خبرگزاری کار ایران

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان عنوان کرد:

استقرار کمیته استانی مقابله با بحران خوزستان تا پایان بارش‌ها در بخش شاوورِ شوش

asdasd
کد خبر : ۷۱۹۸۰۸

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: آسیب‌هایی که به استان خوزستان وارد شده ناشی از عدم توجه به زیرساخت ها و پیوست های زیست محیطی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، کیامرث حاجی زاده در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان که در بخشداری شاوور برگزار شد، ضمن تسلیت ایام فاطمیه با اشاره به این که استان خوزستان برای اولین بار در چهار دهه اخیر مقام دوم میانگین بارش کشور را کسب کرده است، اظهار کرد: در حوزه‌های بالادستی مثل لرستان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد، که بارش ها باعث پر شدن سدها می شوند، جزو پنج تا شش استان اول در میزان بارش ها هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان این که میانگین بارش در استان ۳۳۵ میلیمتر است، توضیح داد: بیشترین میزان بارندگی در حسینیه اندیمشک ۷۹۰ میلیمتر و کمترین میزان در آبادان ۱۲۰ میلیمتر گزارش شده است.

وی با اشاره به وقوع سیلاب سال ۹۵ ادامه داد: اگر سیلاب امسال تاکنون مدیریت شده است حاصل برگزاری کارگروه‌های مقابله با سیلاب در استان است که از ۴۰ روز گذشته به طور مستمر برگزاری شده است.

حاجی زاده ادامه داد: در سیل ۹۵ با وجود برآورد ۹۰۰ میلیارد تومان خسارت، اما از ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران اعتباری برای سیل در نظر گرفته نشد.

وی گفت: پس از ۲۵ بهمن که به مدیریت بحران آمدم با پیگیری ها و مکاتبه استاندار ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار دریافت شد که این مبلغ میان دستگاه‌های مختلف توزیع شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان تصریح کرد: هنوز نمی توان گفت که سیل ۹۵ تکرار نمی شود اما اگر تاکنون سیل ۹۵ تکرار نشده است حاصل هم اندیشی و مدیریت در صحنه بوده است و اگر پای کار باشیم تکرار نخواهد شد.

وی گفت: یک هکتار از زمین کشاورزی روستاییان زیر گل و لای رفتن قابل تحمل نیست، چراکه همه دارایی یک کشاورز همان است و با آن گذران زندگی می کند.

حاجی زاده با اشاره به توجه نداشتن مدیران به مقوله پیش‌بینی و پیشگیری، بیان کرد: در واقع می توان گفت، مقوله پیشگیری و پیش بینی در فرهنگ مدیریتی ما نهادینه نشده است.

وی ادامه داد: قرار است شرکت ها علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و کمک به معیشت مردم باید پیوست های زیست محیطی را اجرایی کنند، نمی شود صرف ایجاد اشتغال به محیط زیست آسیب رساند و از طریق زهاب و کانال های احداثی خطراتی برای سلامت ایجاد کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان افزود: آسیب‌هایی که به استان خوزستان وارد شده ناشی از عدم توجه به زیرساخت ها و پیوست های زیست محیطی است.

وی با اشاره به وضعیت سیل بندها در استان بیان کرد: بسیاری از سیل بندها مربوط به دوران قبل از انقلاب اسلامی و دور جنگ تحمیلی احداث شدند و بسیاری از کانال ها توسط رزمندگان ساخته شدند، ولی پس از آن رها شده اند و برای ترمیم آنها و لایروبی رودخانه ها اقدامی صورت نگرفته است.

حاجی زاده گفت: با توجه به این که ۶۰ سال از ساخت سد دز میگذرد، اما تاکنون رسوب برداری انجام نشده و رودخانه های زیرمجموعه آن نیز لایروبی نشده اند.

وی عنوان کرد: بستر رودخانه ها در اثر انباشت رسوبات جابجا شده است و تجاوز به حریم رودخانه ها صورت گرفته است چراکه روی نظارتی نبوده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان تصریح کرد: سازمان آب و برق، سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی مکلف هستند از اموال و دارایی و بستر خودشان دفاع کنند.

وی با بیان این که تاکنون سیلاب ها به خوبی مدیریت شده است، خاطرنشان کرد: شرکت هایی که در منطقه هستند باید در کنار کارهای اصلی خودشان به مسئولیت های اجتماعی نیز عمل کنند و شرکت نیشکر هفت تپه و میان آب نیز باید در کنار دیگر دستگاه ها در حوزه مقابله با سیلاب ورود کنند و ماشین الات را در اختیار دستگاه ها قرار دهند.

حاجی زاده با تاکید بر نظارت و کنترل سیل بندها، توضیح داد: در زمان خشکسالی منفذهایی توسط کشاورزان بدون هماهنگی با جهادکشاورزی روی سیل بندها ایجاد شده است، که در خسارات سیل سال ۹۵ تاثیرگذار بودند.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان افزود: باتوجه به این که شوش یکی از نقاط پرخطر در معرض سیل محسوب می شود، ضرورت دارد کمیته‌ای به ریاست فرماندار در بخشداری شاوور تشکیل شود و از همه ادارت کل استان یک نفر در این کمیته حضور داشته باشند.

مصوبات:

_ ماشین آلات تقسیم بندی شده روز شنبه به فرمانداری شوش تحویل داده شوند.

_  مقرر شد راه و شهرسازی سه دستگاه کمپرسی، یک دستگاه بیل مکانیکی یک دستگاه لودر و یک دستگاه بولدوزر، اداره کل حمل و نقل جاده ای؛ سه دستگاه کمپرسی، یک دستگاه لودر و یک دستگاه بولدوزر، اداره بنیاد مسکن استان؛ سه دستگاه کمپرسی، یک دستگاه لودر، سازمان آب و برق استان؛ سه دستگاه کمپرسی، ۲ دستگاه بیل زنجیری، یک دستگاه لودر، یک دستگاه بولدوزر، شرکت میان آب؛ سه دستگاه کمپرسی، یک دستگاه بیل زنجیری، شرکت نیشکر هفت تپه سه دستگاه کمپرسی یک دستگاه بیل زنجیری، سازمان جهاد کشاورزی، سه دستگاه کمپرسی یک دستگاه بولدوزر، ۲ دستگاه بیل زنجیری، علوفه برای دام ها به مقدار کافی، همچنین آب بسته بندی و تانکرهای آب سیار در شهرستان مستقر شوند.

_  هلال احمر کلیه اقلام امدادی از قبیل چادر، مواد غذایی، وسایل گرمایشی را در شوش و دزفول ذخیره و انبار کند.

_ برای دو روستا که در معرض خطر هستند، اسکان اضطراری در نظر گرفته شود و تیپ‌هایی از ارتش و سپاه در روستاهای شاوور مستقر می‌شوند.

_ جاده روستای کاظم حیدر ظرف دو ماه توسط راه و شهر سازی شروع به کار کند.

_ حمل و نقل جاده ای پل های مسیر شاوور که دچار آسیب شده را بازسازی کند؛ همچنین علایم هشدار دهند را نصب کند.

_ شرکت میان آب، هفت تپه و سازمان آب و برق، پس از بارندگی کار روی کانال کا ۲ را آغاز کند و انتقال آب به بامدژ را آغاز نمایند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز