خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز خبر داد:

کوروش آلوده ترین‌ منطقه اهواز به کرونا/عدم صحت کاهش قدرت بیماری زایی ویروس کرونا/ این بیماری فعلا هیچ درمان و واکسنی ندارد

asdasd
کد خبر : ۹۱۶۹۸۹

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز، گفت: مردم باید بدانند اگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، بی شک آمار ابتلا بیش از این افزایش خواهد یافت. نباید امیدواری بیهوده به مردم داد. این بیماری فعلا هیچ راه درمان، دارو و واکسنی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، احمد مشکورنیا امروز پنجشنبه یکم خرداد ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: احساس می کنیم اطلاع‌رسانی و آموزش های ما درخصوص ویروس کرونا ضعیف بوده است چرا که مشاهده می کنیم مردم به خوبی موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: ما این ویروس را نمی شناسیم و عقل حکم می کند از چیزی که نمی شناسیم اجتناب کنیم. در حال حاضر بیمارستان های رازی، طالقانی قدیم، تامین اجتماعی، حضرت فاطمه زهرا(س) و شهید نیاکی از بیماران مبتلا به کرونا پر شده است و باید در فکر بیمارستان های دیگر باشیم درست است که آمار مرگ و میر ثابت مانده است، اما میترسیم آمار مرگ و میر هم تحت تاثیر آمار افزایشی بستری ها قرار بگیرد.

مشکورنیا تاکید کرد: جامعه، مردم و مسئولین باید برای مهار این ویروس اولویت های خود را تغییر دهند. آیا اصنافی که مجاز به فعالیت هستند پروتکل های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند؟ البته اصناف همکاری بسیار خوبی با ما دارند.

وی عنوان کرد: ما می‌دانیم که با وجود تحریم ها، تعطیل کردن اصناف و بازارچه ها مشکلات اقتصادی زیادی به  مردم تحمیل می کند، اما باید فرصت کافی برای ارائه خدمات درمانی به مردم پیدا می کردیم و به جایی نرسیم که دیگر جایی برای بستری کردن بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نداشته باشیم.

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز عنوان کرد: اگر فاصله گذاری هوشمند را به درستی درک کرده باشیم می توانیم با رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه حضور پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر شاهد کاهش آمار مرگ و میر در خصوص بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم، حاصل تحقیق، مطالعه و پیشرفت روش های درمانی و شناخت عامل بیماری زا است و شایعات مبنی بر کاهش قدرت بیماری زایی این ویروس صحت ندارد.

مشکورنیا گفت: ما در دوره های مختلف درگیر بیماریهای نوپدید بوده ایم. در هر دوره بیماری های نوپدید فجایع زیادی را به بار آورده اند. دیروز بیماری های سارس، مرس و... و امروز کووید ۱۹ است که اطلاعات چندانی از این ویروس در دست نیست، اما هر بیماری نوپدید تقریبا سناریوی بیماری های نوپدید قبلی را تکرار خواهد کرد.

وی اشاره کرد: سعی ما در کنترل این بیماری استفاده از روش هایی است که عوارض این بیماری را پس از درمان مبتلایان، کاهش دهد. ممکن است یک فرد بیمار پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یابد، اما تنها ۲۰ درصد از ریه او باقی مانده باشد ما تلاش می کنیم این عوارض کاهش یابند، ولی هیچ دارو، واکسن و روش درمانی برای این بیماری در جهان کشف نشده است.

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز تصریح کرد: داروی آزیترومایسین یک داروی ضد میکروب است نه ضد ویروس و تنها تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. از این دارو برای افرادی که به علت عاملی غیر از ویروس کرونا با علائمی بالینی مشابه به کرونا بیمار شده باشند نیز استفاده می شود.

مشکورنیا درباره تأثیر برخی داروها بر بهبود مبتلایان به کرونا ویروس ‌و تأثیر آنها بر روند بهبود بیماران کرونایی، تصریح کرد: ما از اثرات دوم و سوم یک دارو برای درمان یک بیماری دیگر استفاده می کنیم.

این پزشک متخصص بیماری های داخلی ادامه داد: مردم باید اصول پیشگیری را رعایت کنند ما نمی‌خواهیم آنها را ناامید کنیم، ولی از طرفی هم نمی خواهیم آنقدر امیدوار شوند که بی مهابا و بدون رعایت موارد بهداشتی در جامعه حضور پیدا کنند.

وی افزود: اینکه ما از ۵۰ مورد ابتلای روزانه به کرونا در خوزستان پس از این همه اقدامات مداخله گرانه به ۳۰۰ ابتلا در روز، آن هم فقط در اهواز رسیده ایم نشان می‌دهد که یک جای کار ما ایراد دارد و باید برطرف شود.

مشکورنیا تاکید کرد: شهرداری بهتر است به جای اینکه منابع خود را برای اقدامات دیگر که سود کمتری در کنترل ویروس دارد هزینه کند با ارائه یک ماسک در ورودی بازارچه ها، هم موجب کنترل شیوع ویروس شود و هم بازارچه‌ها به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند، البته اقدامات مداخله گرانه در خصوص شستشو و ضدعفونی معابر توسط شهرداری و آتش نشانی نیز قابل تقدیر است.

وی بیان کرد: تاکنون از ۶۳۶۳ نفر در حوزه جغرافیایی بهداشت شرق اهواز نمونه گیری به عمل آمده است که از این تعداد، ۳۸۴ مورد مربوط به زندانیان بوده است.

مشکورنیا یادآور شد: تاکنون 11 هزار و 121 نفر با علائم شبه آنفلوآنزا در حوزه جغرافیایی بهداشت شرق شناسایی و در بیمارستان بستری شدند.

وی گفت: از این تعداد، ۱۶۰۸ نفر مبتلا به کووید ۱۹ یا کرونا مثبت قطعی و ۱۳۵۴ مورد سندرم حاد تنفسی بودند.

رییس مرکز بهداشت شرق اهواز یادآور شد: همچنین از مراکز DIC تحت نظر بهزیستی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، ۹۸ نفر نمونه گیری داشتیم؛ مراکز DIC مراکز درمان و بستری معتادان به مواد مخدر هستند که در این مراکز آموزش های سلامت، روانشناسی و گروه درمانی و متادون به معتادان ارائه می شود.

وی ادامه داد: تاکنون در مراکز ۱۶ ساعته ۴۰۵۰ نفر غربالگری شدند و بقیه مربوط به زندان ها بود، همچنین روزانه ۴۰۰ نفر در حوزه جغرافیایی بهداشت شرق اهواز ویزیت می شوند و از این تعداد از بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر نمونه گیری می شود.

مشکورنیا با اشاره به بازدید کارشناسان، بازرسان و ناظران بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع غذا و مواد غذایی در شرق اهواز، گفت: ۱۰۴۱ مورد بازرسی از این مراکز داشتیم که از این تعداد، برای ۲۸۹ مورد اخطاریه صادر شد و به دادگاه معرفی شدند و ۱۰۲ مورد پلمپ گردیدند.

وی تصریح کرد: از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون ۳۴۷ مورد نمونه برداری از مواد غذایی در شرق اهواز انجام شد که ۹ هزار و ۶۲۹ کیلوگرم مواد غذایی در جریان این بازرسی ها فاسد و غیرقابل مصرف شناخته و معدوم شد و ۴۲۹ مورد تماس با سامانه ۱۹۰ داشتیم که همه این موارد توسط کارشناسان و ناظران بهداشتی و بازرسان بهداشت شرق اهواز بررسی و انجام شد.

مشکورنیا با انتقاد از عدم پاسخگویی و احساس وظیفه برخی سازمان ها در مسیر مقابله با کرونا ویروس، گفت: متاسفانه احساس می کنیم که برخی نهادها دغدغه لازم را نسبت به تغییر موارد در زمینه کرونا ویروس و شیوع و انتقال آن ندارند در حالی که کرونا ویروس با هیچ کس شوخی ندارد.

رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با اشاره به سهم ۲۰ درصدی وزارت بهداشت در سلامت جامعه و خارج بودن ۸۰ درصد آن از دست وزارت بهداشت، تصریح کرد: اگر وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی همه منابع خود را از بخش درمان و آموزش پزشکی بردارند و روی سهم بخش بهداشت بگذارند سهم وزارت بهداشت در زمینه بهداشت و سلامت جامعه تنها ۲۰ درصد است.

مشکورنیا ادامه داد: بهداشت تنها ناظر، پیشنهاد دهنده و منبع و مرجع تولید علم است و برای بحث بهداشت نیازمند همکاری سایر سازمان ها هستیم.

وی با اشاره به وظیفه شهرداری ها در مبارزه با امراض مسری و برخی بیماری ها براساس قانون، یادآور شد: مبارزه با امراض واگیردار و برخی بیماری ها جزو وظایف شهرداری است و اگر شهرداری به تعهدات خود عمل کند هیچ مشکلی از نظر بهداشتی در سطح شهر مشاهده نمی شود و به وجود نمی آید.

رییس مرکز بهداشت شرق اهواز افزود: بیماری سالک هنوز از طریق جوی های روباز و نخاله های ساختمانی و تجمع فاضلاب های شهری روباز و پشه خاکی منتقل می شود.

مشکورنیا خاطرنشان کرد: تا زمانی که هر سازمان به وظایف خود اعتقاد عملی نداشته باشد هیچ تغییری در بهداشت جامعه رخ نمی دهد.

رییس بهداشت شرق اهواز با تقدیر و ابراز رضایت از عملکرد معاونت فرهنگی شهرداری اهواز در زمینه مقابله با کرونا ویروس، گفت: معاونت فرهنگی شهرداری اهواز همه امکانات و توان خود را برای پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس بسیج کرد و پای کار آورد.

مشکورنیا با اشاره به آمار افزایشی مبتلایان به کرونا ویروس در خوزستان، یادآور شد: موارد ابتلا به کرونا ویروس از ۲۰ تا ۳۰ مورد ابتلا به ۶۰۰ نفر در استان رسید آن هم بعد از انجام این همه اقدامات فرهنگی و مراقبتی برای تأثیرگذاری در جامعه.

رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با تقدیر از خدمات سپاه خوزستان و بسیج در مسیر مقابله با کرونا ویروس، گفت: بسیج و سپاه در جریان مقابله با کرونا ویروس دلسوزانه و عالی عمل کردند و دامنه کاری بسیج و سپاه هم حدی دارد و توان ‌ و نیروی آنها هم اندازه ای دارد.

وی با تأکید بر ضرورت فرهنگ سازی برای مقابله با کرونا ویروس و محدود بودن تاثیر قوه قهریه، ادامه داد: تا کی می شود با زور و اجبار مردم را به رعایت اصول بهداشتی مجبور کرد؟ باید فرهنگ سازی کرد و اولویت ها را تغییر داد.

مشکورنیا با اشاره به آلوده ترین مناطق در شرق اهواز به کرونا، یادآور شد: آلوده ترین مناطق شرق اهواز از نظر مبتلایان به کرونا ویروس، منطقه کوروش با ۱۳۷ مورد، زیتون کارمندی با ۱۱۷ مورد، پادادشهر با ۱۰۹ مورد، زرگان ۹۸ مورد و اخر آسفالت با ۸۵ مورد از ابتدای شروع بحران کرونا ویروس تا ۲۸ اردیبهشت هستند.

رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با اشاره به آمار مبتلایان به کرونا ویروس در شرق اهواز، تصریح کرد: اینها فقط قسمتی از بیمارانی هستند که به ما مراجعه کردند و در مناطق برخوردار آمار بیشتر از مناطق کم برخوردار است، در حالی که در مناطق برخوردار به دلیل سطح رفاه و درآمد معمولا مردم به سلامت اهمیت بیشتری می دهند.

مشکورنیا تصریح کرد: براساس آماری که تاکنون از مبتلایان به کرونا ویروس داریم، ولی اعتقاد دارم که این آمار، آمار درستی نیست و اصلا آمار دقیقی نیست و بسیاری از افراد کرونایی ما مراجعه نمی کنند.

وی در پایان با بیان این که از ابتدای شروع بحران کرونا ویروس تا کنون ۷۰ مورد مرگ در شرق اهواز داشتیم، گفت: قریب به اتفاق موارد فوتی کرونا ویروس بیماری زمینه ای داشتند.

کوروش آلوده ترین‌ منطقه اهواز به کرونا/عدم صحت کاهش قدرت بیماری زایی ویروس کرونا/ این بیماری فعلا هیچ درمان و واکسنی ندارد

کوروش آلوده ترین‌ منطقه اهواز به کرونا/عدم صحت کاهش قدرت بیماری زایی ویروس کرونا/ این بیماری فعلا هیچ درمان و واکسنی ندارد

کوروش آلوده ترین‌ منطقه اهواز به کرونا/عدم صحت کاهش قدرت بیماری زایی ویروس کرونا/ این بیماری فعلا هیچ درمان و واکسنی ندارد

کوروش آلوده ترین‌ منطقه اهواز به کرونا/عدم صحت کاهش قدرت بیماری زایی ویروس کرونا/ این بیماری فعلا هیچ درمان و واکسنی ندارد

انتهای پیام/
مریم جم
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز