علوم / آخرین پیگیری‌های حصر

asdasd
کد خبر : ۲۳۱۳۹۳

آقای موسوی به فرزندانشان جمله‌ای را گفته بودند که آنها هم به من انتقال دادند و مضمون آن این بود که ما نظام را دوست داریم. لذا این مباحثو حرف‌هایی که آقای کروبی زده است همانند حرف آقای موسوی بوده است و باید به نوعی به این مباحثپایان داد و بنده می‌گویم که راه برای مرتفع شدن این موضوع باز است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشجو و دانشگاه دیده‌بان جامعه است که آژیر خطر را می‌کشد، تاکید کرد: نقد قدرت لازم است و حکومت‌ها نیاز به نقد دارند وگرنه فاسد می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی مطهری در مراسم روز دانشجوی انجمن اسلامی دانشگاه تهران که در تالار شهید چمران دانشکده فنی در حال برگزاری است، گفت: روز دانشجو را به شما دانشجویان که حضور پر ازدحامتان برای من غیره منتظره بود تبریک می‌گویم.

وی با گرامیداشت شهدای ۱۶ آذر سال ۳۲ اظهار داشت: اگر شرایط آن روز‌ها را در نظر بگیریم، حرکت و اقدام آن شهدا که سه ماه و نیم بعد از کودتای ۲۸ مرداد بود، بیشتر به ارزش کارشان پی می‌بریم که جرقه‌ای در تاریکی بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرکت دانشجویان د ر۱۶ آذر ۳۲ در واقع نوری در ظلمت بود یادآور شد: می‌توان گفت که حرکت آن‌ها همانند واقعه کربلا بود چراکه واقعه کربلا جرقه‌ای در تاریکی بود در حالی که توده مردم متوجه از بین رفتن محتوای دین نبودند امام حسین(ع) می‌دید که اثری از اسلام پیامبر(ص) نیست و از آن، شعار و ظاهری باقی مانده هر چند که ممکن است اذان و صفای نماز جماعت پر شور‌تر شده باشد.

مطهری با تاکید بر اهمیت جنبش دانشجویی تصریح کرد: دانشجو و دانشگاه دیده‌بان جامعه است که آژیر خطر را می‌کشد. در ابتدای انقلاب این سوال مطرح بود که آیا نیازی به جنبش دانشجویی است یا خیر؟ پاسخ مثبت است نقد قدرت و حکومت‌ها لازم است و حکومت‌ها نیاز به نقد دارند وگرنه فاسد می‌شوند.

وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) خاطر نشان کرد: شهید مطهری در کتاب پاسخ به نقدهای کتاب مسئله حجاب می‌گوید هر که در جایگاه غیر قابل نقد و انتقاد بایستد هم خود و هم جامعه را فاسد می‌کند.

عضو فراکسیون رهروان ولایت با تاکید براینکه جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود فراهم کند ابراز داشت: قشر دانشحو نقاط مثبت و منفی دارد. اولا دانشجو فرصت خوبی برای رصد امور شرایط کشور دارد، دوم اینکه در سنین جوانی است و روحیه نشاط و عدالت خواهی در او شدید است و همچنین از هوش و استعداد خوبی برخوردار است. نقاط منفی جنبش دانشجویی نیز این است که به دلیل جوانی ممکن است احساساتش بر عقل غلبه پیدا کند و ابزار دست گروه‌های سیاسی شود و همچنین دچار علم ناقص و جهل مرکب شود.

وی گفت: دانشجو و دانشگاه می‌تواند نقش یک اسوه را بازی کند اما اسوه باید خود پاک باشد. دانشجو همواره رصدکننده اوضاع اجتماع است و کسی که رصدکننده اوضاع باشد خود از این ملت و انقلاب است.

مطهری ادامه داد: وجود ولی فقیه خود یک نور هدایت است اما بودن ولی فقیه هیچ وظیفه‌ای را از ما نمی‌کاهد و باید بدانیم اگر کاهلی کنیم٬ انقلاب ما به انقلاب صدر اسلام شبیه می‌شود و باید دانست انقلاب ما همانند انقلاب فرانسه و روسیه نیست و باید انقلاب خود را آسیب‌شناسی کنیم به طوری که سه آسیب در انقلاب به وجود آمده که باید تصحیح و اصلاح شود.

مطهری ادامه داد: اول اینکه نقد ولایت فقیه را که بعضی‌ها غیردموکراتیک جلوه می‌دهند باید مد نظر داشت به طوری که مشکل از برخی ولایتمداران است نه ولایت فقیه.

نماینده مردم تهران گفت: مشکل دوم اینکه بعضی‌ها با مشکلاتی که به وجود می‌آورند درصدد هستند تا یک بتی را از طرف موافق خودشان که هوادار آن هستند٬ بسازند و آنها غیرقانونی شخصی را که هیچ وجه مثبتی ندارد بزرگ می‌کنند.

وی ادامه داد: باید دانست که اگر نقدی در حوزه رهبری پیش می‌آید باید از حدود خود خارج نشویم. به طوری که سیره رهبری انتقاد پذیر است اما ما باید جایگاه رهبری را حفظ کنیم و ایشان هم خودشان از نقد و انتقاد ناراضی نیستند.

وی ادامه داد: دوم برداشت غلط ما از مساله‌ای به نام عبارت حفظ نظام است. به طوری که تمامی عزیزان کارهایی را می‌کنند که عملکرد آن‌ها را توجیه می‌کند که متاسفانه این مساله در میان مسئولان امنیتی و اطلاعاتی ما در سال‌های قبل وجود داشته است و برخی افراد به نام حفظ نظام، اصول و قانون اساسی نظام را زیر پا گذاشته‌اند و این کاملا غلط است. به طوری که در بندهای قانون اساسی ما، تفهیم اتهام به متهم و بازداشت غیرقانونی نهی شده است که در قضیه ستار بهشتی هم این موضوع وجود داشت که بنده از آن دفاع کردم و جلوی ظلم ایستادم اما برخی‌ها گفتند که حفظ نظام مهم‌تر از این مساله است و البته بنده با آن مخالفت کردم.

مطهری اظهار داشت: باید از انتقاد‌ها استقبال کنیم و این فضایی که اگر کسی یک انتقادی می‌کند و آن را ضدنظام و منافق و برانداز می‌خوانند باید برچیده شود. همانطور که در قانون اساسی کشورمان هم آمده است که اصل بر برائت است.

نماینده مردم تهران گفت: در خصوص استقبال انتقادها در میان مسئولین اظهار داشت: باید از انتقادها استقبال کنیم و این فضایی که اگر کسی یک انتقادی می‌کند و آن را ضدنظام و منافق و برنداز می‌خواند باید برچیده شود. همانطور که در قانون اساسی کشورمان هم آمده است که اصل بر برائت است.

مطهری در خصوص مخالفت با فرهادی برای وزارت علوم گفت: در مجلس حرفم این بود که مشکل شما فتنه نیست بکله می خواهید بگویید که وزارت علوم باید در دست شما باشد.

مطهری با بیان اینکه بسیاری از مردمی که در راهپیمایی ۲۵ خرداد و سایر راهپیمایی ها به خیابان آمدند صرفا به نتایج انتخابات انتقاد داشتند و برای دفاع از نظام به خیابان آمدند تاکید کرد: ما به درست یا غلط آنها را فتنه‌گر قلمداد کردیم و برخوردی کردیم که شما براندازید اینها آفاتی است که انقلاب را تهدید می‌کند. به همین دلیل گفتم آنقدر نگران نباشید که انقلاب همانند نهادی که با هر باد از پای درآید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: معتقدم که شما دانشجویان انقلاب و نظام را دوست دارید منتهی انتقاداتی نیز دارید و معتقدید که باید اصلاحاتی صورت بگیرد.

مطهری با تاکید بر اینکه آسیب سوم این است که برداشت غلطی از آزادی بیان شکل گرفته است٬ بیان کرد: اگر آزادی بیان باشد و مطبوعات آزاد باشند جلوی بسیاری از تخلفات گرفته می‌شود اما متاسفانه گاهی خطوط قرمز مصنوعی درست می‌‌کنیم که مثلا نمی‌توانید درباره مفاسد اقتصادی و فتنه حرف بزنید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سیره ائمه اطهار با مخالفان عنوان کرد: سیره امام علی اینگونه بود که خوارج تا هنگامی که دست به سلاح نبردند٬ آزاد بودند و حتی در منابر به امام توهین می کردند اما امام اجازه برخورد با ایشان را نمی‌دادند لذا خط قرمز ما باید اقدام مسلحانه باشد و باید با اینگونه افراد برخورد کرد نه اینکه فردی انتقادی داشت با او برخورد کنیم. امام نیز تا ۳۰ خرداد سال ۶۰ اجازه داده بودند که مجاهدین آزاد باشند.

وی درباره شرایط آزادی بیان در دولت یازدهم نیز گفت: با روی کار آمدن دولت جدید تفاوت چندانی مشاهده نشده و هنوز سخت گیری ها پا برجاست. من تا دو ماه پیش عضو شورای نظارت بر مطبوعات بودم که از آن دوره وزارت اطلاعات سخت‌گیری می‌کرد اما الان قوه قضاییه گاهی اوقات سختگیری‌هایی می‌کند که انشاالله امیدواریم روش‌ها اصلاح شود و آقای روحانی نیز به وعده‌های خود عمل کند.

مطهری در پاسخ به سوالی درباره اینکه پیگیری‌هایتان درباره رفع حصر به کجا رسیده است٬ بیان کرد: اولا باید بگویم که بنده مسئول رفع حصر نیستم ولی به دلیل احساس مسئولیتی که داشته‌ام این مساله را پیگیری می‌کنم و باید دست به دست هم بدهیم تا این مساله حل شود و این حالت کشمکش نباید ادامه یابد.

عضو فراکسیون رهروان افزود: اینکه شورای عالی امنیت ملی در شرایطی ویژه که کشور را آشوب فرا گرفته باشد فردی را دچار حصر محدود کند٬ مخالفتی وجود ندارد اما بحثاین است که بعد از آن چرا حصر ادامه پیدا کرد. حتی تا زمان ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد مساله ای نبود ولی در دولت جدید که بسیاری از مسائل منتفی شده و بسیاری از معترضین با نظام آشتی کرده اند٬ ادامه حصر با چه منطق و مجوزی است؟

وی با یادآوری اینکه معتقد است برای آینده انقلاب این شکاف در جامعه باید برطرف شود٬ خاطرنشان کرد: ادامه این وضع به نفع کشور نیست و وجود چنین جلساتی با این تفکر و شور و شوق باید هشداری برای مسئولان باشد که چنین فکری هم هست و مساله تمام شده نیست.

علی مطهری به اشاره به موضوع حصر بیان داشت: می‌توان با گفت‌وگو و منطق یک راه‌حل جهت برای این موضوع پیدا کرد به طوری که خودم با خانواده‌های هر دو نفر صحبت کردم و حتی از آنها سوال کردم و به آنها گفته ام که یک نظر این است که آنها با توجه به اعمالی که صورت داده اند باید اعدام شوند مگر اینکه توبه کنند که آنها هم توبه نمی‌کنند و در ادامه به آنها گفتم که بروید با این دو نفر صحبت کنید و البته آقای موسوی به فرزندانشان جمله‌ای را گفته بودند که آنها هم به من انتقال دادند و مضمون آن این بود که ما نظام را دوست داریم. لذا این مباحثو حرف‌هایی که آقای کروبی زده است همانند حرف آقای موسوی بوده است و باید به نوعی به این مباحثپایان داد و بنده می‌گویم که راه برای مرتفع شدن این موضوع باز است. به طوری که روحانیت و علما باید وارد این موضوع شوند و دانشگاهیان هم به این موضوع و حل آن راضی هستند و باید بگویم که تمام طرف‌های دخیل در این قضیه و نهادهایی که در این موضوع دخیل هستند سهمی بر عهده دارند و می‌توانند وارد این قضیه شوند تا موضوع به یک نحوی حل و فصل شود. چرا ه برخی ها فکر می کنند که اگر آقایان موسوی و کروبی بدون توبه آزاد شوند به نظام ضربه وارد خواهد شد.

مطهری در پاسخ به این سوال که در مجلس گفته شده معامله‌ای بین فرهادی و حتی گزینه‌های پیشنهادی قبلی رئیس جمهور برای تصدی وزارت علوم و همچنین نمایندگان مجلس صورت پذیرفته است اظهار داشت: منظور یک داد و ستد مالی نبوده است. به طوری که ما مطلع بودیم در جلساتی در خصوص دادن پست‌های وزارت علوم به بعضی‌ها مواردی مطرح شده و منظور آن بوده است و مقصود معامله مادی نبوده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز