خبرگزاری کار ایران

ظریف در موسسه ORF هند:

ایران به دنبال رفع تمامی محدودیت‌های سد راه همکاری با هند است

asdasd
کد خبر : ۱۴۹۴۸۷

پویایی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره اخیر، سبب شد تا در توهمات نادرستی همچون: ایران هراسی و اصرار بر انعکاس تصویری واهی و ساختگی از ایران، القای واهمه از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و تأثیر تحریم های نا مشروع بر تغییر مواضع کشورمان، تغییرات اساسی ایجاد شود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر زمینه‌های متعدد همکاری بین ایران و هند اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به منظور رفع تمامی محدودیت‌های سد راه همکاری تهران با دهلی نو، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

به گزارش ایلنا، محمد جواد ظریف طی سخنانی در موسسه ORF هند، ضمن اشاره به سوابق تاریخی و اندوخته‌های عظیم فرهنگی ایران و هند و بر نقش مثبت آن بر زندگی مردم و روابط بین دو کشور تأکید کرد.

ظریف گفت: صلح جویی، عدم تعهد به شرق و غرب و استعمار ستیزی ایران و هند، همواره نقشی استحکام بخش در اشتراکات فراوان و همکاری‌های دوستانه دو کشور داشته است.

وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح سیاست‌های جاری بین المللی و شرایط جدید و متفاوت آن نسبت به گذشته، به نقش پیوستگی متقابل در منطق تعاملات و رفتارهای بین المللی، اثبات ناکارآمدی سیاست‌های یک جانبه، افزایش قدرت‌های نوظهور همانند هند همزمان با ایجاد چالش در جایگاه آمریکا در جهان، تلاش کنشگران جهانی به منظور شکل دهی وضع موجود به وضع مطلوب و در ‌‌نهایت، توجه به رفتار سایر بازیگران در عرصه جهانی، به عنوان نگرشی جدید در نظام بین المللی اشاره کرد و افزود: دولت جدید ایران با هدف ارتقای روایط خارجی خود در تمامی سطوح و با همه کشو‌ها، تعامل فراگیر، احترام متقابل و تقویت چندجانبه گرایی را در اولویت قرار داده و به قدرت‌های نوظهور نظیر هند، جایگاه ویژه‌ای را اختصاص داده است.

ظریف با اشاره به حضور گسترده مردمی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و همچنین نمایش قدرت در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه بعنوان سرمایه نظام جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: پویایی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره اخیر، سبب شد تا در توهمات نادرستی همچون؛ ایران هراسی و اصرار بر انعکاس تصویری واهی و ساختگی از ایران، القای واهمه از برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران و تأثیر تحریم‌های نا‌مشروع بر تغییر مواضع کشورمان، تغییرات اساسی ایجاد شود.

وزیر امور خارجه با تشریخ رویکرد تعامل سازنده ایران با جهان به بازی برد – برد در تعاملات اشاره و بازی با حاصل جمع صفر را که یک طرف بازنده و یک طرف خود را پیروز میدان بداند ناکارآمد دانست.

رییس دستگاه سیاست خارجی کشورمان با اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار جمهوری اسلامی ایران و منابع سرشار و ذخایر طبیعی شامل: نفت، گاز، معادن و غیره و نیز دستاوردهای بی‌شمار کشورمان در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی، خدمات فنی و مهندسی، پتروشیمی و… از یک سو و پیشرفت‌های اقتصادی هند طی دهه گذشته از قبیل: رشد تولیدات صنعتی، کشاورزی و توسعه فن آوری اطلاعات از سوی دیگر، بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین دو کشور تأکید کرد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان ساخت: علی رغم وجود موانع و چالش‌های موجود و تلاش‌های سیاسی به منظور محدود ساختن روابط ایران و هند، اراده دو کشور به منظور کاهش تأثیر کارشکنی‌ها بر نفوذ مداخله کنندگان غلبه داشته و استقلال در سیاست خارجی در کنار تأمین منافع ملی و دوجانبه مستقل از خواست دیگران، از جمله ویژگی‌های مشترک ایران و هند است.

ظریف در پایان سخنان خود با اذعان بر ضرورت انجام اقدامات جدی از سوی دو کشور به منظور محقق ساختن اهداف و نیازهای متقابل، ابراز امیدواری کرد با ایجاد زمینه‌های مناسب‌تر و تلاش بیشتر، در آینده نزدیک شاهد اوج گرفتن هر چه بیشتر روابط دو کشور و دو ملت بزرگ ایران و هند باشیم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز