خبرگزاری کار ایران

دیناروند در مراسم رونمایی از داروی زیتاکس:

داروی جدید درمان سرطانی تحت پوشش بیمه قرار گرفت

asdasd
کد خبر : ۱۴۳۱۵۵

زیناکس از روز چهارشنبه ۱۶ بهمن ماه در داروخانه‌های سراسر کشور توزیع شد / شرکت‌هایی که به شکل سنتی در داخل کشور به تولید دارو می‌پردازند، نتوانسته‌اند به فرا‌تر از مرزهای کشور بروند در حالی که برای توسعه صنعت دارو می‌بایست به سمت تولید داروهای بیوتکنولوژی رفت.

ایلنا: داروی زیتاکس که از نسل جدید داروهای نوترکیب به شمار می‌رود با هدف درمان بیماران سرطانی و بیماران دچار نقص سیستم ایمنی از سوی متخصصان کشور به تولید انبوه رسید.

به گزارش ایلنا، رییس سازمان غذا و دارو، عصر روز سه شنبه در مراسم رونمایی از داروی زیتاکس(ریتوکسیمب) که برای درمان انواعی از بیماران سرطانی و لنفوم و بیماران دچار نقص سیستم ایمنی بدن همچون بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و پسوریازیس به کار می‌رود از پوشش بیمه‌ای این دارو خبر داد و گفت: مجوز تولید این دارو از سوی وزارت بهداشت منوط به رعایت کیفیت، ضوابط و رعایتشان مصرف کننده ایرانی بود که پس از مشخص شدن اثر بخشی و نداشتن عوارض جانبی غیر شایع آن اجازه ورود آن به بازار صادر شد.

رسول دیناروند با اشاره به اینکه طی ۳ تا ۴ سال آینده دوران شکوفایی صنعت داروسازی به خصوص داروهای بیوتکنولوژی در کشور است، گفت: شرکت‌هایی که به شکل سنتی در داخل کشور به تولید دارو می‌پردازند، نتوانسته‌اند به فرا‌تر از مرزهای کشور بروند در حالی که برای توسعه صنعت دارو می‌بایست به سمت تولید داروهای بیوتکنولوژی رفت.

وی خطاب به شرکت تولید کننده داروی زیتاکس اظهار داشت: تولید داروهای بیوتکنولوژی سبب شده تا شرکت آریوژن فرا‌تر از مرز‌ها رفته، محصولات خود به دیگر کشور‌ها صادر کند که وزارت بهداشت از این اقدام حمایت کامل می‌کند.

بهروز وزیری مدیرعامل شرکت دارویی آریوژن نیز در این مراسم گفت: زیتاکس که دارویی تزریقی است، یک سوم قیمت مشابه خارجی خود است که هم اینک در بازار کشور به بیماران عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: تولید این دارو، علاوه بر ممانعت از خروج ارز از کشور، سبب اشتغال زایی نیز می‌شود.

گفتنی است، زیتاکس جزو آخرین نسل داروهای نوترکیب است. این دارو به طریق فناوری زیستی و به روش مهندسی ژنتیک به تولید رسیده است.

وزیری تصریح کرد: مولکول‌های آنتی بادی در این دارو مانند یک گلوله جادویی عمل می‌کند که پس از ورود به بدن به طور مشخص هدف را که سلول‌های معیوب است، پیدا کرده، آن‌ها را از بین می‌برد.

وی با یادآوری اینکه فناوری تولید این دارو در داخل کشور صورت گرفته، جزو دستاوردهای ملی محسوب می‌شود، گفت: از جمله مزیت‌های این دارو آن است که بدون اتکا به خارج از کشور کلیه مراحل فرمولاسیون و تولید آن در داخل کشور و زیر نظر وزارت بهداشت به انجام رسیده است.

بابک خوئین مدیر توسعه بازرگانی شرکت آریوژن نیز گفت: هم اینک نوع خارجی این دارو توسط یک شرکت سویسی تولید می‌شود و جز یکی از پرمصرف‌ترین داروهای مونوکلونال آنتی بادی در سطح جهان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه واردات داروی «ریتوکسیمب» سالانه نزدیک به ۲۰ میلیون یوروست، اظهار داشت: تولید این دارو می‌تواند معادل ۱۲ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشته باشد.

به گفته دکتر خوئین، به دلیل کیفیت کاملا مشابه نمونه خارجی و حجم تولید بالای این دارو، امکان عقد قراردادهایی به منظور ثبت و صادرات آن به خارج از کشور نیز مهیا شده است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر تولید این دارو در داخل کشور علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، سبب اشتغالزایی جوانان تحصیل کرده و جلوگیری از مهاجرت آنان به خارج کشور نیز شده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز