خبرگزاری کار ایران

توضیحات اژه‌ای در مورد پرونده‌ احمدی نژاد، رحیمی، مهدی هاشمی، بورسیه‌های غیر قانونی و…

asdasd
کد خبر : ۱۸۱۷۷۱

ب. ز اعلام کرده که من حاضر هستم اموالم در داخل و خارج از کشور ارزیابی شود و بدهی‌ها نقدا پرداخت گردد.

سخنگوی قوه‌قضاییه از محاکمه غیابی مهرگان امیرخسروی برادر متهم اصلی پرونده فساد بانکی سه هزار میلیارد خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به پرونده بابک زنجانی گفت: در خصوص پرونده وزارت نفت موسوم به پرونده چند هزار میلیاردی، ۴ نفر بازداشت هستند که یک نفر از آنها متهم اصلی پرونده است. در ارتباط با این پرونده تعدادی از مدیران بانک‌های ملت، مسکن، مرکزی و وزارت نفت و مدیران قبلی و فعلی در این پرونده هستند که از آنها تحقیق شده و بعضا به عنوان متهم برای آنها قرار صادر شده و هم اکنون نیز آزاد هستند.

وی افزود: البته برخی نیز به عنوان مطلع احضار شده‌اند و تفهیم اتهام آنها صورت نگرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: متهم اصلی پرونده اعلام کرده که من حاضر هستم اموالم در داخل و خارج از کشور ارزیابی شود و بدهی‌ها نقدا پرداخت گردد. در این صورت اگر وزارت نفت حاضر باشد این بدهی‌ها پرداخت خواهد شد.

داستان کل کشور با بیان اینکه ۳۴ هیات کارشناسی برای ارزیابی املاک " ب. ز ". تشکیل شده و هم‌اکنون نیز مشغول کار هستند، گفت: بخشی از این اموال به مزایده گذاشته شده ولی هنوز به فروش نرسیده است. سه دسته از افراد نیز از داخل و یا خارج از کشور پیغام داده‌اند و یا مستقیما مراجعه کرده و گفته‌اند که حاضر هستیم بدهی " ب. ز " را بپردازیم و اموالش به نام ما شود. این مسئله نیز در حال بررسی است. اگر به لحاظ قانونی به قیمت مناسبی اموال را بردارند قطعا در تسریع پرونده نیز میسر خواهد بود.

وی یادآور شد: در خصوص زمین این متهم در خیابان ایران زمین نیز یکبار حدود ۸۰۰ میلیارد کارشناسی شد که پس از اعتراض در کارشناسی دوم این رقم به هزار و۷۰۰ میلیارد رسید. اخیرا نیز قیمت این زمین حدود ۷۰۰ میلیارد ارزیابی شده است.

دادستان کل کشور با اشاره به پرونده فساد بزرگ مالی نیز گفت: در این خصوص نیز احکامی که قطعی شده در مرحله اجراست و جزای نقدی برخی از متهمان نیز وصول شده است و مابقی نیز در حال وصول است. بخشی از رد مال‌ها نیز انجام شده و درخصوص بخش دیگر آن در حال مذاکره با بانک‌ها هستیم.

در حال شناسایی اموال مهرگان امیر خسروی هستیم

محسنی‌اژه‌ای افزود: طی روزهای اخیر برادر متهم اصلی این پرونده، " مهرگان امیر خسروی " نیز به شکل غیابی محاکمه شد و تشریفات حکم غیابی به پایان رسیده و پرونده به اجرای احکام رفته است.

اژه‌ای افزود: در مورد اموال مهرگان امیر خسروی نیز در حال شناسایی هستیم.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه اخیرا ۲۲ نفر از متهمان بانک ملی حکمشان قطعی شده است، تصریح کرد: پرونده این افراد نیز به اجرای احکام رفته است.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه فردی که در خصوص پرونده فساد مالی متواری بود اخیرا به کشور مسترد شده و پرونده وی در حال تکمیل است، گفت: سه نفر از محکومینی که در این پرونده در حال تحمل حبس هستند تقاضای آزادی مشروط داشتند که هر سه نفر آنها خانم هستند. این تقاضا در حال بررسی است و اگر واجد شرایط باشند به احتمال قوی پذیرفته خواهد شد.

دادستان کل کشور با بیان اینکه پلیس بین‌الملل هنوز حاضر نشده فردی که از بانک ملی متواری شده بود را به ایران مسترد کند، خاطرنشان کرد: اگر مقدمات محاکمه غیابی فراهم شود این کار را انجام خواهیم داد. من بارها از قاضی این پرونده درخواست کرده‌ام در این مسئله تسریع صورت گیرد و امیدوارم هر چه زودتر این کار انجام شود.

امیدوارم آحاد جامعه حرمت ماه مبارک را نگه دارند

این مقام عالی کشور همچنین ضمن تبریک ماه رمضان گفت: امیدوارم آحاد جامعه حرمت این ماه را نگه دارند و در این ماه از هرگونه هنجارشکنی جلوگیری شود. اگر کسانی مسافر و یا مریض هستند و یا هر عذری دارند که نمی‌تواند روزه بگیرند نباید تظاهر به روزه خواری کنند و تا هم خود را به زحمت نیاندازند و هم نیروی انتظامی ناچار به برخورد با ایشان شود.

وی با اشاره به هفته بزرگداشت قوه قضاییه نیز گفت: این هفته فرصت خوبی بود که قوه قضاییه نقاط ضعف و قوت خود را بررسی کند. امسال هم برنامه‌های مختلفی در این هفته برگزار شد. یکی از آنها که هر ساله نیز انجام می‌شود حضور در محضر مقام معظم رهبری و ارائه گزارش‌ها و شنیدن سخنان ایشان است.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: رهبری نسبت به قوه قضاییه در این دیدار مثل همیشه تاییدات خوبی داشتند و در مجموع رضایت خودرا از عملکرد قوه قضاییه اعلام کردند اما در کنار آن تذکرات و رهنمودهایی نیز بیان کردند که ما آن را نصب‌العین خود قرار داده و به آن جامع عملی می‌پوشانیم.

دادستان کل کشور با تاکید بر این که کار قضا ذاتا کار سختی است، گفت: ممکن است در میان مراجعین ما آنهایی که احکام به نفع‌شان صادر نمی‌شود از عملکرد قوه قضاییه رضایت نداشته باشند همچنین ممکن است تاخیر در رسیدگی به پرونده‌ها یکی دیگر از عوامل نارضایتی محسوب شود، اما قوه قضاییه نهایت تلاش خود را کرده که طی این سال‌ها زمان کوتاه رسیدگی‌های لازم صورت گیرد اما به هر حال حجم کار، کمبود قضات و کادر اداری، کار را دشوار کرده است.

محسنی اژ‌ای با اشاره به اینکه برخی از موارد خارج از اراده قوه قضاییه است گفت: از این موارد می‌توان به کار کارشناسی و نظردهی پزشکان و مواردی از این قبیل اشاره کرد که همگی زمانبر است و گاهی نیاز به تکرار دارد. البته این نظرات نیز به صورت ابتدایی مطرح می‌شود و نظرات نهایی هم زمان می‌برد.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه در برخی موارد امکان دسترسی به متهمان وجود ندارد گفت: در این مواقع افراد باید توسط نیروهای امنیتی شناسایی و دستگیر شوند و قوه قضاییه نمی‌تواند به تنهایی اینجا کاری انجام دهد. یکی دیگر از مواردی که قوه قضاییه درآن دخالتی ندارد مربوط به پرونده‌هایی است که نیاز به رد مال شاکی است.

محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه ما هیچ وقت منکر این نیستیم که در قوه قضاییه ایرادات و مشکلاتی نیز وجود دارد گفت: اما صرف نظر سنجی از افراد در خصوص عملکرد قوه قضاییه آن هم کسانی که در این قوه پرونده دارند، کافی نیست. نظرسنجی باید بسیار وسیع و میدانی باشد در غیر این صورت معلوم نیست که این نظر سنجی بتواند واقعیات را بازگو کند.

صدور حکم غیابی برای تعدادی از متهمان فراری فتنه۸۸

محسنی اژه‌ای همچنین با اعلام این خبر که تعدادی از متهمان فراری فتنه ۸۸ نیز به شکل غیابی محاکمه شده‌اند، ادامه داد: برای این افراد حکم صادر شده و حکمشان نیز به مرحله اجرا در آمده است.

وی با بیان اینکه ۲ - ‌۳ نفر از متهمان ممنوع الخروج شده‌اند، اظهار داشت: در همین رابطه در هفته‌های اخیر دو نفر از افرادی که در خارج حضور داشته‌اند اما به ایران بازگشتند برای آنها کیفر خواست صادر شده و پرونده‌شان در حال رسیدگی است و در همین رابطه یک نفر نیز به تازگی بازداشت شده است.

دادستان کل کشور ادامه داد: سه نفر نیز که محکوم شده بودند حکم آنها اجرا شده است اما بعد آزاد شدند. بعد از آزادی‌شان شاهد فعالیتهای مجرمانه از سوی آنها بودیم که به همین خاطر نیز آنها مجددا بازداشت شدند.

محسنی اژه‌ای در خصوص پرونده نگین غرب نیز تصریح کرد: این پرونده دو متهم اصلی دارد که چیزی حدود ۱۵ هزار و ۴۲ نفر نسبت به این دو نفر شکایت کرده‌اند که شکایت‌ها برای یک نفر ۱۲ هزار و ۸۰۳ مورد بوده و نفر دوم ۲هزار و ۲۳۰ مورد شکایت شده است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه بسیاری از اموال این دو نفر در سه مرحله مورد کارشناسی قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: بسیاری از اموال و زمین‌های آنها معارض بوده یا مشکلات انتقالی دارند و قوه قضاییه برای رعایت حال این ۱۵ هزار نفر کارهای بسیاری انجام داده که ممکن است وظیفه‌اش نیز نبوده باشد.

وی افزود: از این ۱۵ هزار و ۴۲ نفر، ۶ هزار و ۳۰۲ نفر کاملا با آنها تسویه حقوق شده که از شاکی نفر اول مبلغ ۱۸۰۳۶۹۳۵۰۷۵۵۱ ریال وجه نقد داده و ۴هزار و۸۰۹ نفر تسویه شده اند و برای نفر دوم برای ۱۶۰ نفر ۹۹ میلیارد و ۴۶۶ میلیون ریال به آنها پرداخت شده و ۸۹۲ نفر از شاکیان متهم اول ملک دریافت کرده اند و از شاکیان متهم دوم نیز ۲۶۸ نفر ملک دریافت کرده‌اند.

دادستان کل کشور ابراز امیدواری کرد: که تا آخر امسال این ۶ هزار نفر نیز به ۱۳ هزار نفر برسند.

خبرنگاری از محسنی اژه‌ای در رابطه با فساد در موسسه بیمه توسعه پرسید که وی عنوان کرد: هنوز کیفر خواستی در این رابطه صادر نشده و پرونده در حال رسیدگی مقدماتی است.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اقدامات قوه قضاییه برای برخورد با پدیده زمین خواری ابراز داشت: ضروری است تا همه مردم و مسئولان دراین باره حساسیت‌ها و مراقبت‌های لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به عزم دولت و قوه قضاییه برای برخورد با متهمان پدیده زمین خواری خاطر نشان کرد: از دادستان‌ها خواسته شده تا در باره جنگل‌ها، مراتع و مزارعی که بدون ضوابط تغییر کاربری داده شده‌اند به عنوان مدعی العموم وارد شوند.

تشکیل مجتمع ویژه برخورد با زمین‌خواری به دستور دادستان تهران

دادستان کل کشور با اشاره به دستور دادستان تهران برای تشکیل مجتمع ویژه برخورد با زمین‌خواری یادآور شد: تشکیل این مجتمع می‌تواند به شکلی تخصصی‌تر و سریع‌تر در برخورد با پرونده زمین خواری کمک کند. همچنین دادستان تهران به مسئولان نیروی انتظامی و شهرداری دستور داده از ساخت‌وساز در ارتفاعات بالاتر از ۱۸۰۰ متر جلوگیری کنند و با آنهایی که ساخته شده نیز برخورد کنند.

نامه دادستان تهران به ضرغامی

محسنی اژه‌ای در رابطه با انتقادات شدید اخیر رئیس قوه قضاییه از صدا و سیما بیان کرد: البته صدا وسیما خدمات زیادی نیز داشته است. دربرنامه پایش هم مسائلی مطرح شد که مورد نقد آیت الله آملی لاریجانی قرار گرفت. یک مسئله شاید نحوه کار مجری و سئوالاتش بود که مورد انتقاد قرار گرفت و در همین رابطه دادستان تهران به صدا وسیما نامه نوشته تا اگر قصوری صورت گرفته صدا و سیما آن رامورد بررسی قرار دهد.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اینکه آیا با توجه به انتقادات رئیس قوه قضاییه هیات نظارت بر عملکرد صدا وسیما تذکری به این سازمان داده است بیان کرد: اینکه سازمان صداو سیما تذکری گرفته یا خیر من اطلاعی ندارم.

حکمی هم برای احمدی‌نژاد صادر نشده است

خبرنگاری در ادامه در خصوص دادگاه محمود احمدی نژاد پرسید که در چه مرحله‌ای قرار گرفته که محسنی اژه‌ای گفت: این پرونده در دادگاه در حال بررسی است و مختومه نشده و حکمی هم برای آن صادر نگردیده و نحوه ادامه کار آن نیز به قاضی پرونده مربوط است.

اگر توهینی به رئیس جمهور شده، دادستانی می‌تواند وارد شود

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا مدعی العموم در خصوص اظهارات اخیر کریمی قدوسی که عنوان جاسوسی فقهی را به رئیس جمهور داده است، وارد شده است گفت: من این مطلب را نشنیده‌ام اما اگر توهینی صورت گرفته باشد دادستانی می‌تواند وارد شود. باید در این خصوص از دادستان تهران جزییات را بپرسم.

مدیرمسئول روزنامه مغرب بازداشت نشده است

وی همچنین در خصوص وضعیت مدیر مسئول روزنامه مغرب و اینکه خانواده وی اعلام کرده‌اند او مفقود شده است نیز گفت: این فرد بازداشت نشده من در این مورد پرسیدم و گفته شد که او تصادف کرده و به بیمارستان رفته بنابراین نه مفقود شده و نه بازداشت است.

دادستان کل کشور افزود: در جلسه گذشته نیز یک خبرنگاری عنوان کرد که دو هفته است که از فلان خبرنگار خبری نیست اما من بررسی کردم و دیدم خانواده وی از وضعیت و محل فرزندشان مطلع هستند.

یازدهم مرداد دادگاه مهدی هاشمی تشکیل می‌شود

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین مرحله رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی واینکه آیا قاضی پرونده تغییر کرده است ابراز داشت: این پرونده دارای یک سری نقص‌ها است که برای رفع آن به دادسرا رفته و در دادسرا آن نواقص رفع شد و در حال حاضر نیز به شعبه دیگری از دادگاه انقلاب فرستاده شده است و قاضی این پرونده نیز تغییر کرده و یازدهم مرداد هم برای رسیدگی به پرونده تعیین وقت شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در رابطه با پرونده ایران زمین، شهرداری احضار شده است گفت: من در این خصوص اطلاعی ندارم.

برای پرونده " م. ر " هنوز حکم صادر نشده است

سخنگوی قوه قضائیه در مورد آخرین وضعیت پرونده " م. ر " معاون اول دولت احمدی نژاد نیز یادآور شد: برای این پرونده هنوز حکم صادر نشده است. البته جلساتی که خود متهم باید حاضر می‌شد تمام شده اما ختم رسیدگی هنوز انجام نشده است و طبیعتا ختم رسیدگی با پایان جلسه دادگاه متفاوت است. بر همین اساس حکمی هم صادر نشده است.

در ادامه خبرنگاری عنوان کرد که در برخی موارد مشاهده می‌کنیم که تعداد پرونده برخی افراد منجر به سنگین‌تر شدن حکم آنها از سوی دستگاه قضایی نمی‌شود آیا ایراد از قانون است یا روند رسیدگی به پرونده‌ها مشکل دارد؟ که اژه‌ای پاسخ داد: این مساله چند وجه دارد. برخی از اخبار در این مورد درست نیست. در قانون پیش‌بینی شده اگر کسی جرمی مرتکب شد و بعد آن را تکرار کرد این بار یک و نیم برابر مجازات می‌شود و به دفعات بیشتر مجازات سنگین‌تر خواهد شد اما اگر فردی همزمان جرایم متعددی انجام دهد قطعا محکومیت وی تشدید می‌شود. با این حال اینطور نیست که بگوییم چون یک نفر دو بار مرتکب جرمی شده باید بار دوم او را اعدام کرد.

خبرنگار دیگری با اشاره به پرونده قیر و نفت که در اصفهان در حال رسیدگی است گفت که آیا اظهارات دادستان اصفهان مبنی بر اینکه اوراق شناسایی ۱۲ نفر از متوفیان این پرونده مورد کلاه‌برداری قرار گرفته ارتباطی با آن دارد که اژه‌ای پاسخ داد: بعید می‌دانم این مساله مربوط به پرونده قیر و نفت باشد.

دادستان کل کشور گفت: اخیرا باند جعلی در خصوص مالیات دستگیر شده‌اند که احتمالا این مساله مربوط به همین باند است. این باند با اسناد جعلی و تبانی از دادن مالیات صرف نظر می‌کردند.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص بهره‌برداری‌های بی‌رویه از معادن قله دماوند علی رغم مخالفت تمام سازمان‌ها گفت: وقتی اعلام می‌کنیم که همه دستگاه‌ها با این بهره‌برداری مخالفت کرده‌اند سوال این است که چه کسی اجازه این بهره‌برداری را داده و آیا اصل بهره برداری غیرمجاز بوده یا از میزان بهره‌برداری تجاوز صورت گرفته است؟

محسنی‌اژه‌ای در مورد قانون آیین دادرسی جدید برای مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: ما در مورد هر قانونی که از مجلس بگذرد و به تصویب شورای نگهبان برسد ملزم به اجرا هستیم و اگر اشکالی داشته باشد سعی می کنیم آن را با ماده واحده و طرح اصلاح کنیم.

وی گفت: در خصوص آیین دادرسی در مورد جرایم سازمان یافته، خشن، امنیتی و برخی مسائل مربوط به مواد مخدر ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که قوه قضاییه در حال بررسی این اشکالات است. در قانون شش ماه مهلت برای اجرا وجود دارد اما اگر طی این مدت تغییری با طرح و ماده واحده حاصل نشد ما خود را مکلف به اجرای قانون می‌دانیم.

دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود نسبت به برخی محکومین پرونده فساد مالی عفو رهبری خورده اما این عفو تاکنون اعمال نشده است گفت: نسبت به هر کسی که عفوی صادر شود آن را اعمال می‌کنیم. اگر برای کسی عفو آمده باشد وی آزاد می‌شود اما ممکن است برای برخی دستور عفو صادر شود و بخشی از مجازات آنان تقلیل یابد. بنابراین عفو به معنای آزاد شدن متهم نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگاران در خصوص مجازات حبس برای پیشگیری از بارداری گفت: بحثاین قانون هنوز تمام نشده است اجازه بدهید در پایان آن اظهار نظر کنیم.

خبرنگاری از سخنگوی قوه قضاییه پرسید که کتابی به نام «ایران در چهره روزگاران» منتشر شده که توهین هایی در آن کتاب به شخصیت ها و چهره های کشورمان صورت گرفته و نویسنده آن نیز از فعالان فتنه ۸۸ بوده آیا دادستانی در این رابطه برخوردی انجام خواهد داد که وی بیان کرد: من درباره این کتاب اطلاعی ندارم ولازم است این کتاب را ببینم تا نسبت به آن اظهارنظر کنم.

هنوز دادستانی در رابطه با پرونده بورسیه‌های غیرقانونی ورود پیدا نکرده است

وی در خصوص اینکه آیا قوه قضاییه در رابطه با بورسیه‌های غیر قانونی که در دولت گذشته صورت گرفته ورود خواهد کرد اظهار داشت: هنوز دادستانی دراین رابطه ورود پیدا نکرده چون باید مسئولین نظارتی یا مسئولان دانشگاه گزارشی در این رابطه برای ما ارسال کنند تا براساس آن گزارش دادستانی اقدام کند.

دادستان کل کشور در رابطه با آخرین وضعیت مدیر مسئول روزنامه توقیف شده مغرب خاطر نشان کرد: ما این فرد را دستگیر و بازداشت نکرده‌ایم.

خبرنگاری از محسنی اژه‌ای پرسید که سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ابراز داشته که پرونده مفسدین فوتبال به قوه قضاییه ارسال شده است آخرین وضعیت این پرونده‌ها به کجا رسیده است که وی عنوان کرد: هنوز پرونده‌ای برای ما ارسال نشده است.

پرونده‌ای در قوه قضاییه مسکوت نمانده است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براین که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مدعی شده است که پرونده‌های فساد مالی دولت‌های نهم ودهم در قوه قضاییه مسکوت مانده است واکنش شما به این حرف چیست، گفت: پرونده‌ای در قوه قضاییه مسکوت نمانده است.

وی در را بطه با آخرین وضعیت رسیدگی به معوقات بانکی یادآور شد: تعدادی از این افراد به بانک‌ها مراجعه کرده‌اند و در باره معوقات‌شان صحبت کرده و در حال باز پرداخت بدهی‌هایشان هستند اما کماکان عزم جدی برای وصول معوقات و عدم تکرار این مسائل وجود ندارد.

از اول اردیبهشت امسال تا ۱۷ خرداد، ۱۷ خانواده از حق قصاصشان صرف نظر کرده‌اند

در پایان دادستان کل کشور گفت: از اول اردیبهشت ماه امسال تا ۱۷ خرداد ماه ۱۷ خانواده از حق قصاص شان صرف نظر کرده‌اند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز