خبرگزاری کار ایران

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت:

مدیران استاندارد شایعه آلودگی سرنگ‌ها را تکذیب کردند

asdasd
کد خبر : ۱۱۱۰۱۸

میزان بسیار کمی از این سرنگ‌ها به صورت قاچاق وارد می‌شوند و تاکنون فقط یک مورد از این سرنگ‌ها پیدا شده که شبیه برند اصلی بوده و جمع آوری شده است.

ایلنا: مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مدیران سازمان استاندارد شایعات آلودگی سرنگ‌ها را تکذیب کردند، گفت: خیال مردم راحت باشد، سرنگ‌هایی که از مبادی مجاز توزیع می‌شوند هیچ مشکلی ندارند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، حسین کیوان گفت: خوشبختانه مدیران سازمان استاندارد با تکذیب ادعاهای مطرح شده در برخی از رسانه‌ها مبنی بر آلوده بودن سرنگ‌های وارداتی چینی به تمام شایعات در این خصوص پایان دادند.

وی افزود: استانداردهای لازم ملزومات پزشکی از جمله سرنگ‌ها مو به مو در آزمایشگاه‌های داخلی بررسی می‌شود و در صورت کوچک‌ترین مغایرت این ملزومات با استانداردهای مصوب بین‌المللی، با نظارت کامل اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت از چرخۀ توزیع حذف می‌شوند.

وی افزود: استانداردهای اجباری سرنگ‌ها نیز تابع یکسری از پارامتر‌ها بر اساس استانداردهای ملی ایران است که در تمام سرنگ‌های وارداتی چک می‌شوند و اگر سرنگی باشد که فاقد استاندارد باشد اجازه ترخیص از گمرک را نمی‌یابد.

کیوان گفت: استریل بودن، مطابق ظرفیت بودن، مواد خارجی به کار رفته در سرنگ و مواردی از این دست همواره چک می‌شوند، به عنوان مثال یک نوع سرنگ که از نظر حجم ۰.۱۶ سی سی از میزان ۲ سی سی ظرفیت پیش بینی شده بیشتر بود از رده خارج شده و از توزیع آن جلوگیری به عمل آمد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه واردات سرنگ از کشورهای هند، چین و آلمان صورت می‌گیرد، افزود: کل واردات سرنگ به کشور سال گذشته ۱۵ درصد از میزان سرنگ‌های مورد نیاز کشور بوده که این میزان امسال به ۱۰ تا ۵ درصد خواهد رسید.

وی بیان داشت: میزان بسیار کمی از این سرنگ‌ها به صورت قاچاق وارد می‌شوند و تاکنون فقط یک مورد از این سرنگ‌ها پیدا شده که شبیه برند اصلی بوده و جمع آوری شده است.

کیوان اضافه کرد: آنچه در مورد وجود نمونۀ سرنگهای آلوده چینی نیز در برخی از شهر‌ها از سوی رسانه‌ها مطرح شد، وجود خارجی نداشت و بازرسان ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی که این شهر‌ها را تحت پوشش دارند، هنوز یک نمونه از آن را هم پیدا نکرده‌اند.

وی گفت: میزان مصرف سالانه سرنگ در کشور رقمی بین یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون عدد است که ۴۰۰ میلیون سرنگ انسولین و مابقی سرنگ‌ها معمولی است که خوشبختانه سال گذشته ۸۵ درصد از این سرنگ‌ها در کشور تولید شده‌اند که این میزان امسال به ۹۰ تا ۹۵ درصد خواهد رسید.

وی مبادی توزیع سرنگ را شرکتهای توزیع، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها اعلام کرد و از مردم خواست فقط از این مبادی سرنگ تهیه کنند و نسبت به سلامت این سرنگ‌ها نیز مطمئن باشند.

کیوان تصریح کرد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاع بیشتر از فهرست توزیع کنندگان مجاز سرنگ‌ها در کشور می‌توانند به تارنمای اداره کل تجهیزات پزشکی به آدرسwww. imed. irمراجعه کنند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز